LPK kieltäytyy kolmosen kunniasta

LPK:n johtokunta päätti tänään olla ottamatta vastaan paikkaa Keski- ja Itä-Suomen piirien yhteisessä 3.divisioonassa. "Emme saaneet annettuun määräaikaan mennessä rakennettua palasista sellaista kokonaisuutta, jolla voisimme lähteä turvallisin mielin uuteen kolmoseen" kommentoi seuran puheenjohtaja päätöstä tuoreeltaan.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että LPK osallistuu ensi kesänä piirin neloseen. Vaikka sarjataso vaihtuu pykälää alemmaksi, halutaan tekeminen pitää silti mahdollisimman korkeatasoisena. Treenejä aiotaan pitää niin paljon kuin kaupungilta vuoroja saadaan ja joka peli lähdetään voittamaan. "Katsotaan sitten vuoden päästä, josko palaset olisivat kohdallaan kolmosta varten" jatkoi puheenjohtaja kevyt virne suupielillään.

Sarjapaikan vaihto aiheuttaa myös jonkinasteista vaihtuvuutta LPK:n pelaajaringissä ja ovet ovat auki uusille pelaajille. Seurajohto tahtookin muistuttaa etenkin junnuputken läpikäyneitä nuoria pelaajia siitä, että jalkapallosta voi nauttia myös niukemmin annosteltuna. "Olisi hienoa nähdä keväällä treenien alkaessa paljon nuoria pelaajia, jotka haluavat treenata pari kertaa viikossa tosissaan, vaikka elämässä olisi myös muutakin kuin jalkapallo ja unelma Valioliigasta".

Nuorille pelaajille on suurta kysyntää myös siksi, että joukkueen keski-ikä halutaan pitää mahdollisimman alhaalla. Kaduilla kiirivien huhujen mukaan kentille saattaa ensi kesänä palata kärkipari Kettunen-Heikkinen ja toimitusjohtaja Juvosella on ollut vaikeuksia vastustaa viheriön kutsua.

LPK:n aikaisemmin ilmoittama jalkapallovalmenatajahaku on edelleen voimassa, joskin muuttuneilla lähtökohdilla. Valmentamisesta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä puheenjohtaja Petteri Juutiin (050 348 1749).

LPK:n IV-divisioonan jalkapallojoukkue etsii valmentajaa ja pelimiehiä

Keski-Suomen piirin miesten IV-divisioonassa pelaava LPK etsii valmentajaa ja pelimiehiä kaudelle 2012.

Valmennuksesta
LPK tarjoaa valmentajalle luonnollisesti tukun lahjakkaita atleetteja, mutta myös kenties koko kaupungin kovimman joukkueenjohtajan. Takanasi seisoo johtokunta, joka antaa valmentajalle täyden tukensa ja mahdollisuuden toteuttaa omia visioitaan. Sinä valmennat, me hoidamme muun.

Valmentajalta toivotaan kehittymis- ja kehittämishalukkuutta, kokemusta ja näkemystä sopivassa suhteessa. Aikaisempi valmentaja- ja/tai pelaajakokemus on eduksi. Valmentajan toimenkuvaa voidaan sovitella toiveiden mukaan. Voit olla päävalmentaja, pelaajavalmentaja tai osa valmennustiimiä.

Uusia kasvoja kentälle
Joukkueen ydin koostuu viime vuosina LPK:n riveissä nähdyistä pelimiehistä ja muutamia uusia tulokkaita on jo treeneihin saapunut, mutta ovet ovat edelleen avoinna kaikille, jotka haluavat harrastaa jalkapalloa huumorilla mutta tosissaan 2-3 kertaa viikossa.

Vähintään IV-divisioonatason pelaajakokemus on tuleville lohareille eduksi, mutta kaiken perustana on kuitenkin oikea asenne, ennakkoluulottomuus ja pyrkimys tekemisen parantamiseen. Passiiviset, olemassa olevaan tyytyväiset tai virkamiesmäiset jalkapallon harrastelijat älkööt vaivautuko, paitsi jos pyrkimys on päästä kyseisistä ominaisuuksista eroon.

