Futsal 02-03


LPK II - PaRi

PARI VOITTI VAJAALUKUISEN LPK:N

7.12.2002
Leppävedellä järjestetyssä piirisarjan (III div.) futsal avauksessa LPK II kohtasi Palokan Riennon (PaRi). LPK:n ykkösjoukkue LPK II lähti ensimmäiseen peliin kovasti vajaalukuisena. Pelaajia oli menetetty työ- ym. kiireiden vuoksi ympäriinsä. Suurin menetys lienee Ossi "Osama" Laitisen poissaolo, joka oli vielä hiomassa peruskuntoaan Kärsämäellä. Laitinen ja hänen taitonsa ovat tuttuja LPK:n edesottamuksia läheltä seuranneille. Toivottavasti hänet ja muut pallotaikurit nähdään tulevissa peleissä. Olosuhteet otteluille olivat erinomaiset, vaikka opastus paikalle olikin puutteellista. Mm. tästä johtuen LPK:n fanibussi ei koskaan löytänyt paikalle. Seuraaviin turnauksiin onkin lähdössä sisuuntunut kannattajajoukko.

Itse ottelu oli ympäripyöreä ja olisi voinut päättyä toisinkin päin. Maaleja joukkueet latoivat vuorotahtiin ja yleisölle tarjottiin hienoja suorituksia nähtäväksi tässä hyvätasoisessa ottelussa. Maalinteon aloittivat Palokkalaiset, 0-1 loistovedolla tolpan kautta verkon perukoille. Välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä LPK:n kapteeni Teemu Montonen laittoi ns. paketin matkaan, oikea ylämummo heilahti maalivahdin vielä ihmetellessä. Syötön tarjoili Sami "Pyy" Puustinen.

1-2 maalin Lohikoskelaisten maalissa ollut Harri "Haara" Heikkinen otti omiin nimiinsä. Lempinimensä mukaisesti länget eivät sulkeutuneet tarpeeksi nopeasti. Tasoitus merkattiin taas Montoselle, Ville "Jänkhä" Törmälän tarjoillessa avopaikan. Ja taas PaRin vuoro, pomppu pakin jaloista ohi Heikkisen. 3-3 tasoitus Montosen kärkkärillä tolpan kautta Puustiselle, joka kylmän rauhallisesti laittoi tipun häkkiin.

PaRin 3-4 maalia kommentoi mv Heikkinen näin:" Ois pitäny saaha, mut oli vaan niin kova ja tarkka. Puolustus kyllä vähän nukahti." LPK nousi vielä kerran tasoihin. Törmälän syötöstä pelaajavalmentaja Montonen täydensi hattutempun. Etukulmasta veskarin käsien alta sisään. "Pistin silmät kii ja tökkäsin sisään. Sitten vaan käsiä pystyyn," kommentoi Montonen. Viimeinen eli pelin voittomaali olikin sitten rouva Fortunan ansiota. Pallo pomppien pelaajien jaloista Heikkisen selän taakse. Lohikoskelaiset protestoivat tilannetta oikeutetusti, koska edeltäneestä hyökkäyksestä olisi heille ehdottomasti kuulunut viheltää kulmapotku.

Joukkueenjohtaja Montonen kommentoi ottelun jälkeen: "Tasainen peli. Pikku virheet ratkaisivat. Onneksi Palokka kohdataan vielä toistamiseen, niin saadaan puntit tasoihin." Managerin valinnat ottelussa: "Hattutemppu on aina kova sana. Puolustuksessa Puustinen ja Jussi "Notta" Koski ahkeroivat koko pelin. Lisäksi Heikkinen piti meitä vaikeina hetkinä pystyssä. Hatunnoston arvoisia suorituksia."

Varakake

Tehot:
Teemu 3+1
Sami 1+1
Ville 0+2

Dynamo - LPK II

LPK MÄTTI MAALEJA, DYNAMO KAATUI KOLISTEN

7.12.2002
LPK II:n ensimmäinen kansainvälinen ottelu sujui näytöstyyliin. Venäläispelaajista koottu yhdistelmä oli täysin vastaantulija Leppävedellä futsalin III divisioonan ottelussa. Punakone nitisi liitoksissaan kun Lohikoskelaiset mättivät maaleja. Lähtökohta ottelulle oli LPK:n kannalta vaikea. Kaksi tappiota olisi todennäköisesti tiennyt valmentajan vaihdosta. Näin ainakin nimettömänä pysytellyt johtokunnan jäsen/-net vihjailivat ennen ottelun alkua. LPK kuitenkin näytti mihin se parhaimmillaan pystyy. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli jo 1-8 ja LPK rupesikin naatiskelemaan. Dynamo käytti lisätilan tehokkaasti ja toinen jakso päättyikin 3-3.

