Futsal -kausikin lähenee hitaasti, mutta varmasti - Uutta verta tarvitaan

LPK etsii vastuuvalmentajaa futsalin II -divisioonajoukkueelleen, jonka tavoitteena on kamppailla nousukarsintapaikasta. Aikaisempi valmentajakokemus futsalin parista katsotaan huomattavaksi eduksi.
Myös rajojen sisäpuolelle kaivataan pelaajavahvistuksia. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita näytille LPK:n treeneihin. Aikaisempi futsalpelaajakokemus katsotaan toki huomattavaksi eduksi.
Lisätietoja joukkueenjohtaja Kauko Sairaselta puh. 050 336 3850


Tervehdys Loharit!

Loharijuhla lähestyy. Alustavia ilmoittautumisia on jo reilusti ja lisääkin varmuudella tulee. Varmistathan 31.7 mennessä osallistumismaksulla 30e LPK:n tilille 460022-49797 mukaantulosi. Laita viestiksi maksuun oma nimesi ja LPK-juhla. Lisätietoa tapahtumasta ajankohtaista -linkin takaa.


KeuPa löi LPK:n.

LPK– KeuPa 1-3 (0-1)

Tilastot


LPK haki vieraspisteet Ääneskoskelta

FC Keitelejazz– LPK 1-3 (0-3)

LPK matkusti Äänekoskelle vieraspeliin Keitele Jazzia vastaan aikeena ryöstää kaikki kolme pistettä kotiin vietäväksi. Poissaoloja oli jälleen useita, mutta mukaan saatiin silti iskukykyinen porukka. Jazzin rosteri näytti samalta kuin mitä se on ollut jo useiden vuosien ajan ja taktiikassa ei myöskään ollut mitään yllättävää: pitkää palloa kohtia läpiajoja kärkkyvää kärkimiestä.

Pelipaikalla saavuttaessa iloisena yllätyksenä saimme kuulla, että peli on siirretty tekonurmelta luonnonnurmelle. LPK:n Ilkka ”kikkakone” Peltokankaalle tämä ei ollut hyvä uutinen, sillä pelikassista löytyvät pelkästään tasapohjaiset pallokengät. Onneksi Ilkalle saatiin lainaan uudenkarheat Predatorit ja Ilkka saatiin loppujoukkueen helpotukseksi pelikuntoon!

Luonnonnurmi alustana on aina vaikea, kun treenit ja pelit muuten pyörii pääasiassa tekonurmella. Syöttöihin ei tahdo saada riittävää voimaa ja tekonurmi kimmoisampana alustana ei vie jaloista voimia niin helposti pois. Kenties osaltaan jälkimmäisestä syystä johtuen LPK:n hyvä ja pirteä pelinalku vaihtui verkkaiseksi puolustamiseksi toisella puoliajalla. Toisaalta näin yleensä käy, kun taululla on lukemat 0-3 ja vastapuolella ei ole muuta keinoa, kuin panostaa hyökkäyksiin. Jazz nousi 1-3 tilanteeseen, mutta LPK:n maalissa pelanneen Kimmo Tolvasen ansiosta enempää maaleja ei nähty.

Tässä vaiheessa voidaan paljastaa, että LPK:n taktiikkana oli jättää kovia pelimiehiä penkille pelin alkuun ja sitä kautta tuoda ratkaisuvoimaa pelin loppupuolelle kentälle. Taktiikka ei aivan toiminut ja LPK:n osalta laiska toinen puoliaika teki vaihdosta kentälle tulleiden pelaajien sisääntulon vaikeaksi, kun muu kenttä ei heitä jaksanut enää tukea.

LPK on pyrkinyt jättämään tuomaritoiminnan otteluraporteista ja vähentämään sitä myös kentällä. Tuomarilinjasta kuitenkin tällä kertaa mainittakoon sen verran, että se oli niin tiukka, että jokaisesta kaksinkamppailusta seurasi vapaapotku jompaankumpaan suuntaan. Peli oli allekirjoittaneen mielestä siistiä ja siihen nähden kortteja jaettiin paljon.

Mainitsemisen arvoinen asia on myös, että LPK:n puolustuksen ikoni Marko ”Andi” Juntunen nousi avauskokoonpanossa pelaamaan keskikentän keskustaan. Puolustuspään loukkaantumisten takia Andi kuitenkin palasi omalle tutulle paikalleen ja hoiti hommansa jälleen mallikkaasti. ”Peiteltiin laukaukset siten, että joutuivat laukomaan keskelle maalia”, kommentoi Andi Jazzin loppupelin painostusta kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Pelin onnistujiin kuului myös Roylan Perez, joka teki työn LPK:n ensimmäiseen maaliin, hankki 0-2 maaliin johtaneen rankkarin ja viimeisteli itse 0-3 lukemat läpiajon jälkitilanteesta. Myös puolustuksen Kristian Harri ja Tommi Salo pitivät Jazzin kokeneet hyökkääjät aisoissa.

