Uutiset vuodelta 2006

LPK III-divarin toinen

Keski-Suomen III-divisioona on tämän kauden osalta taputeltu. LPK:n kauteen mahtui hyvä alku, notkahdus keskivaiheilla sekä hieno syyskierros - tuloksena loppujenlopuksi sarjan toinen sija. LPK kiittää kuluneesta kaudesta sarjan muita joukkueita, tuomareita sekä kaikkia taustavaikuttajia.

LPK - Huima II 7-2 (4-1)

LPK voitti Huima II:n sarjan päätöspelissä selvin numeroin.

PaRi - LPK 4-4 (1-3)

PaRi nousi toisella puoliajalla LPK:n kanssa 4-4 tasalukemiin Keski-Suomen III-divisioonan toiseksi viimeisellä kierroksella. Peli ei joukkuepelin osalta hienouksia tarjoillut ja molemmilla joukkueilla olivat myös vaihtomiehet vähissä. LPK:n puolustusosasto oli laitettu poissaolojen takia uuteen uskoon, mutta se selvitti silti hommansa hyvin - neljästä LPK:lle tehdystä maalista huolimatta. Sarjan viimeisessä pelissä ensi viikon lauantaina LPK:n vieraaksi Vehkalammelle saapuu Huima II.

LPK - SäyRi 5-1 (3-0)

LPK ja SäyRi kilpailivat torstaina III-divisioonan laiskimmin pelaavan joukkueen tittelistä tuulisella Huhtasuolla. Kävelykisa päättyi tasan, mutta siinä sivussa pelatun jalkapallo-ottelun LPK voitti numeroin 5-1. Vaikka peli ei kulkenutkaan positiivista oli, että maaleja onnistuttiin tekemään. Maalit: Juuti, Berlin 2, Viurra 2.

Kutsu Kaken 60-v juhliin

Kake haluaa tällä kutsulla kutsua kaikki vanhat ja uudet LPK:n pelaajat sekä entiset naisjoukkueen pelaajat 60-v juhliin (erillistä kutsua ei siis lähetetä).

LPK - JIlves 3-0 (2-0)

Ilves eli euraasialainen ilves (Lynx lynx) on keskikokoinen kissaeläin ja Euroopan sekä Siperian metsien tärkeimpiä petoja. Jämsänkosken Ilves (Jämsänkoski Lynx lynx) taas puolestaan matkasi LPK:n vieraaksi taistelemaan Keski-Suomen III-divisionan pisteistä. Pisteitä ei kuitenkaan tällä kertaa tupsukorville suotu, sillä LPK vei pisteet mukaan lukemin 3-0 (2-0). Ottelun ratkaisut nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla LPK:n hallitessa peliä, kun Lauri Berlin metsästi kaksi maalia. Toisella puoliajalla ote vaihtui vierailijalle, mutta erän ainokaisen ampui kuitenkin LPK:n Harri "Kainuun salakaataja" Heikkinen.

Tarkempi analyysi Harrin ja Laurin metsästysretkestä on luettavissa Andin raportista.

Kausijulkaisu 2006

Jalkapallokausi ei ole vielä edes loppunut, kun LPK:n kausijulkaisu 2006 on nyt sitten virallisesti ilmestynyt. Aiemmista vuosista poiketen tämän vuoden kausijulkaisu julkaistaan pääasiassa sähköisesti *.pdf muodossa.

FCJ Blackbird - LPK 2-0 (0-0)

Loharit joutui nöyrtymään paremmalleen, kun "lohkon kätevin nimi" -tittelistä tiukasti kamppaileva FCJ Blackbird teki toisella puolikkaalla kaksi maalia. Ensimmäisellä puoliajalla LPK:n runsaalle kausikorttiyleisölle tarjottiin ehkäpä kauden parasta III-divaria ja vieläpä vieraiden lievässä hallinnassa. Maalipaikkojakin oli n. 3, mutta eipä onnistunut. Toisella puolikkalla Lohareiden ote heltisi ja kotijoukkueen nuori ja energinen ryhmä pääsi viimeistelemään kahdesti.

