Futsal uutisia kaudelta 2007-2008

KaDy II finaalissa parempi

KaDy II vei futsal kakkosen piirin mestaruuden ja jätti LPK:n hopealle. Jämsänkoskella pelattu finaali päättyi lukemiin 6-3. KaDy oli vähintään maalin karussa koko pelin ajan ja karkasi vielä lopussa kolmen maalin ansaittuun voittoon. LPK:n peliä haittasi lukuisat helpot virheet, joista vastustaja rankaisi armotta. Onnittelut KaDy II:lle mestaruudesta ja tsemppiä ykkösjoukkueelle liigakarsintoihin!

LPK finaaliin

LPK otti viimeisesti kahdesta pelistä tarvittavat pisteet ja varmisti siten paikan 15.2. pelattavaan finaaliin. Finaalissa vastaan asettuu KaDy II.

LPK-FS CAMU pelissä kotijoukkuetta vaivasi huono puolustuspeli ja siitä johtuen vastustaja pääsi iskemään pallon viisi kertaa maalivahti Juvosen taakse. Vielä minuutti ennen loppua tilanne oli 3-5 FS CAMU:n hyväksi, mutta ilman maalivahtia pelaaminen toi LPK:n vielä viimeisellä sekunnilla tasoihin. Viimeisen 30s aikana vaihtojen kanssa sekoiltiin sen verran, että kentällä ei ollut edes tarpeeksi pelaajia.

Viimeisessä pelissä nollakerhossa olevaa AC Soulsia vastaan LPK oli yllättäen 2-0 tappiolla puoliajalla. Kiitos tästä kuuluu Soulsia pystyssä pitäneelle maalivahdille. Peli oli kuitenkin alkua lukuunottamatta selvää LPK:n hallintaa ja lopputuloksesksi muodostui loppujenlopuksi 2-5.

Äänekoskelta neljä pistettä kävellen

Ennakolta kovimmaksi viikonlopuksi veikattu Äänenkosken turnee sujui kaksijakoisesti. Lähtökohdat olivat varsin epäedulliset, sillä kumpaankin otteluun saatiin vain 6+1 pelaajaa ja osa näistäkin erinäisten vaivojen turruttamina.

Ensimmäisenä vastaanasettui arkkivihollinen KaDy. LPK:n onneksi KaDyllä oli jo peli takana ja ykköstä vuodenvaihteen jälkeen pelanneet pelimiehet eivät ole enää kelpuutettuja kakkoseen, joten peli oli lopulta yllättävänkin helppo. Mitään taidokasta tai aktiivista ei lohareilta irronnut, mutta yllättävän kypsän ja kurinalaisen puolustuksen ja Laten hattutempun turvin pisteet kerättiin lohikosken palloseurakunnan kolehtihaaviin numeroin 3-1.

Toisessa ottelussa vastaan asettui U.S. Skädäm, jonka liike edellisessä ottelussa aiheutti lievää hämmennystä vastustajaa scoutanneille harmaapaidoille. Mutta koska yhtään aktiivisempaan pelityyliin ei tällä kertaa yksinkertaisesti ollut rahkeita, päätettiin puolustus ryhmittää omalle kenttäpuoliskolle ja kaikki liikkeen rippeet keskittää vastahyökkäyksiin. Skädäm olikin varsin aktiivinen hyökkäysten rakentelija ja muutamat yksilöt pystyivät haastamaan 1vs1 tilanteissa varsin mallikkaasti. Ensimmäisellä puoliajalla LPK:n puolustus kuitenkin piti ja hyökkäyspäässä tehot olivat kohdillaan ja tauolle lähdettiin 2-0 lukemissa.

Toisella puolikkaalla Skädäm pelasi rohkeasti ja otti myös maalivahdin mukaan hyökkäyksiin. Vastaavasti LPK liike loisti yhä poissaolollaan ja hyökkäykset toistivat "pitkä piikille ja katsotaan mitä tapahtuu" -kaavaa. Lisäksi muutama päivänselvä maalipaikka onnistuttiin tyrimään. Ja niinhän siinä kävi että minuutin verran ennen loppua Skädäm pääsi tasoittamaan kuin toisen maalin toisintona maalinedushässäkän päätteeksi lukemat 3-3:een. Viimehetken pistemenetys ja oman pelin mielikuvituksettomuus ja passiivisuus otti päähän, mutta U.S. Skädämille on annettava täysi tunnustus pelistään.