LPK oli edelleen vajaalukuinen, mutta maalille oli saatu nyt Heikki "Pampam" Pynnönen. Harri "Huihai" Heikkinen siirtyi puolustukseen Jussi "Täältä tuloo" Kosken ja Sami "Iskä" Puustisen tueksi. Ja hyvin pojat tukivatkin hyökkäyksiä, yhteenlaskettu saldo oli 4 maalia ja 3 syöttöä. LPK:n hyökkäyskuviot olivat kerat toisensa jälkeen hienompia katseltavia ja useampaankin maaliin olisi voinut laittaa tehomerkinnän koko kentälliselle. Valmentaja Montonen oli antanut luvan hyökätä koko kalustolla ja välillä näin kävikin, jopa mv Pynnönen nähtiin vastustajan puoliskolla. Syöttöpisteen Pynnönen sai kun Montonen "suisti" hänen avauksen maaliin. Ville "Pyörii kuin poran terä" Törmälän pyöritykset ja Hannu "Koho" Kohosen mahtavat (2+4) tehot säestettynä Montosella takasivat murskanumerot.

Ottelu oli itse asiassa ohi jo 5.minuutin kohdalla, jolloin Dynamo otti aikalisän ja vaihtoi maalivahtia. Hyvä yritys, mutta Moskovan paletissa soitettiin tällä kertaa vain säkkijärven polkkaa ja lujaa! "Tällä kertaa kaikki onnistui, varsinkin alussa. Omaan piikkini otan Dynamon maalit kun annoin luvan hyökätä rohkeasti", kertoili Montonen ottelun jälkeen. "Mielestäni joukkueen tahtotason osoitti Kosken Jussin maali 18.sekunnin pelin jälkeen ottelun toisella jaksolla. Tauolla Jussi uhosi tuttuun tyyliinsä tekevänsä maalin, eikä sitä kauaa tarvinnut odotella. Mahtava laukaus ylänurkkaan kertakaikkiaan", jatkoi Montonen. Managerin valinnat menivät tällä kertaa koko joukkueelle. Mahtava kakku, kermana päällä Kohosen Hannu.

Varakake

Tehot:
Hannu 2+4
Teemu 2+3
Ville 3+0
Sami 2+1
Harri 1+2
Jussi 1+0
Heikki 0+1

KaPa-51 - LPK II 3 - 4 (0-2)

KAPA TUSKASTUI, LPK KORJASI POTIN

12.1.2003

Futsalin piirisarja jatkui 12.1.-03 Haukivuorella, jossa paikallinen kalan ja hylkeen kombinaatio Hauki-Halli tarjosi hyvät puitteet pelaajille sekä yleisölle. Pelit oli "viisaasti" päätetty viedä itärajalle keskelle korpea, vaikkei paikkakunnalta ollut edes omaa joukkuetta. Näin Lohikoskelaiset ja muut Jyväskylän joukkueet saivat mukavaa maaseutumatkailua koko rahan edestä. Vastapalveluksena LPK harkitseekin omien peliensä siirtämistä Vaasaan ja ehdottaa samalla Kangasniemen maaseutupistolla (tms) järjestettäväksi Futsal-maalinteko kurssia. Jokatapauksessa hieno halli ja kun pelitkin olivat hyvätasoisia, niin sunnuntaista muodostui oikein mukava.
LPK:n kokoonpano oli jonkin verran muuttunut edellisestä turnausesta. Harri Heikkisen ja Heikki Pynnösen puututtua vahvuudesta, ilmottautui vappaehtoiseksi maaliin Ossi "Bin" Laitinen. Välillä Laitinen olikin kovassa pommituksessa, kuten kaimansa aikoinaan Afganistanissa. Kerta toisensa jälkeen vastustaja kuitenkin huomasi tehtävänsä toivottomaksi.

Hyökkäyksestä LPK:lta puuttui lumitöihin joutunut Kohosen Hannu, vastapainoksi "uusia" nimiä olivat Marko "Viuna" Viinanen, Ari "Ari" Väänänen ja Lauri "Late" Broman. Kangasniemeä vastaan Viinanen määrättiin kärkeen "vanhojen tuttujen" Montosen, Puustisen ja Törmälän seuraan. Väänänen ja Broman puolustivat tehokkaasti Kosken Jussin kanssa, notta!

Ensimmäinen jakso oli selkeästi Jyväskyläläisten, akseli Montonen-Viinanen toimi kaksi kertaa. Toisen jakson alussa KaPa sai väännettyä pelin tasoihin, mutta sitten päättivät Puustinen sekä Törmälä ratkaista pelin ja tekivät maalin mieheen. Syöttöpongot syntymäpäiväsankari Koskelle sekä mv Laitiselle. Kangasniemi kiri vielä maalin päähän, mutta siihen rimpuilu sitten loppuikin. Pelaamisen sijaan KaPa keskittyi asiattomuuksiin pelin loppuvaiheessa ja tuhosi näin omat mahdollisuutensa. Tuska oli ilmeisesti liian kova Lohikosken Reggae Boyzin käsittelyssä. Pisteet siis ansaitusti vierailijoille.

