Futsal 01-02

LPK aloitti futsal-piirisarjan voitokkaasti!

Itsenäisyyspäivänä käynnistyi Keski-Suomen piirin futsal-piirisarja, jossa pelaavat FCV(Vaajakoski), HPP(Haapamäki), JJK A-jun.(JKL), KeuPa(Keuruu), LPK(JKL) ja PetPet(Petäjävesi). Sarja on samalla yksi II-divisioonan lohkoista, josta voittaja nousee ensi talveksi I-divariin. Futsalhan on melko nuori laji, jota pelataan salissa käsipallokentällä ja –maaleihin. Pallo on normaalia pienempi ja tyhjempi, joten se ”antaa anteeksi” sitä käsiteltäessä. Yhtä aikaa joukkueesta saa olla kentällä viisi pelaajaa, joista yhden on oltava maalivahti. Säännöt kieltävät fyysisen kontaktin vastapelaajaan miltei kokonaan, joten taito ja luovuus saavat pelissä suuren vallan. Kaikki sarjan joukkueet pelasivat 6.12. ennen sarjapelejä harjoitusottelun, jotta pelaajat oppisivat tuntemaan tuomarilinjan ja tuomarit soveltamaan sääntöjä. Me kohtasimme FC Vaajakosken, jonka nuori joukkue pelasi viime kesänä loistavasti ja nousi ensi kaudeksi seuraksemme III-divisioonaan. Peli oli aika sekavaa ja molemmat joukkueet unohtivat tämän tästä puolustuspelaamisen. Kiitos molempien joukkueiden maalivahtien ottelu oli vähämaalinen ja päättyi meidän 2-1 voittoon. Verkkoja heilutti Martin Karrer(2), molempiin tarjoili syötön Jani Salokangas. Ensimmäisessä sarjaottelussa kohtasimme PetPetin, joka on ollut paha vastustaja meille aikaisemmin. Heidän kokenut ja jo hieman ikääntynyt nippu ei turhaan höntyile pallon perässä vastustajan hyökätessä ja puolustajat nousevat omiin hyökkäyksiin hanakasti taustalta mukaan. Nyt pelin ohjat olivat kuitenkin koko ajan meillä. Nöyrästi ja tiiviisti puolustaen teimme PetPetin hyökkäämisen vaikeaksi ja terävästi hyökkäyksiin lähtien saimme revittyä heidän nelikon pitkin kenttää. Juvosen Mikko meidän maalissa teki toisella jaksolla muutaman näyttävän pelastuksen, eikä PetPet päässyt tosissaan kyseenalaistamaan voittoamme. Loppunumerot 6-3 (4-0). Maaliseppoina häärivät Tero Paananen(2), Jukka Väliverronen(2), Igor Malytchev ja Hannu Kettunen, syöttäjinä Marko Hänninen(2), Tero, Jukka ja Teemu Montonen.

Toim. MaalinHylkijä

Lite bättre, mycket bättre!!!

Huhtasuon koulukeskuksessa pelattiin 12.1.2002 futsal-sarjan toinen osaturnaus. Vaikka edellisistä peleistä oli kulunut aikaa yli kuukausi, pelin taso oli parantunut. Ainakin meidän peli oli nyt uomissaan ja tuloksena kaksi komeata voittoa JJK:n A-junioreista 7-4 ja KeuPasta 8-0.

Pelasimme molemmat pelit lähes samanlaisella permanentilla. 1. kentällisessä pakin hommia hoitelivat Jukka ja Kalle, kun taas kärjessä häärivät Marko ja Tero. Kalle tosin joutui jättämään leikin sikseen JJK:n pelin tauolla nilkkavamman takia ja hänen postiaan hoiti hienosti Igor. Tosin Igorkin loukkaantui toisessa ottelussa ja tilalle löytyi onneksi vielä perusjyrä Hannu. Toisen kentällisen miehitys oli molemmissa peleissä Harri - Jussi ja Martin - Jani.

JJK:n nuoret pojat hyörivät ja pyörivät, kikkailivat ja singahtelivat ensimmäisellä jaksolla vaarallisesti. Meidän taktiikkana oli puolustaa tarkasti neljän miehen voimin ja iskeä nopeasti vastahyökkäyksillä. Saimmekin pidettyä pakettimme hyvin kasassa eikä menty Jutin sanoin ”shinne”. Kun vielä Pynnösen Heikki esti torjunnoillaan pari tuhannen taalan paikkaa, alkoi ottelu kääntyä vääjäämättä meille. Varsinkin kolmen maalin isä Tero ”Leiro” Paananen näytti nuoremmilleen miten tätä peliä isot miehet pelaa. Tehoille pääsivät myös Martin Karrer 2+0, Jani Salokangas 1+1, Marko Hänninen 1+0 sekä syötön mieheen keränneet Igor Malytshev, Kalle Kukkamäki ja Jussi Koski.