Seuraavassa pelissä ensi maanantaina LPK kohtaa KeuPan.

Tilastot ja sarjatilanne

LPK:n vauhti ei riittänyt Villikettuja vastaan

LPK - FC Villiketut 1 - 6 (0 - 4)

Lukuisista maalipaikoista huolimatta LPK:n maalisarake jäi yhteen maaliin Villikettuja vastaan. Samaan aikaan, kun vastustajan viimeistely oli lähes sata prosenttista, oli luonnollisena lopputuloksena selvät 6-1 lukemat. Villikettujen nuoret miehet olivat monella osa-alueella askeleen edellä, mutta silti pelin kulku olisi voinut olla toinen, jos LPK olisi onnistunut omista hyvistä maalipaikoista, joita oli pelin aikana useita, viimeistelemään edes muutaman maalin.

Www-sivuja päivittävän LPK:n tiedotusministerin peliä edeltäneet arvailut siitä, että LPK keskittyy erittäin tiukasti puolustukseen, eivät toteutuneet, vaan peliin lähdettiin rohkeasti vanhalla tutulla ryhmityksellä. En tiedä mitkä temput olisivat Villikettuja vastaan auttaneet, mutta jotain uutta syyskierroksen kohtaamista varten on syytä miettiä, sillä sen verran nopeasti ja varmasti vastustaja liikutti palloa kohtia LPK:n puolustusta.

Alkukauden perusteella näyttää siltä, että Villiketut on selkeä ykkössuosikki myös voittamaan koko sarjan. Samanlaisella pelillä pärjäisi ajoittain myös nykyisessä kolmosessa. On kuitenkin hyvä, että myös nelosessa on tasokkaita joukkueita. Väitän myös, että nelonen on tänä vuonna aikaisempia vuosia tasokkaampi ja vastaa vuosia sitten pyörineen Keski-Suomen III-divarin tasoa.

Tilastot

FCK – LPK 3-3 (3-0)

LPK nousi umpisurkean ensimmäisen puoliajan jälkeen 3-3 tasapeliin pelissä FCK:ta vastaan

Valmentaja Jari ”Lelu” Lehtisellä oli jälleen miettimistä minkälaisen käärmesopan keittää puolustuslinjaa varten, kun useampikin pakki oli pelistä pois. Loppujen lopuksi puolustuslinjasta löytyi viimeiset kymmenen vuotta keskikentällä luutinut Ville Törmälä ja pelin alun jälkeen myös hyökkäyspäästä tuttu Teemu Mäenpää. Myös maalivahtiosastolla oli poissaoloja, mutta LPK:n uusin ISO hankinta Kimmo Tolvanen hoiti maalivahdin tontin lähtökohtiin nähden hyvin.

Edellisen FCK-pelin jälkeen on käyty internetin kaikki tietävillä foorumeilla keskustelua muutamien FCK:n pelaajien käytöksestä ja tempauksista kentällä. Tällä kertaa minkäänlaisista peliin kuulumattomista tapahtumista ei ollut tietoakaan ja FCK pelisi siistin ja asiallisen pelin. Täydet kymmenen pistettä FCK:lle tästä!

Täydet kymmenen pistettä ansaitsee FCK myös ensimmäisestä puoliajasta. Samalla LPK ansaitsee täydet kymmenen miinuspistettä ensimmäisestä kolmesta vartista. Vaikka LPK:n puolustuslinja ei täysin pelin alussa toiminutkaan oli FCK askeleen edellä ainakin maalinteon suhteen. Kolmen maalin verran jäi LPK:lla kirittävää toisella puoliajalla ja kaikki maalit näyttivät tulevan omista virheistä ja pelikovuuden puutteesta keskialueella.

Jonkinlainen kiri saatiinkin aikaiseksi. Peli kääntyi täysin LPK:n hallinnaksi toisella puoliajalla ja paikkoja olisi ollut tehdä vaikka neljäskin maali. 3-3 tasapeli ja siitä saatu piste on kuitenkin suhteellisen hyvä tulos surkean alun jälkeen. Vaarallisena hyökkäyspäässä hääri ennen kaikkea Patrick Ahonen, jolle hattutemppu jäi vain senteistä kiinni.

Seuraavassa pelissä LPK kohtaa Villiketut. Roberto Di Matteolta on jo kyselty vinkkejä siihen, minkä merkkinen bussi kannattaa ajaa oman maalin eteen, jotta sarjan vakuuttavasti aloittanut Villiketut saadaan pysymään aisoissa.

