Nousu jäi haaveeksi

Piirisarjan voiton jälkeinen kova harjoittelu ei kantanut LPK:ta karsintapelin voittoon. Yhtään enempää kerho ei olisi ottelun eteen voinut tehdä, sillä jopa edellisen viikon treenit jouduttiin perumaan ettei joukkue ajaudu ylikuntoon. Varsin runsas lukuisen vieraskannattajajoukon iloksi FC Gepardi nappasi paikan ykkösdivarissa maalein 3-7 (2-2). Peli pysyi alusta loppuun varsin tasaisena, kun tilanteet aaltoilivat päästä päähän. Ratkaisu nähtiin, kun Gepardi siirtyi kahden maalin johtoon toisen jakson puolivälissä, eikä loharilauma pystynyt tähän enää vastaamaan. Toki paikkoja olisi ollut, mutta tämän jälkeen palloa ei saatu maaliin asti ja vastustaja pääsi kaunistelemaan loppunumeroita LPK:n pelatessa viidellä. Vastustajan hyvän pelin lisäksi tunnustusta täytyy antaa myös Toijalasta tulleelle vierasyleisölle, joka jaksoi pitää läpi ottelun sellaista meteliä, johon Huhtaharjun koululla ei olla totuttu. LPK siis jatkaa seuraavallakin futsalkaudella Keski-Suomen II-divarissa, mutta rehellisesti sanoen muutaman viime viikon perusteella näin on parempi.

I-divarin karsinta

Voittoisan finaalin jälkeen LPK on alkanut valmistautumaan I-divarin karsintaa varten. Karsintavastustajaksi asettuu FC Gepardi Toijalasta, joka voitti tasaisen Tampereen alueen piirisarjan vain pisteen erolla ennen seuraavaa. LPK ja Gepardi ovat viimeksi kohdanneet kaudella 06-07. Tällöin kerho oli hieman niskan päällä vieden kauden keskinäisissä peleissä pisteet 4-1. Joukkueet ovat arvatenkin kokeneet muutoksia sitten viime kerran, joten nykyisiä voimasuhteita on mahdoton ennustaa. Tällä kertaa panokset ovat kovat, kun mennään kerrasta poikki systeemillä, joten se kummalla kestää pää paremmin ja välttää sitä myöten turhat virheet, niin rikkeet kuin pallonmenetykset, on varmasti vahvoilla. LPK:n kannalta mainio asia on se, että peli pelataan Jyväskylässä ja näin vältytään matkustamiselta. Tämän seikan odotetaankin houkuttelevan parhaat kyvyt kerhon kokoonpanoon. Kumpikaan osapuoli ei varmastikaan pistäisi pahakseen, vaikka Huhtasuon lehtereille yleisöäkin eksyisi. I-divarin karsintaa LPK-FC Gepardi Huhtaharjun koululla lauantaina 6.3. kello 18.00.

Mestaruus!

LPK päätti KaDy II:n mestaruusputken kakkosdivarissa ja ryöväsi pokaalin jälleen pienen tauon jälkeen LPK:n vitriiniin. Ensimmäinen puoliaika tarjosi tarkkaa puolustuspeliä ja muutamia maalipaikkoja molemmille, mutta vasta toisella puoliajalla nähtiin ratkaisu. Pelin alkua vaivanneet pienet virheet ja typeryydet saatiin kirkettyä pois ja kun puolustus pysyi tiiviinä, niin lopputulos ei voinut olla muu kuin mestaruus. Valmentaja Ollikaisen analyysin mukaan Marko Juntusen vaparista tykittämä 1-1 tasoitusmaali oli se kuuluisi pelin kulminaatiopiste, jolla LPK tuli takaa ohi ja rynni lopulta voittoon lukemin 1-3 (0-0). Tilastot voi tarkastaa foorumilta.