Jos yhtään kutkuttaa, ota yhteyttä ja keskustellaan!

Kauko Sairanen, jalkapallo.lpk@gmail.com, puh
Lohikosken Pallokerho, joukkueenjohtaja 050 336 3850

Kauden 2008 parhaita palkittiin

LPK:n syyskokous oli yhtä sädehdintää, kun itsenäisyyspäivän hengessä pidetyssä juhlallisessa gaalassa palkittiin poikkeuksellisen paljon pelaajia ja taustahenkilöitä. Sosialismin hengessä osa palkinnoista jaettiin - tehopelaajan lautanen jopa neljän pelaajan kesken.

Kauden 2008 palkitut:

  • Paras pelaaja: Juha Korhonen
  • Tehopelaajat (6 maalia): Lauri Berlin, Caius Forsberg, Petteri Juuti, Kimmo Tolvanen
  • Parhaat harjoittelijat: Ville Törmälä ja Kai Rajala
  • Managerin malja: Isaac Hamdi, motivoituneesta ja ansiokkaasta työstä jalkapallojoukkeen valmentajana
  • Tero Kelhälä, esimerkillisestä työstä futsaljoukkueen valmentajana
  • Virva Sairanen, merkittävästä panoksesta seuran tilintarkastajana

Lisäksi Mikael Möttönen palkittiin puolikkaalla laatikollisella lihaperunasoselaatikkoa visionäärisestä työstä seuran kokousten muonavastaavana.

LPK-FCV 1-1 (1-0) - Sarjapaikka varmistui

Tiukille se otti mutta LPK pelaa III divisioonaa myös ensi kaudella. Edes 1-0 johto ja vastustajan ulosajo eivät vapauttaneet LPK:ta kipsistä vaan pisteet tulivat uhrautumisella ja taistelulla - suurimmaksi osaksi omassa päädyssä.

Sarjan päättymisen myötä joukkue pääsee aloittamaan täysipainoisen valmistautumisen tulevaa futsalkautta varten. Taustalla valmistellaan useita SWOT analyysejä siitä mikä meni kaudessa pieleen. Loharit kiittää kesän kumpaakin katsojaa.

HPP - LPK 1-2 (0-1)

LPK teki sen minkä piti eikä juuri sen enempää ja haki tärkeät pisteet Haapamäen kosteasta iltapäivästä. Ottelun alku oli täysin vieraiden hallussa ja Larun laukoessa kohtuulliselta etäisyydeltä vasurilla oikeaan yläkulmaan, näytti asiat oikeinkin mallikkaalta. Loput pelistä oli kuitenkin enemmän tai vähemmän puristusta ja ellei Ile olisi vapauttanut Ottoa maalintekoon heti HPP tasoituksen jälkeen, olisi loppu ollut vieläkin tuskaisempaa.

Voitto nosti LPK:n pisteellä SäyRin ja karsintapaikan yläpuolelle. SäyRillä on vastassa keskiviikkona BET, LPK:lla torstaina FCV ja sitten lasketaan pisteet. LPK toivottaa BETille onnea ja tsemppiä kauden viimeiseen divariotteluun ;).

LPK - SäyRi 3-0 (2-0)

Loharit teki vihodin maalien edessä sitä mitä pitää. Jos ollaan vastustajan päässä, pistetään pallot sisään ja jos ollaan omassa päässä, peitetään laukaukset tai viimeistään otetaan koppi. 3-0.

Raportti

JPS-LPK 3-1 (2-0)

Useista paikoista huolimatta LPK sai aikaan vain yhden maalin ja kaveri rokotti huolimattomuudesta. Kirvelevä tappio.

Raportti

LPK:n 25v juhlan varsinainen ilmoittautuminen

Alustavien ilmoittautumisten perusteella yli 70 loharia saapuu juhlistamaan neljännesvuosisataa 1.9.2007. Varsinaisten ilmoittautumisten aika on nyt, ja se tapahtuu maksamalla osallistumismaksu LPK:n tilille. Lisätiedot täältä.