Hyvää joulua ja maalirikasta uutta vuotta!

Vuosi lähestyy jälleen loppuaan ja on siis aika toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille jalkapallon ja futsalin ystäville!

Lumifutis 2009 tulee taas

Se ainoa oikea ja alkuperäinen Lumifutiksen SM-turnaus tulee jälleen. Turnaus pelataan 14.2.2009 samalla paikalla kuin edelliselläkin kerralla eli Hippoksella. Vain nopeimmat 32 joukkuetta ehtivät mukaan, joten ilmoita joukkueesi mukaan jo tänään!

Tervetuloa!

Pelimiehet tiukassa keskikastissa

Pelimiesten saalis Saarijärveltä oli neljä pistettä kun PaRi jäi kokonaan kotiin miesvajauksen takia ja ottelu MultiAntsia vastaan päättyi tasan. Niinpä Pelimiesten tilanne sarjassa on varsin herkullinen, lähes yhtä maittava kuin joukkueen raportointitaito, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Verbaaliakrobaattisia kokovartalorevähdyksiä Pelimiesten kotisivuilla.

LPK voitokkaana joululomalle

LPK teki sen mitä piti ja nautti joulusta jo etukäteen kuuden pisteen verran. Avausottelussa kahdella vaihtopelaajalla otellut HuKi oli lähinnä vastaantulija ja maalipaikkojen perusteella numerot olisivat voineet olla vieläkin rumemmat, kuin 8-2. HuKi:n onneksi osa lohareista oli fyysisesti nääntyneessä tilassa ja säästelivät toisella puolikkaalla jo Huima peliä varten. Ottelun Job oli Ilkka Peltokangas, jonka postilaatikkoon kolahti paha nilkan venähdys.

Toiseen otteluun erityisesti oman pään merkkauspeliin vahvistukseksi saatiin kahden viikon lomansa aloittanut kansankynttilä Möttönen. Ennakolta scoutattu Huiman "nuori, nopea ja taitava" kokoonpano ei ollut aivan pelätyn kaltainen, mutta koska ratkaisusyötöt menivät kovalla prosentilla muutaman tuuman eteen tai taakse, jäi loppulukemiksi 5-0 Janin viimeistellessä viimeisen maalin kauniin sommitelman päätteeksi juuri ennen loppusummeria. Peli oli yllättävänkin lämminhenkinen ja Karstulan ketjusta Aki taisi olla ainoa joka ei saanut korttia... Käyttäytymistä selittää ehkä se, että penkin päässä nähtiin varsin arvovaltainen henkilö, kun O-P pistäytyi seurassa.

Lohikosken pallokerho toivottaa molemmille kannattajilleen hyvää joulua ja - jos vain mahdollista - vieläkin menestyksekkäämpää uutta vuotta!

LPK iskee Saarijärvelle ennenkokemattomalla voimalla

LPK aloittaa joululomansa Saarijärvellä uudistuneessa kokoonpanossa. Talven futsaldebyytin tekevät sekä koko talven kovaa treenannut Aki Pohjola, että treeneissä taktisella älykkyydellään LPK:lle monta Pelimies-tappiota aiheuttanut Petteri Juuti, ellei unohda kenkiä kotiin.

LPK kieltäytyy kolmosen kunniasta

LPK:n johtokunta päätti tänään olla ottamatta vastaan paikkaa Keski- ja Itä-Suomen piirien yhteisessä 3.divisioonassa... Lue lisää Jalkapallo uutisista.

Kauden 2008 parhaita palkittiin

LPK:n syyskokous oli yhtä sädehdintää, kun itsenäisyyspäivän hengessä pidetyssä juhlallisessa gaalassa palkittiin poikkeuksellisen paljon pelaajia ja taustahenkilöitä... Lue lisää Jalkapallo uutisista.

Laiskat loharit löntystivät lauantaina - pelimiehille pari pettymystä

Verkkotoimitus ei valitettavasti otteluita nähnyt, mutta huhujen ja tilastojen mukaan varsin vaisu LPK jäi avausturnauksessa kaksi pistettä tavoitteestaan. Ensimmäisessä ottelussa farmiseura Pelimiehet kaatui 3-1 ja toisessa pisteet jaettiin JPS:n kanssa. Voi voi. Huolestuttavaa on, että arkkivihollinen KaDy teki yli viisi kertaa enemmän maaleja viikonlopun aikana, joskin vastukset olivat ilmeisen heikkoja.