Paikka finaaliin

Vaikka Kady II otti LPK:sta 3-2 (1-2) voiton, selviytyi myös loharilauma finaaliin, kun päivän edellisessä pelissä JPS sekä Skädäm tasasivat pisteet. Finaalipaikkojen ratketessa jo ennen taistoa, kamppailusta odoteltiin katsomon puolella löysää höntsäilyä. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan molemmat joukkueet pyrkivät parhaimpaansa ja Huhtaharjulla nähtiin varsin hyvää futsalia. Tällä kertaa dynamolaiset veivät voiton, mutta kerho lähtee tappiosta sisuuntuneena kohti finaalia ja tietoisena siitä, ettei tämä tulos enää paina, kun samaiset joukkueet kohtaavat lauantaina 13.2. Ottelu alkaa kello 16.50 ja paikkana toimii tuttuun tapaan Huhtaharjun koulu.

Sunnuntaina tärkeä peli

Tulevana viikonloppuna ratkeaan II-divarin sijoitusotteluiden otteluparit. LPK:lla on vielä täydet mahdollisuudet finaaliin, kun se kohtaa viimeisessä sarjapelissä Kady II:n. Joukkueet ovat kärkikahinoissa tasapistein, joten vain voitto riittää varmaan finaalipaikkaan. Muussa tapauksessa tarvitaankin sitten jo muiden ristiin pelaamista (JPS:n ja Skädämin). Alkuviikosta LPK sai kenraaliharjoitusta piiri cupin muodossa, kun Pelimiehet kaatui 7-2. Hyvin menneen kenraalin jälkeen ei ole kuitenkaan varaa lähteä jalat ilmassa tulevaan, sillä vastustaja on luokkaa tai kahta kovempi viime vuoden Keski-Suomen valmentajan Tero Kelhälän johdolla. LPK vs Kady II Huhtaharjulla sunnuntaina 31.1. klo. 18.00.

Myös Skädäm satsaa vahvasti tulevaan turnaukseen, kun joukkue halajaa karsintojen kautta takaisin I-divariin. Lisää tästä ja viikonlopun spekulaatioista foorumin alareunassa.

Skädäm toistamiseen cupissa parempi

Lpk ei onnistunut tälläkään kertaa Skädämiä vastaan cup-pelissä, vaan neljän maalin tappio oli jälleen tosiasia, kun lukemat kirjattiin vastustajalle 7-3(2-1). Taisto oli koko pelin tasaista numeroista huolimatta, mutta lopulta ottelu ratkesi LPK-pelaajien vääriin ratkaisuihin pallon kanssa. Sen sijaan Skädämin I-divari painotteinen ryhmä jaksoi pitää rauhassa palloa ja onnistui niin myös luomaan tarvittavat maalipaikat. Harmaapaidoista pirteimmin esiintyi Marko Juntunen, joka iski kaksi maalia. Hattutemppu jäi tekemättä, kun rankkari pelin loppuhetkillä kilpistyi maalivahdin käsiin. Tappion myötä LPK pelaa piiri cupin pronssiottelussa Pelimiehiä vastaan. Kamppailu käydään Huhtaharjulla maanantaina 25.1. kello 20.50. alkaen.

Piiri cup käynnistyy

Kilpailu starttaa suoraan välierävaiheesta, koska siihen vaivauti vaivaiset neljä osaanottajaa. LPK:lle arpa heitti avausvastustajaksi rakkaan vihollisen U.S. Skädämin. Lohareilla olisi oiva paikka tasata puntteja, koska Skädäm tiputti joukkueen syksyllä Futsal cupista rumasti 4-0. Jos velkojen maksu ei onnistu, tie vie pronssiotteluun, jonne vastustajaa jo perjantaiksi odottelee Pelimiehet. Mutta jos suurempia yllätyksiä ei tällä kertaa nähdä ja LPK onnistuu nokituksessaan, matkaa se kohti finaalia, jossa vastaan asettuu Kady II. Piiri cup välierä U.S. Skädäm vs LPK siis Huhtaharjulla torstaina 21.1 klo. 20.50.

Sähköpostiosoitteet muuttuvat

Jatkossa, kun haluat saada sähköpostiyhteyden joukkueen toimintaan liittyvissä asioissa esimerkiksi LPK:n puheenjohtajaan, näppäile osoitteeksi puheenjohtaja.lpk(at)gmail.com. Gmail-osoitteet tulevat käyttöön myös lumifutispäälliköllä, joukkeenjohtajalla sekä rahastonhoitajalla. Osoitteet tarkemmin yhteystiedoissa.