LPK - BET 0-4 (0-2)

Vaisu LPK sai kuritusta sarjakakkoselta. Liike ei lähtenyt kunnolla käyntiin oikein missään vaiheessa, eikä pelistä meinannut löytyä järkeä tai luovuutta oikein kirveelläkään.

BET oli selkeästi parempi etenkin pelin rakentelussa, syöttelyssä ja joukkueena pelaamisessa. LPK:lla oli toki muutamia paikkoja ja paremmalla viimeistelyllä tauolle oltaisiin lähdetty 2-2 lukemista, jolloin tilanne olisi ollut vallan erilainen.

LPK:n piinaviikot kovien vasustajien suhteen on nyt ohi ja ensi viikolla alkaa kuuden pisteen otteluiden putki. LPK haluaa varmistaa sarjapaikan mahdollisimman pian ja tietää sen olevan omissa käsissä ja täysin mahdollista.

Raportti

Huima - LPK 2-1 (2-0)

Äänekosken Huima oli tehokas isäntä, kun sarjakärki kaatoi Loharit niukin lukemin 2-1. Pelin alku oli lupaavan näköistä, kunnes Huima sai kuin vahingossa kaksi maalia. Maalien jälkeen LPK vaipui latautumaan toiselle puoliajalle, jonka vieraat veivätkin 0-1.

Loppukirin ansiosta pisteet jäivät harmittavan lähelle, tosin pelin taso ei missään vaiheessa noussut järin huimaksi. Sen sijaan LPK:n nousu pistetaistoon oli hatunnoston arvoinen suoritus.

Herrasmiesseura Huima palkitsi 25 vuotiaan LPK:n lähes 600 sivuisella satavuotishistoriikillaan ja kukilla. Kiitokset niistä! Vastalahjaksi LPK lahjoitti hieman vaatimattomamman 25v kausijulkaisun :)

Raportista vastaa Äänekosken oma poika, ilmeisesti 96-vuosikerran viinien korkkeihin erikoistunut A-J...

LPK - Pamaus 4-1 (2-0)

LPK vei kolme pistettä pitkästä aikaa, kun vastassa oli yhä pisteetön Vihtavuoren Pamaus. Varsinkin toisella puoliajalla peli muistutti kotijoukkueen maalintekoharjoituksia ja tehotkin olivat sen mukaiset - avopaikkoja tuhlattiin puoli tusinaa.

Raportti

FC Keitelejazz - LPK 1-1 (1-1)

Huonosta lämmittelymusiikista huolimatta ja osaksi A-J:n huomiotaherättävien sortsien ansiosta LPK kävi kampeamassa tasuripisteen Äänekoskelta. LPK on kohdannut syyskierroksella joukkueet sarjataulukon sijoilta 3-5 maalierolla 4-5. Pelikuntoisia vaihtopelaajia on ollut keskimäärin 0,8 kpl.

Raportti

LPK-JIlves 1-1 (1-0)

LPK ja Jämsänkosken Ilves pelasivat 1-1 tasapelin Huhtasuolla. Peli oli tasainen ja mukava vääntö. Ottelun parhaimmat palat ovat luottevissa otteluraportista.

PaRi - LPK 3-2 (1-0)
PaRi oli tällä kaudella pari kertaa parempi. Palokan pitkällä ja sateisella nurmella väännettiin välillä oikein tosissaan ja vaikka vierailijat nousivat 2-0 tappiotilanteesta tasoihin, jäivät pisteet Palokan Riennolle. LPK:n lanseeraama "pelataan hieman huonommin kuin vastustaja" -kampanja oli jälleen voimissaan, sillä otteet olivat huomattavasti paremmat kuin esimerkiksi SäyRi tappiossa kuukausi sitten. Myös perinteet paremmasta syksystä näyttäisivät pitävän kutinsa, olihan tulos huomattavasti kauden avausta parempi.

Tarkemman analyysin pelin koordinaateista tarjoilee hävittäjälentäjä Kinnusen raportti.

