LPK - FCJ Blackbird 1-1 (0-1)

Vehkalammen mainiosti vihertävä tekonurmi toimi pelialustana kun LPK kohtasi kotiottelussaan täksi kaudeksi kasatun nuoren ja nälkäisen FC Blackbirdin. Valmennusjohdon tekemän scouttauksen perusteella peliin lähdettiin varmistelevalla taktiikalla, koska vastassa oli taitava ja peliä pyörittävä porukka. Lpk:n yrittäessä ottaa alkulämpöä mahdollisimman sivussa eräs äkäinen naisjoukkueen valmentaja hermostui ja sen jälkeen Vehkalammen hämärtyvässä illassa kaikuivat tuttujen "neljätoista neljätoista" huutojen sijaan "POIS KENTÄLTÄ" huudot. Mutta tämän ei annettu haitata, koska pitkän tauon jälkeen päästiin kunnon alustalle pelaamaan.

Kun Ice Powerit ja linimentit oli saatu hierottua reisiin saatiin peli käyntiin. LPK:n toteuttaessa ennalta laadittua suunnitelmaa vierasjoukkue aloitti hienoisella hallinnalla pallon siirtyessä pelaajalta pelaajalle näppärillä syötöillä. Todellista hätää ei LPK:lla kumminkaan ollut, koska puolustuslinja katkoi hyvin Blackbirdin lähentelyt. Etenkin JP Kanninen katkoi vastustajan hyökkäyksiä ja avasi palloa ylöspäin keskikentän priimusmoottoreille J.Larulle ja joukkueen kapteenille V.Törmälälle. Toki omat paikkansa oli myös LPK:lla, jonka hyökkäykset suuntautuivat muutaman kerran vaarallisesti kohti vastustajan maalivahtia Mikael Möttösen toimesta. Kaikesta huolimatta palloa ei saatu toimitettua maalin perukoille.

Välillä LPK:n peli oli hakusessa, koska yksinkertaisetkaan syötöt eivät tahtoneet löytää perille pelaajien kummastelessa alustaa. LPK:n etsiskellessä omaa peliään vastustaja pääsi rokottamaan komealla kaukolaukauksella 23. minuutilla. Maalissa pelanneelle J.Mörskylle ei jätetty tilanteessa paljon saumaa, sen verran kova veto oli.

Puoliajalla valmennusjohto takoi pelaajiin uskoa ja toiselle puoliskolle lähdettiin pitämään hauskaa. Tämä näytti tuottavan tulosta ja pelikellon vanhetessa pelin painopiste siirtyi vastustajan maalille. Tätä osaltaan auttoi Blackbirdsin nuorten "miesten" väsähtäminen LPK:n hurjaan pelitempoon. Kotijoukkueen hyökätessä Blackbirds sai muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen, mutta niistä seuranneet vedot Mörsky torjui eleettömästi. Lopussa siunaantui tilaisuus tasoittaa peli vaihdosta tulleelle P.Viurralle, jonka tulisen kudin vastustajan maalivahti torjui kumminkin kulmaksi.

LPK:n painaessa päälle kuin pienet eläimet kova yrittäminen lopulta palkittiin. Blackbirdin maalille heitetyn keskityksen J.Kykyri jatkoi brassityylisesti selällään kuudentoistaalueelle, jossa puolustus ja maalivahti hetken pallolla pomputeltuaan huomasivat kuinka K.Tolvanen veti suomalaistyyppisesti säärellä pallon maalin kattoon. Heti tasoituksen jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi. Hieman paremmalla pelillä tarjolla olisi ollut kolme pistettä, mutta yhteenkin täytyy olla ihan tyytyväinen tuollaisella peliesityksellä.

Samcomin tähdet:

 *** J-P Kanninen
 ** Juka Laru
 * Kimmo Tolvanen

Maalit:
Kimmo Tolvanen

LPK:
Mörsky
Rajala
Kanninen
Lindholm
Juntunen
Törmälä
Laru
Kelhälä (60->Kykyri)
Juuti (60->Viurra)
Tolvanen
Möttönen