Huima II- LPK 1-0 (1-0)

Lpk suuntasi Äänekoskelle Huiman vastustajaksi vaikeista lähtökohdista. Tappioputki pitäisi saada poikki ja pelaajat meinaa loppua kesken loukkaantumisten ja ulkomaa matkaajien vuoksi. Lpk joutuikin pelissä peluuttamaan puolikuntoisia pelaajia, jotta saataisiin täysi kokoonpano jalkeille. Haalittua saatiin sentään joukkue jopa kahdella vaihtopelaajalla varustettuna. Ennen pelin alkua ihmeteltiin kummalla Äänekosken viheriöllä ilkikurinen kenttämestaqri antaa pelata, loistavassa kunnossa olevalla Äänekosken keskuskentällä vai sen takana sijaitsevalla ennemminkin peltoa muistuttavalla muhkuraisella kentällä. Niinpä peli pelattiin tietenkin siinä huonommassa vaihtoehdossa. Liekö vastustajan taktiikkaa ja laskelmointia moinen arpominen.

Pelin alkaessa ulkolämpömittari ositti lähemmäs 30 asteen hellelukemia, joten lämpöä piisasi. Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen jonkinnäköistä hallintaa. Hallinta näkyi parhaiten keskialueen ykkös ja jopa kakkospallojen voittamisena, joista Huima sitten pystyi rakentamaan nopeita hyökkäyksiä. On kuitenkin todettava, että Lpk:llakin oli riittävän monta maalinteko paikkaa jo ensimmäisellä puoliajalla tehdäkseen edes yhden maalin. Eräälläkin nimeltä mainitsemattomalla Lpk:n pelaajalla oli vissiin 3 minuuttia aikaa ottaa keskityspallo haltuun vastustajan rangaistusalueella ja sijoittaa pallo maalin perukoille, mutta ei kun ei! Vastustajan maalivahdin ei tarvinnut edes tehdä torjuntaliikettä, kun pallo singahti yli maalin toiseen kerrokseen. Lpk ei tehnyt maalia, mutta Huima teki sen ainoan koko ottelussa. Maali tuli erikoistilanteesta vapaapotkusta n 22-25 metristä 21 minuutin kohdalla. Huiman numero 10 Eliel Uronen potkaisi pallon suoraan maaliin. Keskustelua tässä vapaapotku maalissa herätti tuomarin toiminta. Lpk:n maalivahti Jaakko Mörsky oli vielä toisella tolpalla asettamassa muuria paikalleen, kun tuomari vihelsi pilliin ja antoi näin luvan potkulle. Reilua fair play meininkiä tuomarilta taas.

Toisella puoliajalla peli tasaantui ja jopa Lpk hallitsikin peliä, mutta maaleja Lpk ei saanut mistään. Allekirjoittanut laski, että Lpk:lla oli pelin aikana neljä erittäin hyvää maalintekopaikkaa, josta pallo olisi pitänyt toimittaa pömpeliin, lisäksi oli muutama melko hyvä maalintekopaikka, josta olisi saattanut ainakin jokin hyvä pelaaja tehdä maalin. Aina ei voi onnistua joten turpiin tuli 1-0.

Samcomin tähdet:

 *** Laru
 ** Kimmo
 * Ville

Varoitukset:
2 Erkka Lehtinen 20 min

Kokoonpano:
Mv Jaakko Mörsky
Marko Juntunen
Jani Kykyri
Erkka Lehtinen
Kimmo Tolvanen
(c) Ville Törmälä
Jukka Laru
Ilkka Peltokangas
Petteri Juuti
Tero Lindholm 65min > Valtteri Nieminen
Harri Heikkinen 65min > Pablo Viurra.