LPK niukasti voittoon

Lpk otti takaisin oman paikkansa 2-divarin sarjataulukossa, kun se nousi Skädämin akatemiaa vastaan 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon. Paikkoja lisäosumiinkin oli, mutta viimeistelystä puuttui huolellisuutta. Toki huonomminkin olisi voinut käydä, kun skädäm pääsi yrittämään 10-metristä puoli minuuttia ennen loppua. Juvonen venyi kuitenkin hienoon torjuntaan ja pelasti täyden pistepotin kotijoukkueelle. Maalareina toimivat Nieminen, Berlin ja Möttönen.

LPK kohtaa Skädäm akatemian

LPK:n futsalkausi jatkuu sunnuntaina 10.1., kun Huhtasuon parketille vastaan astelee U.S. Skädämin akatemia. LPK lähtee ennakkosuosikkina otteluun, vaikka yrittikin viime ottelun rumalla tappiolla karistaa ennakkosuosikin viittaa harteiltaan. Tule, näe ja koe ottelu Huhtaharjun koulun salissa 16:45 alkaen.

Lumifutis tulee taas!

Lumifutiksen SM-turnaus 2010 järjestetään lauantaina 20.2.2010 Hippoksen stadionilla. Luvassa on jälleen ankaraa vääntöä koko rahan edestä, joten varmista paikkasi turnauksessa jo tänään. Lisätietoja lumifutiksen omilta sivuilta http://www.lohikoskenpallokerho.fi/lumifutis/.

Vuosi vaihtuu

Sivujen edellisen päivityksen jälkeen futsal-rintamalla on tapahtunut seuraavaa: LPK pelasi pari peliä ja hävisi molemmat. Ensi harjoituspelissä liiga-Kady oli selkeästi parempi ja seuraavana JPS vei pisteet mukanaan piirisarjan ottelussa. Tarkemmat tiedot peleistä löydät foorumilta.

Vuosi 2009 alkaa olemaan takana päin. LPK haluaa kiittää kaikkia tasapuolisesti kuluneesta vuodesta ja toivottaa samalla maalirikasta vuotta 2010!

Pelimiehet nöyrtyivät avauskierroksella

Kauden tärkein ottelu pelattiin heti ensimmäisellä kierroksella ja loppukauden LPK voi pelata rennosti ilman paineita. LPK:n ykköskokoonpano selätti LPK/Pelimiehet 0-5. Nettitoimitus ei ollut itse paikan päällä, mutta Leningradista sähkötetään, että emoalus oli kaksi askelta edellä läpi ottelun ja maalivahti Juvoselle meinasi tulla vilu.

Sarjan alkuun viisi yötä

Oikeat juoksulinjat ja nappisyöttöjen lentoradat ovat tehneet syvät uurteet Valdemar Niemisen fläppitaululle ja LPK alkaa olemaan valmis uuteen futsalkauteen. Viimeistelyleirillä Pelimiehet kaatui 11-2. Cupin toisella kierroksella ykköseen valmistautuva ja hyviä otteita esittänyt U.S. Skädäm meni jatkoon kovempien tehojen ansiosta - hieman vaisusti esiintynyt loharilauma kun oli muutoin pelissä varsin hyvin mukana. LPK hölkkäilee siis takki auki ja rinta rottingilla sarjan voittoon.

Vai hölkkäileekö sittenkään? Minisarjaksi kutistunut piirinsarja on huomattavasti viimevuotista kovempi. MultiAnts näytti jo cupin ottelussa vaarallisuutensa. Kun nuori kokoonpano oppii futsalin zeniläisen filosofian, se alkaa olemaan varteenotettava haastaja. JPS:llä ei futsalin erityistuntemusta aiempien kokemusten perusteella juurikaan löydy, mutta kesän vahvistuksista voi nousta uusia kykyjä. U.S. Skädämin ja KaDyn reservijoukkueiden vahvuudet ovat isäntäjoukkueista yli jäävissä pelaajissa ja iskukyky selviää vasta pelipäivänä.