Tilastot

LPK:lle nihkeä voitto SäyRistä

LPK otti lopulta nihkeän 4-3 voiton SäyRistä, vaikka peli oli mahdollista ratkaista jo ensimmäisellä puoliajalla. Avopaikoista ei kuitenkaan palloa saatu reppuun ja SäyRi onnistui roikkumaan mukana pelissä. Vastapuolen vaarallisimmat paikat syntyivät vapaa- ja kulmapotkujen sekä pitkien sivurajaheittojen jälkitilanteista. Samalla kun LPK:n kone hyytyi n. 60 minuutin kohdalla nousi SäyRi ensin 3-2 ja myöhemmin 3-3 tilanteeseen. Juuso Rastaan hieno alakulma laukaus aivan pelin lopussa kuitenkin toi lopulta kolme pistettä LPK:n laariin.

Molemmilla joukkueilla on eväät parempaan peliin, mitä tänään Vehkalammella nähtiin. SäyRi oli tänään raskaalla jalalla liikenteessä, mutta se tulee keräämään pisteitä kauden aikana kokemuksen tuomalla rutiinilla ja erikoistilanneosaamisella. LPK:lla pelissä tänäänkin nähtiin ajoittaisia hyviä suorituksia, mutta hyvään peliin koko 90 minuutin ajan on vielä matkaa.

Seuraavassa ottelussa LPK kohtaa kauden kahdella tappiolla ja yhdellä voitolla aloittaneen FCK:n. Saa nähdä miten FCK:n tunteet pysyvät hallinnassa seuraavassa pelissä; edellisen FP JKL-FCK pelin jälkipuintia aiheen tiimoilta käydään edelleen netin palstoilla.

Tilastot


LPK:n 30 -vuotisjuhlallisuudet lähestyvät

Ilmoittautumiset sähköpostiin jalkapallo.lpk@gmail.com. Lisätietoa juhlapäivästä pääsivun ajankohtaista -osiosta.
Alustavasti ilmoittautuneet


JIlves II – LPK 3-1 (2-0)

Kauden toisessa sarjapelissä LPK kohtasi Jämsänkosken Ilveksen. Peli pelattiin Hallin hyväkuntoisella nurmikentällä, josta varsinkin LPK:n nuoret varsat Berlin ja Peltokangas silminnähden nauttivat. Pelin alku oli hyvätempoinen, jossa molempiin päätyihin syntyi muutamia maalipaikkoja. LPK rakensi omansa hyvän prässipelin ansiosta ja Ilves taas pääsi pari kertaa vaaralliseen vastaiskuun.

LPK:n ainoa maali syntyi toisella puoliajalla, mutta selvästi vaarallisemmat paikat se sai luotua ensimmäisen 45 minuutin aikana. Pariinkin otteeseen oli LPK:n pelaaja Ilves-vahdin kanssa kasvotusten, mutta ilman tulosta. Ilveksen toinen maali oli millintarkka kaukolaukaus 30:stä metristä aivan maalin yläkulmaan. Selvästi kauden top-10 materiaalia.

LPK sai peliin varsin hyvän kokoonpanon monista poissaoloista huolimatta. Pelin aikana oikean laitapuolustajan tontti osoittautui kohtalokkaaksi, koska kaksi pelaajaa muutkin harvasta puolustusmiehityksestä piti vaihtaa loukkaantumisen takia pois kentältä. Keskikentältä puolustukseen siirtynyt Juuso Rastas hoiti kuitenkin uuden vastuunsa hyvällä asenteella.

Pelin loppua kohden peli siirtyi hienokseltaan LPK:n haltuun, mutta hyökkäyksistä puuttui se viimeinen silaus, jolla niistä olisi saatu vaarallisia. LPK:n yrittäessä kuroa Ilveksen kahden maalin karkumatkaa kiinni pääsi kotijoukkue pari kertaa vaarallisiin hyökkäyksiin, joista syntyi myös 3-0 maali. Kavennus 3-1:een syntyi LPK:n kulmapotkusta.

Seuraavassa pelissä keskiviikkona 16.5. LPK kohtaa SäyRin Vehkalammella.

Tilastot foorumilla

LPK:n seuraava peli: JIlves II - LPK

To 10.5.2012 klo 19.00


LPK - HPP 7 - 3 (3 - 1)

LPK:n kauden 2012 avauspeli pelattiin Säynätsalon tekonurmella. Vastaan asettui HPP, joka näytti olevan sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Useana aikaisempana vuonna HPP on löytynyt sarjataulukon häntäpäästä, mutta nyt jalkeilla näytti olevan varsin pirteä HPP, jolta oli myös havaittavissa jonkinlaista pelisysteemiä.