Managerin valintana oli jälleen koko tiimi, parhaiten mieleen jäi Viinasen nopea sopeutuminen pelityyliin ja Laitisen taistelu maalinsuulla. "Maalilla oli ihan lupsakkaa. Reeneissä olen seurannut Juvosen Mikon edesottamuksia sillä silmällä, siitä oli tänään paljon apua. Pahalta sen hanskat kuitenkin haisee...", kommentoi pikakomennustaan Laitinen.

Varakake

Tehot:
Marko 2+0
Teemu 0+2
Sami 1+0
Ville 1+0
Jussi 0+1
Ossi 0+1

LPK II - HuiHai 3 - 2 (1-1)

HAIT HAMPAATTOMIA LPK:N KÄSITTELYSSÄ

12.1.2003

"Hui Hai", sanottiin Aku Ankassa aikoinaan. LPK sen sijaan ei eväkkäitä pelännyt, vaan pelasi erittäin järkevästi ja teki voittoon vaadittavat maalit. Lohikosken Globetrottersien hurlumhei futsalia ei yleisön yllätykseksi nähtykään, sen sijaan LPK muurasi oman puoliskonsa puolustamalla koko nelikolla. Laukaalaiset saivat pitää palloa ja LPK iski vastahyökkäyksillä, kolme onnistumista riitti tällä kertaa.
Puustinen siirtyi Bromanin ja Kosken pariin puolustamaan ja Laitinen jatkoi maalilla säälimätöntä taisteluaan. Väänänen, Viinanen, Törmälä ja Montonen hyökkäsivät. Lohikoski siirtyi 1-0 johtoon kun Montonen jakoi päällä pallon Viinaselle ja tämä laukoi päivän kovimman verkon perukoille. Maalivahti kiitteli onneaan, ettei ehtinyt laukauksen eteen. Tauolle siirryttiin tasoissa, kun Hait taistelivat tasoituksen.

Tauon jälkeen oli Törmälän vuoro maalata, jälleen syttö tuli Montoselta. Pian maalin jälkeen Laukaa otti aikalisän ja siirtyi tehokkaampaan peluutukseen. Tästä LPK kiitti ja teki voittomaalin. Montonen pääsi kääntymään pakin ohitse ja vasurilla lähti jo niin tuttu "paketti" matkaan. Oikea ylämummo venyi ja paukkui Lohikoskelaisten juhlien kunniaksi.

Ottelun loppuvaiheessa tuomarit sallivat puolin ja toisin futsaliin kovatkin otteet, mutta LPK kesti taistellen. HuiHai pääsi vielä maalin päähän ja painosti kovaa, Laitinen ja muu puolustus veti kuitenkin pidemmän korren.

Kaikenkaikkiaan sarjan paras peli tähän mennessä ja LPK:n parantaessa peli peliltä, voi vain innolla odottaa seuraavaa turnausta. Lippujen ennakkomyynti alkaa nyt!!

Managerin valinnat oli tällä kertaa joukkeen täydellisesti onnistunut taktiikka ja peräänantamaton taistelu.

Varakake

Tehot:
Teemu 1+2
Marko 1+0
Ville 1+0

LPK II - Sporthouse 5 - 0 (1 - 0)

SHAMPPANJA KUOHUSI, LPK NOUSI KAKKOSEEN

Sarjan kaksi kärkijoukkuetta kohtasivat sopivasti viimeisessä ottelussa. Jännitys oli käsin kosketeltavissa kun joukkueet marssivat kentälle. Vihdoin oli myös LPK:n kauan kadoksissa ollut fanijoukko "Kaken Komppania" löytänyt paikalle ja piti tunnelman korkealla koko pelin ajan. Torvien soidessa ja rumpujen päristessä LPK äityikin huippusuoritukseen. Viisi kertaa saivat fanit ylälehtereillä tuuletella maalia. Urheilutalon pojilla taas nolla pysyi tiukasti, eikä heillä ollut kerta kaikkiaan minkäänlaisia mahdollisuuksia. Harvatkin tilanteet Harri "edelleen Nolla" Heikkinen ja muu joukkue hoiti helposti, tyylikkäästi ja vaivattomasti.

Reservipelaaja Jukka Väliverronen kiitti saamastaan luottamuksesta ja teki heti toisessa "Zämpions liigan" ottelussaan ottelun voittomaalin. Tarkka laukaus sujahti alakulmasta sisään ja syötön antoi Hannu "HK" Kohonen. "Huhhuh. Onhan näissä peleissä huima ero. Tempo on aivan toista luokkaa, eikä koskaan tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu, " kommentoi maalari Väliverronen sarjojen eroa.