Avauskierroksella vastaan asettuvan Pelimiesten taktikko ja meedio Tommi "Manageri" Kangastie on analysoinut LPK:n kuvioita niin kauan, ettei minkään pitäisi enää yllättää. Oliko harjoitusmaaottelun lopputulos pelkkää hämäystä? Viimeinen erä päättyi kuitenkin 1-1 ja Pelimiehillä oli takana rankka viikonloppu, poikkeuksellisesti myös urheilullisesti.

Eihän näin kutkuttavista lähtökohdista käynnistyvää sarjaa yksinkertaisesti voi jättää seuraamatta. Avauskierros pelataan tulevana sunnuntaina 1.11. Säynätsalossa Lehtisaaren kuntotalolla, jossa joukkueet saavat ennakkotiedustelun perusteella miettiä, toimiiko neliö vai salmiakki paremmin neliön muotoisella kentällä.

Futsal cupin taival päättyi - sarjan alkuun reilu viikko

U.S. Skädäm vei historiallisen voiton LPK:sta cupin toisella kierroksella. Myös Skädämin joukkue oli sinänsä historiallinen, ettei siitä juuri tunnistanut vanhoja skädämiläisiä. Peli oli kenttätapahtumien valossa kohtalaisen tasainen, mutta jos ei tee yhtään maalia, ei voi voittaa.

Piirin II-divisioona alkaa 1.11. ja heti kuumalla paikalliskamppailulla, kun LPK ja Pelimiehet ottavat yhteen. Piirin toimistolta on komennettu Pelimiehet pois LPK:n suojista ensi talveksi sopupelien pelossa. Pelko on kuitenkin aivan turha. Jos et usko, tule Lehtisaareen sunnuntaina 1.11. klo 12:00.

LPK Futsal cupin toiselle kierrokselle vain vaivoin

LPK aloitti futsalkilpailukauden cupin ottelulla Multian ja Keuruun alueen junioritähtisikermää MultiAntsia vastaan. Peli näytti jo rakenneen 1-4 -tilanteessa, mutta futsalissa kaikki on mahdollista ja vieraileva kotijoukkue pääsi vielä maalin päähän.

Vähäinen (jopa olematon) treenaaminen kieltämättä heijastui jonkin verran otteissa, mutta vastustajalle voidaan antaa täysi tunnustus pelistä. On ilo nähdä, että talven sarjassa saataneen aikaan ihan oikeita pelejä. Mikäli joukkueet pysyvät muutaman vuoden samoina, saattaa MultiAnts jossain vaiheessa "kasvaa ohi".

LPK:n kokoonpano oli poikkeuksellisen laaja ja tähtiainesta riitti aina penkille sekä katsmoon saakka. Seuraava cupin ottelu harjoituspelissä kaatunutta U.S. Skädämiä vastaan on kuitenkin lauantaina ja lohikosken kaduille kysellään, kaataako ajankohta jatkohaaveet...

Cupin toinen kierros siis

LPK valmiina uuteen futsalkauteen entistä ehompana

Vain kolme päivää oli kulunut jalkapallokauden päätöksestä, kun LPK:n futsalosasto otti ensimmäisen tuntuman pieneen palloon parketilla. Syynä pikaiseen starttiin on Suomen Cup, sillä kauden ensimmäinen peli pelataan jo 2.10. - vain viikon ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Joukkue ei ole vielä täysin löytänyt lopullista muotoaan, mutta taustalla on tapahtunut muutoksia parempaan. LPK:n taktisista hienouksista vastaa tulevalla kaudella parivaljakko Valtteri Nieminen ja O-P Ollikainen. Joukkueenjohtajaksi LPK on saanut miehen, joka tietää keskisuomalaisesta piiripalloilusta kaiken, kun Kauko Sairanen tekee paluun lohareiden taustajoukkoihin.