Kakkosessa viime kesän voitoitta tahkonnut KeuPa ei ole esittänyt kovin kummoista tässäkään sarjassa ja on hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Meitä vastaan vain alkuminuutit sujuivat tasaisissa merkeissä. Sitten kun maalihana aukesi ei sitä saatukaan kiinni ennen loppuvihellystä. Pelissä näkyi että joukkueemme nautti pelaamisesta ja vastustajaa vietiin paikoin aika tylysti. Kun puolustuspelaaminenkin toimi ja maalivahtimme Mikko Juvonen pelasi loistopelin, ei loppunumeroissa 8-0 ole ihmettelemistä. Tehopelaajana hääri Marko Hänninen (3+2), joka myös ”tyrmättin” kyynärpäällä seurauksena hampaat läpi ylä- ja alahuulesta. Pisteitä ropisi myös Terolle 1+2, Martinille 1+1 ja Janille 0+2. Maalin makuun pääsivät myös Harri Heikkinen, Hannu Kettunen ja Jussi sekä syöttöpisteen kirjautti itselleen Jukka Väliverronen.

Toim. MaalinHylkijä

LPK ylivoimainen sarjavoittaja!

Eipä löytynyt piirin pääsarjasta joukkuetta, joka olisi pysäyttänyt meidän voittokulkumme pelistä toiseen. Rehellisesti sanottuna emme joutuneet vaikeuksiin yhdessäkään ottelussa. Saldona voitto kaikista kuudesta pelistä ja maalisuhde murskaava 40-13! Voi kunpa saisimme siirrettyä tämän peli-ilon, hurmoksen ja liikkeen myös isolle kentälle…

Viimeisen viikonlopun ensimmäisessä ottelussa kohtasimme FC Vaajakosken, joka lopulta sijoittui sarjassa toiseksi. Heidän nuori joukkue hävisi meille selvästi kovuudessa ja kaksinkamppailuissa, vaikka laji ei sallikaan yhtään ns. kovia otteita. Peli oli koko ajan meidän käsissä ja FCV saikin kaikki maalinsa puolustuspäämme pallonmenetyksistä. Meidän nopeat hyökkäykset taas olivat myrkkyä heille ja valotaulu näytti taiston tauottua 8-4 voittoa meille. FCV voi kuitenkin nousijajoukkueena olla ”musta hevonen” kesällä III-divisioonassa. Martin Karrer naputteli neljä maalia, Marko Hänninen kolme ja Jani Salokangas yhden.

Sarjan viimeisestä ottelusta Haapamäen PalloPoikia vastaan meni jännitys jo aamulla, kun he hävisivät KeuPa:lle ja näin ollen menettivät mahdollisuuden ohittaa meidät sarjataulukossa. Tämä näkyikin heidän otteissa flegmaattisena liikkumisena ja löysänä puolustamisena. Me emme kuitenkaan lähteneet kävelyyn mukaan vaan paukuttelimme 11 maalia HPP:n reppuun. Varsinkin Martin oli ”liekissä” tykittäen viisi laukausta tolppien väliin. Maalin sarakkeeseen merkkauttivat myös Marko(2) sekä Tero Paananen, Jani Salokangas, Jani Kykyri ja Hannu Kettunen.

Toim. MaalinHylkijä

Futsalin piirin II-divisioonan epävirallinen lopputilanne sekä LPK:n pistepörssi:

LPK 	5 5 0 0 40-13 15
FCV 	5 2 1 2 31-28 7
JJK-A 	5 2 1 2 31-28 7
HPP 	5 2 1 2 26-30 7
PetPet 	5 1 1 3 16-24 4
KeuPa 	5 1 0 4 15-35 3


Martin Karrer 		12+4
Marko Hänninen 		9+5
Tero Paananen 		7+3
Jani Salokangas 	3+7
Hannu Kettunen 		3+1
Jukka Väliverronen 	2+2
Kalle Kukkamäki 	0+3
Igor Malytshev 		1+1
Jussi Koski 		1+1
Harri Heikkinen 	1+0
Jani Kykyri 		1+0
Teemu Montonen 		0+1