FCV - LPK 2-0 (1-0)

LPK kadotti jälleen pelivireensä ja päätti kevätkierroksen tuskaillen 2-0 tappioon Vaajakoskella. Loppukirin aikana saatiin pari paikkaa, mutta muuten tekemisestä puuttui taas huolellisuus ja kovuus. Pelistä jäi silti jotain kerrottavaa jälkipolville: peli alkoi klo 0:00 ja päättyi n. 01:45.

Raportti

7-ottelu tulee taas

Kauden päätavoite, eli jo kerran aikaisemmin käyty perinteinen 7-ottelu kisaillaan Vaajakosken urheilukentällä 7.7.2007. Kisassa omat sarjat miehille, naisille ja harrastelijoille (yli 30v). Tarkemmat tiedot 7777 -tapahtumasta täältä.

Omilla ja sukulaisten suorituksilla voi uhota foorumilla.

BET - LPK 2-0 (0-0)

Hyvin taistellut ja kauden parhaita otteitaan varsinkin ensimmäisellä puoliajalla esitellyt loharilauma kärsi kitkerän vierastappion sarjakakkonen BET:ille.

LPK-HPP 3-0 (2-0)

LPK otti tärkeän voiton matkallaan kolmosen keskikastin kahakoita kohti, kun HPP kaatui laitapakki Jani Kykyrin syntymäpäiväottelussa Huhtasuolla numeroin 3-0. HPP painosti varsinkin toisella puoliajalla, mutta ensimmäisen puoliajan tehokas loppu ratkaisi pisteiden kohtalon. Berlinin ja Juutin maalit olivat vielä niin komeita, että heidän seurassaan ei juhannuskokolle kannata eksyä - mahdollisia puheenaiheita on vain yksi. Kotijoukkueen kokoonpano kärsi loukkaantumisista, mutta uusista tulokkaista Teemu Paajanen ja Antti Luhta alkavat löytää paikkansa LPK:n "pelisysteemissä".

SäyRi-LPK 3-1 (3-1)

Vaisu loharilauma vieraili Säynätsalon sateisella ja runsaasti hiekotetulla nurmella kehnoin seurauksin. Säyri iski ensimmäisellä puoliajalla 3-1 lukemat, eikä toiselle puolikkalle peliään parantaneiden vieraiden maalijahti tuottanut tulosta. Erikoisuutena pelissä jaettiin varoituksia lähes kymmenen kappaletta. Peli ei sinänsä ollut pahaa sikailua, mutta pikkupahaa ja huutamista oli vähintään riittävästi. OoPeen pikaraportti.

LPK-JPS 6-3 (5-2)

LPK:n räväkkä alku kesytti JPS:n Huhtasuon illassa. Katso O-P:n pikaraportti foorumilla.

LPK-Huima 0-3 (0-3)

LPK:n ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki taipui Huiman tehokkaan puoliajan alla. Vehkalammen suolla pesivät pikkulinnut visersivät pelin olleen lopputulosta tasaisempi. Jos loharilauma pystyy antamaan kovan vastuksen sarjakärjelle, lienee seuraava ottelu sarjan myös kompuroiden aloittanutta JPS:ää vastaan silkkaa kosmetiikkaa... vai onko? Tule, näe ja koe kaikki tämä 11.6. Huhtasuolla 20:00 alkaen. Gratis för alla!

p.s. Barrikadit seuran toimiston edessä ovat saaneet "nukkuvan hallituksen" tarttumaan toimeen. Myös Huima -ottelussa LPK marssitti viheriölle uusia kasvoja. Viime viikkojen kuumien pelaajaostojen jäljiltä uudet pelaajat ovat aloittaneet mukautumisen joukkueen pelikulttuuriin ja kun vahvistukset on saatu hitsattua kokonaisuutta tukemaan, on kolmosen muille joukkueille luvassa tukala syyskierros.