Korvinkuulija: puheenjohtaja sai ilmaiset nappikset

Haapamäkeläisen paikallisradion esittämän Korvinkuulija -ohjelman väitteet LPK:n johtokunnan moraalista on saanut seuran kannattajat hermostumaan entisestään. Korvinkuulijan mukaan johtokunnan puheenjohtaja on ottanut vastaan arvokkaat nappulakengät vuoden 2000 pallokauppojen yhteydessä paikalliselta urheiluyrittäjältä. Puheenjohtaja kritisoi pitämässään tiedotustilaisuudessa toimittajan arviontikyvyn pettämistä: “Miksi olisin uhrannut urheilullisen uskottavuuteni nappisten takia”.

Puheenjohtaja kommentoi myös ohjelman väitteitä siitä, että nappulakengät olisivat olleet erityisen laadukkaat ja kalliit: “Jos yhtään arvaan, mistä kaupasta on kyse, niin ensinnäkin kyseessä on todennköisesti ollut futsal kengät. Lisäksi ne olivat muistaakseni alennuskorissa. Mutta säilytän kenkäkuitteja vain viiden vuoden ajan, joten minulla ei ole niitä enää.” Tiedotustilaisuuden valtasikin suuri hiljaisuus, kun puheenjohtaja pyysi Korvinkuulijan esittämään kuitin kaupasta, jotta voisi puolustautua. Todisteita ei toimitettu.

Korvinkuulijan toimittaja ei ollut paikalla, mutta vastaava päätoimittaja Oinas Jurvanen kommentoi myöhemmin tiedotteessaan, että heillä on valaehtoinen todistaja, joka kuuli kun korruption tunnusmerkit täyttävästä tapahtumaketjusta keskusteltiin paikallisessa anniskeluravintolassa.

Uusi paljastus kasaa lisää kysymysmerkkejä seurajohdon tulevaisuuden suhteen. Jo yli vuoden kestänyt kohu seuran rahavirroista ei ota laantuakseen. Tapahtumasarja sai alkunsa kun joukkueen vasen puolustaja myönsi suorassa paikallistelevisiohaastattelussa maksaneensa jäsenmaksun samalta tililtä, mihin oli saanut palkkaa paikalliselta terveydenhuoltolaitokselta. “Oletko taklannut myöhässä tarkoituksenasi lisätä terveydenhuoltolaitoksen voittoja?” - huusivat iltapäivälehtien lööpit.

Useat paikallislehdet ovat setvineet seuran rahoitusta. Esimerkiksi Kuokkalan sanomat paljasti Suomen valtion ilmatilan valvontaan tarkoitettujen varojen päätymisestä seuran käyttöön. Huhtasuolainen -lehti raportoi, että seuran haltuun on ajautunut eri tekijöiden kautta myös Suomen puolustusvoimien sekä paikallisen IT-yrityksen rahoja. Räikeimmästä väärinkäytöksestä kirjoitti kuukausi sitten Mäyrämäki -lehti, jonka saamien tietojen mukaan myös valtion myöntämiä opintotukiais-minkkisiä on siirretty seuran toiminnan pyörittämiseen jäsen- ja harjoitusmaksuiksi naamioituneina.

Useiden lähteiden mukaan myös seuran järjestämissä iltaseminaareissa on kerätty osallistumismaksuja kyseenalaisin perustein. Seminaarien sisällön merkitystä osallistujien liiketoiminnalle on kritisoitu laajalla rintamalla.

Seuran johto on tyytynyt pääasiassa väistelemään kysymyksiä. Sveitsin Nyonista UEFA:n liittokokouksesta viime viikonloppuna palannut puheenjohtaja kommentoi erovaatimuksia tyhjentävästi: “En ole sanonut, että en aio erota”. Seuran rahastonhoitaja kertoi eilisessä haastattelussaan tukevansa puheenjohtajaa ja toivoi johtokunnalle työrauhaa: “Meillä on käsillä syyskierroksen tappioputken aiheuttama pistekriisi ja samalla pitäisi valmistautua tulevaan futsalkauteen. Kyllä meillä tekemistä riittää ilman kohuakin.”

Itse puheenjohtaja toivoo, että asian käsittelyyn ottanut RKP:n totuuskomissio ratkaisee asian "så snabbt som möglig".