LPK - Pamaus 2-0 (1-0)

Loharit kaatoi Huhtasuon hämärtyvässä tiistai-illassa sarjakäri Vihtavuoren Pamauksen 2-0. Peli ratkesi pääasiassa siihen, että LPK teki 2 maalia ja Pamaus ei. Voiton myötä Lohikosken lempilapset siirtyivät 2 pisteen päähän sarjan kärjestä ja Seiskan nimettömänä pysyttelevän tietolähteen mukaan LPK:n toimistolla tutkaillaan jo Harjun stadionin ensi kesän varausvuorolistaa. LPK:n maalit tekivät Harri "kesäolympialaisetkin on neljän vuoden välein" Heikkinen ja Ilkka "kentän pisin" Peltokangas. Ottelun todelliset hahmot olivat kuitenkin Mikko Juvonen ja Petteri Juuti, jotka itseään säästämättä keskeyttivät kotimatkansa ja hakivat talkoohiellä kustannetun ottelupallon Huhtasuon ojasta.

LPK hallitsi tilastoja (2 maalimerkintää, 4 varoitusta vs. Pamauksen 1 varoitus), mutta miten oli kenttätapahtumien laita? Koko totuus pelistä Larun raportista.

JPS - LPK 3-5 (2-1)

LPK kaatoi keskiviikkona Huhtasuolla käydyssä pelissä JPS:n perinteisillä vahvuuksillaan eli rautaisella juoksukunnolla ja tarkalla maalivainulla. (huom. sarkasmia) JPS johti ensimmäisen puoliajan jälkeen vielä 2-1, mutta LPK:n vaihdot puoliajalla toivat lisää terää peliin ja Jipsi tipahti kyydistä. Maalit: Pablo 2, Berlin 2, Törmälä 1. Voittoa ja kolmea pistettä tärkeämpää kuitenkin oli, että Jukka-Pekka pääsi pelipäivänä miehen ikään!

LPK - FCV/Reds 7-0 (3-0)

LPK palasi virkeänä kesätauolta ja naputti seitsemän (7) maalia Vaajakoskelaisten verkkoon torstaina pelatussa pelissä. LPK:lle harvinaisen maalirikkaassa pelissä (kun lasketaan itse tehdyt maalit) maaleista vastasivat Pablo Viurra (3), Kimmo Tolvanen (2) ja Valtteri Nieminen (2).

BET - LPK 2-2 (1-1)

LPK ja Blue Eyes Team tasasivat pisteet Huhtasuon sateen voitelemalla nurmella. Jo piinaavan pitkäksi venynyt tappioputki saatiin siis katki sopivasti ennen taukoa. Voittokaan ei ollut kaukana, mutta tällä kertaa näin. Lohikosken pallokerho kiittää kausikorttilaisia kevätkierroksesta ja vetäytyy lataamaan henkisiä akkuja muutamaksi viikoksi. Loman aikana seuran keskikenttäpelaajia voi tilata tanssimaan ripaskaa kesähäihin. Lisätiedustelut LPK toimistolta.

Lue Jani "parempi pyy pivossa kuin keskimäärin parempi muusta joukkueesta osa" Kykyrin täysmittainen raportti.

Huima II-LPK 1-0 (1-0)

Lohikosken pallokerho koki jälleen niukan tappion, kun Äänekosken helteisessä illassa palloa ei saatu maaliin. Tekopaikkoja oli toki muutamia, mutta pomppiva perunapelto, vieraiden viimeistelytaito ja tuomareiden jokseenkin persoonalliset vihellykset pitivät LPK:n nollilla.

Vaikean alun jälkeen peli saatiin jokseenkin uomiinsa ja viimeinen tunti oli tasaista vääntöä. Niukalla ja puolikuntoisella kokoonpanolla peliin lähtenyt LPK antoi vihiä sisukkuudestaan pysymällä pelissä mukana loppuun asti, vaikka kotijoukkue vaihtoi uutta verta kentälle tasaiseen tahtiin. Kourallinen tiukkaa vääntöä, pari huonoa pomppua ja hyppysellinen huolimattomuutta. Keitto-ohjeet tarjoilee Erde raportissaan.