Selvästä LPK:n voitosta huolimatta, lukemat olisivat voineet olla myös toisenlaiset. HPP:llä oli pelin alussa pari vaarallista paikkaa ja LPK pääsi hieman varkain iskemään maalit, jolla se turvasi selvän johdon toisella puoliajalla.

HPP tyytyi lähinnä tavoittelemaan nopeaa laitalinkkiä pitkillä palloilla. Vaarallisimmat tilanteet se kuitenkin onnistui luomaan nopeista vastahyökkäyksistä, jota näytti syntyvän usein esimerkiksi LPK:n hyökkäyspään kulmapotkujen jälkeen. Ajoittain LPK:n syöttöpeli toimi hyvin, mutta hyökkäys- ja keskialueen prässin ja puolustuksen kanssa on vielä parantamista. Hyökkäykset myös usein suuntautuivat liiaksi kohti kulmalippuja, mutta heti kun pallo saatiin maanpinnalle ja syötöt kohtia rangaistusaluetta, syntyi vaarallisia tilanteita HPP:n maalille.

Maalirikas sarja-avaus ja siitä saatuihin kolmeen pisteeseen voi olla kokonaisuudessaan tyytyväinen.

Tehotilasto ja kokoonpano

Sarjakauden avaus: LPK - HPP

Ke 2.5.2012 klo 19.45, Säynätsalon tekonurmi


LPK - FCK 2 - 0 (1 - 0)

LPK voiton siivittämänä sarja-avaukseen.
Maalintekijät ja kokoonpano

Viimeinen harjoitusottelu ennen kautta LPK - FCK

La 28.4.2012 klo 16.45, Vehkalampi 1


KeuPa - LPK 2 - 1 (2 - 0)

Tappio Keuruulla harjoitusottelussa.
Maalintekijä ja kokoonpano

Harjoitusottelu KeuPa - LPK

Ke 25.4.2012 klo 19.00, Keuruun Terva tekonurmi


Harjun Potku - LPK 5 - 6 (3 - 3)

Ei vieläkään harjoituspelitappiota. Kykyri osui taas!
Maalintekijät ja kokoonpano

Harjoitusottelu Harjun Potku - LPK

La 21.4.2012 klo 17.00, Vehkalampi 2


Jari "Lelu" Lehtinen LPK:n valmentajaksi

Jo usean vuoden ajan LPK:n mukana valmennuskuvioissa ollut Jari Lehtinen on LPK:n kuluvan kauden vastuuvalmentaja. Pelaajana tekniseksi ja varmaksi luonnehdittu "Lelu" ohjaa tarvittaessa itsensäkin kentälle otteluita ratkomaan.

LPK - KaDy 1 - 1 (1 - 0)

Toinen treenimatsi toi tasurin.
Maalintekijä ja kokoonpano


LPK - PaRi 3 - 1

Kauden avaustreenimatsista voitto.
Maalintekijät ja kokoonpano

Harjoitusottelu LPK - PaRi

Ma 26.3.2012 klo 21.00, Vehkalampi 2


Alustava otteluohjelma kaudelle 2012 julkaistu

Otteluohjelma luettavissa täältä.
Keski-Suomen piirin 4. divisioonan joukkueet.

Kuningasjalkapallokausi starttaa.

Tässä Lohikosken pallokerhon rosteri 2012. Olkaa hyvä!

Vastuuvalmentaja:
Jari "Lelu" Lehtinen

Valmennustiimi:
Jani Kykyri
Ville Törmälä
Antti Luhta
Sami Puustinen
Marko Juntunen
Jari-Pekka Kanninen

Apuvalmentaja:
Olli-Pekka Ollikainen

Joukkueenjohtaja:
KaukoSairanen

Pelaajat:
1 Juhana Mustamieni Mv
3 Lauri Berlin
4 Teemu Paajanen
5 Aki Pohjola
6 Ville Törmälä
9 Tommi Salo
13 Ajatullah Alizade
14 Mikael Möttönen
15 Kimmo Tolvanen
16 Jani Kykyri
17 Benjamin Ahonen
18 Ilkka Peltokangas
19 Joni Tiihonen
20 Jermu Vehanen
21 Frans Maunula
22 Teemu Mäenpää
23 Juuso Rastas
24 Marko Juntunen
25 Antti Neuvonen
26 Patrick Alhonen
27 Mikko Sorsakivi
28 Joonas Lehtinen
29 Kristian Harri
30 Valtteri Nieminen
31 Jari-Pekka Kanninen
44 Antti Luhta
88 Roylan Perez