Toisella jaksolla Pallokerho pisti ison pyörän pyörimään ja kun Sporthouse ei pystynyt vastaamaan, niin tulos oli arvattavissa. Neljä kaappia kirjattiin ja toinen mokoma oli senteistä ja sekunneista kiinni. Maalintekijöinä Viinasen Marko kaksi kertaa, Törmälän Ville ja Lauri "Iso Bee" Broman kerran mieheen. Syöttöpisteet tuli Törmälälle, Puustisen Samille ja Väänäsen Arille.

Mahtava oli LPK:n esitys koko sarjan ajan ja kun ensimmäinen hävitty ottelu PaRi:a vastaan oli harjoitusottelu, niin nousu tapahtui maksimi pisteillä. Juhlansa olivat Lohikoskelaiset todellakin ansainneet. Valmentaja Montonen kertoikin ottelun jälkeen joukkueen nyt vetäytyvän salaiseen paikkaan juhlistamaan nousua. Poliisin mukaan juhlinta kaupungilla sujui hillitysti eikä järjestyshäiriöitä ilmennyt. Seuraavan kerran LPK II järjestää karnevaalit Vaaja-cupissa maaliskuun lopulla, jonne joukkue on ilmoittanut lähtevänsä täysin takki auki.

Varakake

Tehot:
Marko 2+0
Ville 1+1
Jukka 1+0
Lauri 1+0
Sami 0+1
Hannu 0+1
Ari 0+1

Managerin ruodinnat:

1# Heikki Pynnönen - Maalissa dynamoa vastaan. Tuli paikkaamaan vajaalukuista joukkuetta. Torjui mallikkaasti ja sai myös syöttöpongon.

32# Harri Heikkinen - Vaihtoi lempinimensä "Haara" ansaitusti "Nollaan". Olisi ollut käyttöä myös kentällä, mutta oli loistava myös veskarina. Loukkaantumisen vuoksi ei pelannut Haukivuorella.

25# Jussi Koski - Turkulaistunut Pohjalainen, mutta eihän kukaan ole täydellinen. Joukkueen henkinen selkäranka. Pakki, jonka ohi ei kerta kaikkiaan vaan mennä. Kaksi viimeistä matsia jäi valitettavasti väliin.

3# Ossi Laitinen - Ensimmäiset koitokset menivät harjoitusleirillä Kärsämäellä, mutta kyllä kannatti. Pyyteettömästi teki sen mitä sanottiin. Haukivuorella joutui maaliin ja torjui heti kuin Kiinan Muuri. Huhtaharjulla sitten pakkina jakelemassa maukkaita passeja.

16# Ari Väänänen - Uutena kaverina tuli neljään viimeiseen peliin. Ei todellakaan mikään "Näkymätön Väänänen". Tulee vauhdilla ja varmasti tilanteisiin. Varsinkin kaksi viimeistä peliä aivan loistavia.

15# Jukka Väliverronen - Kahteen viimeiseen matsiin paikkaamaan lähinnä Jussia. Jukan peliä on hieman tylsä katsella, kun hyökkääjällä ei ole mitään mahdollisuuksia pärjätä. Aivan upea esitys.

23# Lauri Broman - LPK:ssa vanha tuttu. Tarjoaa aina kuitenkin jotain uutta. Nyt aluksi pakkina ja lopuksi hyökkääjä, onnistui heti myös viimeistelyssä. Kentällä ei turhia törmäile, liikenteessä sitäkin enemmän. Tuli mukaan Haukivuoren peleistä.

19# Sami Puustinen - LPK:n Juha Lind. Hyökkää, puolustaa, taklaa, harhauttaa, pelastaa ja viimeistelee - siis joka paikassa ja koko ajan. Silti Samin huomaa vasta kun on mennyt vaihtoon. Elintärkeä joukkueelle.

7# Hannu Kohonen - Toi kokemuksellaan varmuutta ja rauhallisuutta peliin. Teki yli piste per peli tahtia sarjassa. Ei päässyt Haukivuorelle.

4# Marko Viinanen - Tiedettiin tehokkaaksi hyökkääjäksi LPK:ssa ja sitä myös oli. Teki tärkeitä maaleja. Aina vastustajalle vaarallinen. Ei päässyt ensimmäisiin peleihin.

18# Ville Törmälä - Kuusamosta LPK:oon. Todella taitava ja nopea hyökkääjä. Pitää pallon vaikka p****reiässä. Kävi myös kokeilemassa ykkösessä hyvällä menestyksellä.

11# Teemu Montonen - Joukkueen manageri, huoltaja, pelaajavalmentaja, joukkueenjohtaja ja bussikuski. "Pärjäs ihan hyvin ikäsekseen".