LPK kieltäytyy kolmosen kunniasta

LPK:n johtokunta päätti tänään olla ottamatta vastaan paikkaa Keski- ja Itä-Suomen piirien yhteisessä 3.divisioonassa. "Emme saaneet annettuun määräaikaan mennessä rakennettua palasista sellaista kokonaisuutta, jolla voisimme lähteä turvallisin mielin uuteen kolmoseen" kommentoi seuran puheenjohtaja päätöstä tuoreeltaan.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että LPK osallistuu ensi kesänä piirin neloseen. Vaikka sarjataso vaihtuu pykälää alemmaksi, halutaan tekeminen pitää silti mahdollisimman korkeatasoisena. Treenejä aiotaan pitää niin paljon kuin kaupungilta vuoroja saadaan ja joka peli lähdetään voittamaan. "Katsotaan sitten vuoden päästä, josko palaset olisivat kohdallaan kolmosta varten" jatkoi puheenjohtaja kevyt virne suupielillään.

Sarjapaikan vaihto aiheuttaa myös jonkinasteista vaihtuvuutta LPK:n pelaajaringissä ja ovet ovat auki uusille pelaajille. Seurajohto tahtookin muistuttaa etenkin junnuputken läpikäyneitä nuoria pelaajia siitä, että jalkapallosta voi nauttia myös niukemmin annosteltuna. "Olisi hienoa nähdä keväällä treenien alkaessa paljon nuoria pelaajia, jotka haluavat treenata pari kertaa viikossa tosissaan, vaikka elämässä olisi myös muutakin kuin jalkapallo ja unelma Valioliigasta".

Nuorille pelaajille on suurta kysyntää myös siksi, että joukkueen keski-ikä halutaan pitää mahdollisimman alhaalla. Kaduilla kiirivien huhujen mukaan kentille saattaa ensi kesänä palata kärkipari Kettunen-Heikkinen ja toimitusjohtaja Juvosella on ollut vaikeuksia vastustaa viheriön kutsua.

LPK:n aikaisemmin ilmoittama jalkapallovalmenatajahaku on edelleen voimassa, joskin muuttuneilla lähtökohdilla. Valmentamisesta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä puheenjohtaja Petteri Juutiin (050 348 1749).

LPK etsii jalkapallovalmentajaa III-divisioonaan

Lohikosken Pallokerho (LPK) etsii valmentajaa III-divisioonaan kaudelle 2009. Valmentajalta toivotaan pelillisen näkemyksen lisäksi kykyä valmentaa ja kehittää nuoria pelaajia. Asiasta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä seuran puheenjohtajaan Petteri Juutiin (050 348 1749), jolta saa lisätietoa ensi kauden lähtökohdista ja seuran toimintatavoista.

Kauden 2008 parhaita palkittiin

LPK:n syyskokous oli yhtä sädehdintää, kun itsenäisyyspäivän hengessä pidetyssä juhlallisessa gaalassa palkittiin poikkeuksellisen paljon pelaajia ja taustahenkilöitä. Sosialismin hengessä osa palkinnoista jaettiin - tehopelaajan lautanen jopa neljän pelaajan kesken.

Kauden 2008 palkitut:

  • Paras pelaaja: Juha Korhonen
  • Tehopelaajat (6 maalia): Lauri Berlin, Caius Forsberg, Petteri Juuti, Kimmo Tolvanen
  • Parhaat harjoittelijat: Ville Törmälä ja Kai Rajala
  • Managerin malja: Isaac Hamdi, motivoituneesta ja ansiokkaasta työstä jalkapallojoukkeen valmentajana
  • Tero Kelhälä, esimerkillisestä työstä futsaljoukkueen valmentajana
  • Virva Sairanen, merkittävästä panoksesta seuran tilintarkastajana

Lisäksi Mikael Möttönen palkittiin puolikkaalla laatikollisella lihaperunasoselaatikkoa visionäärisestä työstä seuran kokousten muonavastaavana.

Jää hyvästi, Keski-Suomen Kolmonen!

Koko aikuisjalkapallouransa maalisaldon moninkertaistanut ja sarjauudistuksesta turhautunut puheenjohtaja kokee eron haikeutta Keski-Suomen Kolmosesta. Lue juttu.

Voitokas päätös, PaRi-LPK 2-3(0-1)

LPK kykeni tarjoamaan viimeisen kierroksen ottelussaan lähes eksponentiaalisesti laajentuneelle fan clubilleen loppuhuipennuksen hyvin sujuneen kauden kruunuksi. Kauden viimeisinä viikkoina pahojen kokoonpano-ongelmien kanssa painiskelleen LPK:n ensimmäiset voitot saatiin jo ennen alkuvihellystä, kun täyden yksitoistikon lisäksi myös hyvää vauhtia toipuva valmentaja O-P Ollikainen pääsi kunnioittamaan tapahtumaa läsnäolollaan. Kentällä J-P Laitisen maalilla hankitun ansaitun taukojohdon jälkeen asetelmat kääntyivät PaRin vaihtoruletin ja kahden pikamaalin myötä täysin päälaelleen. Valmennusporras improvisoi kuitenkin kirjaimellisesti täysin tyhjästä konstit, joilla LPK nousi takaisin peliin. Lauri Berlinin ja Juha Korhosen täysosumien ansiosta tarinalla oli onnellinen loppu, vaikka välillä sammuivat Jyskän valotkin.