Pamaus-LPK 0-2 (0-1)

LPK otti kauden ensimmäiset pisteet Vihtavuoren nurmelta. Ensimmäinen maali tuli 15s pelin jälkeen, kun Pablo puski Berlinin keskityksen maaliin. Samaisessa tilanteessa Pamauksen maalivahti loukkasi itsensä ja joutui jättämään kentän. LPK hallitsi selvästi peliä koko 90 minuuttia, mutta viimeistely ontui vielä hieman. Tärkeintä kuitenkin, että tappioputki saatiin katkaistua ja kolme pistettä pelistä taskuun.

Myös sarjan jatko jätti pientä hiomisvaraa

LPK kausi pelien osalta on alkanut melkein yhtä tahmeasti kuin www-sivujen päivitys. Nyt kun vihdoin JIlves ja Keitele-Jazz pelien raportit ovat kaiken kansan nähtävillä ja nurmi alkaa vihertämään tulee myös LPK:n kurssi kääntymään nousuun.
Sarja-avaus jätti pientä hiomisvaraa

Jos LPK:n cupin potkimisessa ei ollut juuri kehuttavaa, löytyi sarja-avauksesta monia syöttöjä omille. Paljon meni kaverillekin FairPlay hengen yhä huumaamalta loharilaumalta... LPK-PaRi 0-5.

Kerholle kuokkaan KeuPalta cupissa

LPK:n cup -ennätyksen rauhoitusaika on alkanut. Loharit kävi potkimassa palloa Keuruun hiekalla ja "Fair Play" -hengessä antoi nuorempien voittaa. Joukkueen henkilääkäri nosti tappiosta esille positiivisia auravärähdyksiä: "Nyt koko joukkue pääse täysillä keskittymään kauden päätavoitteeseen. Varsinkin miesten putkiaivoille on ahdistavaa keskittyä kahteen kilpailuun samaan aikaan." Niinpä Kelhälän seitsenotteluissa on odotettavissa huimia tuloksia.

LPK:n 25v juhlat

Lohikosken pallokerhon neljännesvuosisatajuhla vietetään 1.9.2007. Päivää juhlistetaan juhlaotteluilla, illallisella, palkitsemisilla ja löylyillä. Alustavan ilmoittautumisen takaraja tuli vastaan 20.4. mutta Mikael myöhäiset voivat yhä ilmoittaa orastavan kiinnostuksensa osallistua tapahtumaan. Sitova ilmoittautuminen tapahtuu heinäkuun aikana ja siitä tiedotetaan sähköpostilla.

Myös uutta verta tarvitaan

Vaikka isoja muutoksia LPK:n pelaajistossa ei olekaan tapahtunut, niin pientä vaihtuvuutta aina tulee. Tästä syystä kaikki kriteerit täyttävät pelaajat ovat tervetulleita näytille LPK:n treeneihin. Vaatimuksena on äidin lupa, paksu lompakko, omat kengät ja jonkinlainen III-divisioonatasolle sopiva pelaajatausta. Tarkemmin asiaa tarkastellaan treenien ja harjoituspelien yhteydessä. Jos mielenkiintosi heräsi, ota yhteyttä Jukka Väliverroseen (jukka.valiverronen(at-merkki)sysopendigia.com tai 050 386 5676).

Kausi 2007 käynnistyy

Futsal-sarjojen takia LPK aloittaa jalkapallokauden muita seuroja huomattavasti myöhemmin. Yhteislenkkejä on toki tehty ja miehet ovat niiden ansiosta kovassa kunnossa, mutta tuntuma isoon palloon on vielä hankkimatta. Vehkalammen tekonurmi aukeaa viimeisimmän tiedon mukaan viikolla 10 ja LPK avaakin oman jalkapallokautensa virallisesti samaan aikaan. Ensi viikolla siis homma lähtee käyntiin.

Valmentaja- ja pelaajaosastolla LPK:ssa ei ole tapahtunut isoja muutoksia. Valmentajat ovat samat kuin edelliselläkin kaudella eli Jari "Lelu" Lehtinen ja OP Ollikainen. Pelajaajiston perusrunko tullee olemaan vanhaa parilta edelliseltä kaudelta tuttua. Taitoa, voimaa ja tekniikkaa tullaan siis myös näkemään ensi kesänä Jyväskylän seudun viheriöillä.