Pelimiehillä oli varsin paha avausturnaus, sillä vastaan asettuivat sekä LPK, että FS CAMU. Emoseuralle kärsittu tappio oli ainakin numerollisesti varsin kohtuullinen, eikä CAMUkaan saanut Pelimiehiin kahta maalia pidempää kaulaa. Lue Pelimiesten ansiokkaat raportit.

Avausturnauksen numerofaktojen perusteella joukkueiden tasoerot ovat valtavat ja sarjasta on tulossa varsin epätasainen.

Kokoonpanot ja kommentit foorumilla.

LPK:lta hyvä kenraaliharjoitus

LPK pelasi viimeisen harjoituspelinsä ennen futsal-sarjan alkua. Vastassa ollut LPK/Pelimiehet kaatui selvin numeroin noin 7-1 (tai 8-1 tai 9-1 tai 10-1 vai miten se nyt oli). Paikkoja riitti myös tuhlailuun asti. Kaikesta huolimatta peli ei vielä näyttänyt ollenkaan valmiilta. Lisäksi tuleva lauantaina on laitettava ainakin yksi nappi takista kiinni sillä moni avainpelaaja on ilmoittanut olevansa sarja-avauksesta poissa.

Kakkosen otteluohjelma julki

Kakkosen otteluohjelma on julkaistu. Futsalin II-divisioona pelataan tänä talvena yksinkertaisena yhdentoista joukkueen sarjana, eli pelejä pelataan kymmenen. Kuusi peliä pelataan Huhtaharjun hornankattilassa ja neljä Äänekosken liikuntatalolla. Kakkosen paras selvitetään 14.2. tai 15.2., kun sarjan kärkipari kohtaa Jämsänkosken Mäntykallion koululla.

Kausi alkaa kutkuttavan mielenkiintoisesti, sillä LPK kohtaa Pelimiehet heti sarjan avausottelussa. Herkkua on luvassa myös 17.1. kun vastaan asettuu KaDy. Alustavien tietojen mukaan KaDyllä on hegemoniaottelun johdosta suuria vaikeuksia saada iskukykyistä kokoonpanoa samana päivänä pelattavaan KylVe otteluun.

LPK:n otteluohjelma

LPK pelasi tasurin KaDyä vastaan, Pelimiehet hävisi Skädämille

LPK:n ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa harjoitusottelu päättyi lukemiin 2-2 Kampuksen Dynamoa vastaan. LPK lähti puoliajalle 2-0 johdossa, mutta muutokset Dynamon kokoonpanossa ja huolimattomuus omassa viimeistelyssä johti "pistejakoon".

LPK:n kokoonpanosta hieman yli puolet oli koskenut futsalpalloon kesän jälkeen, mutta Juvonen suojeli maaliaan uhrautuvast kasvojaan säästämättä. KaDyllä riitti materiaalia käytäville saakka mutta kokoonpanosta puuttui selvästi muutamia avainpelaajia.

LPK/Pelimiehet kohtasi puolestaan U.S. Skädämin. Huolimattomuus etenkin viimeistelyssä ja LPK:n "vahvistusten" heikot otteet oli ajaa Pelimiehet rökäletappioon, mutta lopun kirillä lukemat saatiin huomattavasti siedettävemmiksi: 5-7.

LPK ja Pelimiehet yhteistyöhön

Lähes allekirjoitetun sopimuksen mukaan LPK ja Pelimiehet ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka turvin Loharit ottavat Pelimiehet siipiensä suojaan. Niinpä Keski-Suomen futsal-kakkosessa nähdään ensi talvena kaksi Loharilaumaa, LPK ja LPK/Pelimiehet. Yhteistyö tarkoittaa lähinnä yhteistreenejä ja vanhat LPK:n legendat löytyvät edelleen LPK:n riveistä ja LPK/Pelimiehet koostuu nimenomaan Pelimiehistä. Huhut Huhtaharjulta kertovat, että keskinäisten mittelöiden päätteeksi runko-LPK:n pelaajien on nähty kantavan maaleja pois kentältä...