LPK:lle kauden avaustappio Laukaassa

11.5 Pamaus-LPK 4-0 (3-0)

LPK ja Pamaus lähtivät rikkomaan toistensa tähän mennessä aukotonta puolustusta ja kuinkas kävikään. Liekö edessäsiintelevä UEFA-CUP sekoittanut vierailijoiden pasmoja, sillä niin oli pallokerhon puolustuspäässä paljonkin aukkoja ilmassa. Edes ovela hämäys laittaa M. Möttönen 'muka' aloitukseen ei tällä kertaa tehonnut. LPK oli alusta asti ottavana osapuolena, johtuen osin myös siitä että valmentajien ohjeistamaa taktiikkaa poikkeuksellisesti noudatettiin? Ottelun ensimmäinen vartti meni Pamauksen panostuksessa, LPK:n vaihtopenkin nauttiessa paikallisen pyhäkoulupoikaporukan 'kannustavista' huudoista. Kuuleman mukaan LPK:lla oli pelissä joku italialaisvahvistus...

Ottelun yhdeksännellätoista minuutilla Pamauksen vahva erikoistilannepelaaminen tuotti tulosta n. kolmimetrisen Risto Jokelan viedessä isännät 1-0 johtoon. Ottelua oli pelattu reilut kolmekymmentäviisi minuuttia, kun Erkka "Mulla on tää ihan hallussa" Lehtinen sai keltaisen kortin kamppimistilanteessa. Tästä ihan rangaistusalueen rajalta annetusta vaparista vieraat vielä selvisivät, mutta pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue näytti tehokkuutensa Henri Häkkisen laukoessa vapaasti suoraan ihan harmittoman näköisestä pääpallotappiosta aiheutuneesta tilanteesta. Muutama minuutti tästä ja seuraava maali näki päivänvalon. Jarno Viitala pääsi tekemään maalinedushässäkän päätteeksi taukotuloksen 3-0. Edes hetki ennen maalia kentälle tulleet Lauri "Muuri" Berlin ja Jukka "Et kai sä vaan rupee strippaamaan" Laru pystyneet estämään sitä.

Toiselle puoliajalle LPK otti kentälle pitkänhuiskean Vetelin lahjan pääpalloilulle, J-P Kannisen. Tästä ja LPK:n pelin pienoisesta paranemisesta huolimatta vieraiden maalihanat olivat tukossa edelleen. Kovin paljon kerrottavaa ei toisen puoliajan pelailusta liene, paitsi tietysti isäntien 4-0-maali. Mv Juvonen odotti Kai "Kuka ei oo vielä tehny raporttia?" Rajalan osuvan palloon, mutta Kaitsun jalka oli n. puolen Risto Jokelan varren pituuden verran lyhyt ja Matti Savolalla oli helppo työ siirtää pallo juuri ennen loppuvihellystä maaliin. Pamaus vei siis ensimmäisen kohtaamisen, mutta revanssiin tulee vielä mahdollisuus ja kaiken lisäksi se saadaan pelata huhtasuon nurmella, jos koko kesänä ei sada vettä.

Pelin jälkeen Erkka lähti Thaimaaseen ja Kimmo Laukaan betonitehtaalle.

Samcomin tähdet:

 *** Pablo
 ** Ville
 * Lauri B

LPK:
Juvonen (mv), Kykyri, Lehtinen (46min -> Kanninen), Rajala, Lindholm, Juntunen (41min -> Berlin), Peltokangas, Tolvanen, Törmälä, Heikkinen (41mi ->Laru), Viurra (68min -> Juuti)

Ja vaihdossa:
Mörsky (mv)
Lehtinen