LPK-BET 0-1 (0-0)

Blue Eyes Team vei pisteet Vehkalammen lämpimässä illassa toisen puoliajan alussa tehdyn vastaiskumaalin turvin. Toisaalta allekirjoittanut sössi pelin alussa täydellisen maalipaikan. Toisaalta LPK sai pallon kerran maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi (ja sitä se kyllä olikin toim. huom.). Toisaalta Lelu puski kerran ylärimaan ja kerran BET:in pakki pelasti maalin omalta maaliviivaltaan. Toisaalta BET veti rankkarista tolppaan.

Jalkapallo on hieno, vivahteikas ja yllätyksellinen laji, mutta häviäminen ei ole koskaan kivaa. Lue lisää Kaulakoru-Berlinin kriittisestä raportista.

LPK-PaRi 1-5 (0-2)

LPK:sta ei ollut vastusta Palokan riennolle torstai-illan III-divisoonan pelissä. Pelin alku lupaili hyvää LPK:lle, mutta muutamasta selvästä maalipaikasta ei palloa verkon perille saatu. PaRi taas käytti omat paikkansa hyvin ja ansaitsi voittonsa.

SäyRi-LPK 2-2 (1-1)

SäyRi ja LPK tasasivat pisteet torstaina käydyssä verkkaisessa pelissä lukemin 2-2. Talven jäljiltä ruoho oli vielä kentällä harvassa aina ennen hyvässä kunnossa olleella Säynätsalon kentällä. Pienet tuulenpuuskat puhalsivat kentällä, mutta luvattu vesisade jäi tälläkin kertaa pois. Itse pelistä lisää tulevassa otteluraportissa.

Cup-tappion syy selvisi

LPK:n kirvelevä tappio yli viikko sitten on vihdoinkin analysoitu. LPK:n Lappeenrannan kirjeenvaihtaja ennusti tähtikartastaan myös kaksi päivää sitten pelatun ottelun voimasuhteita...

LPK kaatoi Ilveksen

LPK otti vierasvoiton nuorentuneesta Jämsänkosken Ilveksestä numeroin 0-2 (0-0) perjantai iltana. Ottelu pelattiin varsin hyvässä kunnossa olevalla Oinaalan kentällä eikä uhkaava vesisadekkaan tullut loppujenlopuksi ottelua häiritsemään. LPK:n molemmat maalit metsästi toisella puoliajalla Pablo Viurra. Lordin kansanjuhla jäi tällä kertaa näkemättä, mutta vieraskentältä tuodut kolme pistettä lämmittävät aina mieltä.

LPK taival cupissa katkesi

LPK hävisi Suomen cupin neljännen kierroksen ottelun Lappeenrannassa FC Terminalille 2-0 (1-0). Lopputulos oli oikeudenmukainen, sillä kotijoukkue oli juuri kahden maalin verran parempi. Tarkemmat tiedot pelistä löytyvät lähipäivinä ilmestyvästä otteluraportista.

LPK - FCJ BB 1-1 (0-1)

LPK ja FCJ Mustarastaat (Turdus merula) tasasivat pisteet torstaina käydyssä pelissä numeroin 1-1. LPK:lla oli ollut pitkä tauko Vehkalammella treenamisesta ja se näkyi helppoina virheinä syötöissä ja haltuunotoissa; tuntuma alustaan puuttui. Tästä huolimatta loppuun asti yrittäminen toi palkinnon, sillä LPK:n tasoitus tuli vain muutamia sekunteja ennen loppuvihellystä. Ja tietenkin jo tuttuun tapaan kentän valot sammuivat ennen pelin loppua. Onneksi pilvettömänä iltana tämä ei oleellisesti pelin loppua haitannut.

(alkukauden uutiset hukassa)