Vaikka pahin olikin jo ohi niin tiistaisen PaRi-ottelun alla LPK:lla oli loukkaantumiskierteen ja flunssakauden jäljiltä yhä miehistövajetta kuin pahimmissa Jatkosodan taisteluissa. Kokoonpanoon asti pelaajia ei riittänyt kuin 12 ja tähänkin lukumäärään vaadittiin jo melkoisia uhrautumisia. Hämmästyttävää kyllä, LPK:n katsomolohkossa kansaa oli sitten sitäkin enemmän. Ensimmäisen puoliajan aikana vähälukuisella LPK:lla oli selvästi parhaat tekopaikat ja homma kontrollissa, jos sekavahkossa pelissä yleensä voi kontrollista puhua. Muutamaan otteeseen hyviin maalipaikkoihin hakeutunut J-P Laitinen reagoi 31 minuutin kohdalla nopeimmin maalinedustalle lähetettyyn stressipalloon ja ohjasi LPK:n 0-1 taukojohtoon.

Useita pelaajavaihtoja tehnyt PaRi tuli toiselle puoliajalle täysin uudella ilmeellä ja pelitapahtumat kääntyivät liukkaiden palokkalaishyökkääjien avulla selvästi kotijoukkueelle. Laidasta läpi ja keskeltä tyhjiin -metodi toimi kahteen otteeseen ja tunnin pelin jälkeen LPK huomasi olevansa alakynnessä, aseettomana ja maalin tappiolla. Iisakin tehokeinovarastosta löytyi kuitenkin vielä "ei ketään tilalle" -vaihtovariaatio, jolle LPK aikoo hakea patenttia. Tämä lopulta uhkailuasteelle jäänyt peliliike osoittautui alkuhämmennyksen jälkeen täysosumaksi ja kun pelikellossa oli 71 minuuttia, Lauri Berlin survoi kulmapotkun jälkitilanteessa pallon muutamalla kimmokkeella verkkoon pienestä kulmasta.

Totuuden nimissä PaRin hyökkäyssommitelmat olivat toisen puoliajan loppuun saakka vaarallisia, mutta lisämaalien esteenä oli aina joko LPK-vahti Matias Lemmetyn hyvät vastaantulot tai jäätyminen H-hetkellä. Pelin kuluessa jatkuvasti rooliaan nostanut Juha Korhonen näki tässä mahdollisuuden ja väläytti Olympiastadionilla hiottua viimeistelytaitoaan puskemalla nenä lähes tyhjän maalin takatolpassa kiinni 2-3 Kerholle 83 minuutin kohdalla. Loppudraamaa saatiin vielä Jyskän 5 minuuttia ennen aikojaan sammutetuista valoista, mutta valomerkin ja pienen odottelun jälkeen suoritetut viimeiset hitaat eivät PaRin hätyyttelyistä huolimatta enää muuttaneet lukemia.

Niin, ne vastaukset. Seuran piste-ennätys meni uusiksi. Kausi pelattiin läpi ottamalla pisteitä jokaiselta vastustajalta. Maalikuninkuus pistettiin lopulta jakoon 4 pelaajan kesken. Ja kun viimeisessä ottelussa LPK:lla oli enemmän kannattajia kuin pelaajia (koirat ja vastakkaisen sukupuolen edustajat mukaanlukien) niin koko kautta ja sen päätöstä voi lopulta pitää onnistuneena. Toivottavasti kyseessä tosiaan oli kauden päätös, peukut loppukaudelle niin FCJ:lle, Huimalle kuin FCV:llekin.

Jyskän Handelsbankenit:
(HB)(HB)(HB) O-P Ollikainen
(HB)(HB) Juha Korhonen
(HB) Matias Lemmetty

LPK:n kokoonpano.

Grande finale Jyskässä

Vaikka pieni jatkokarsintojen peikko on vielä olemassa Keski-Suomen kauden 2009 Kakkosen joukkueiden selviämiseen saakka, LPK pelaa varsin todennäköisesti viimeiset 90 minuuttiaan piirin sisäisessä Kolmosessa tiistaina 23.9. klo 19:30 Jyskän tekonurmella. Palokan jo talviteloille laitetulta nurmelta Jyskään siirretyssä ottelussa vieraileva LPK testaa viimeiset potkunsa maakuntalaisena suorittavan PaRin syysvireen. Kerho lähtee tällä kertaa otteluun revanssi mielessään, sillä kevätkierroksella PaRin ampiaiset nappasivat Huhtasuolla 1-0 voiton aneemisista harmaapaidoista.

Piirin näyttäessä siirrolle vihreää valoa PaRi ja LPK myöhästyvät muutaman päivän Kolmosen muilta osin lauantaille synkronoidulta viimeiseltä sarjakierrokselta. Ottelulla on vain minimaalisen pieni merkitys sarjasijoitusten, säilymisten ja putoamisten kannalta, mutta merkityksetöntä jalkapallo-otteluahan ei ole olemassakaan. LPK:lla olisi voitolla ja kolmella pisteellä tilaisuus rikkoa seuran sisäinen kymmenen joukkueen Kolmosen piste-ennätys kaudelta 2006 ja tasapelikin riittäisi varmistamaan kauden läpiviennin ottamalla tyylikkäästi pisteitä jokaiselta vastustajalta.

Ja tärkein oli unohtua. LPK:n leirissä päätösottelussa ratkeaa myös kauden 2008 maalikuningas. Kultaista kenkää ja nimeä pokaalissa tavoittelee vielä viime metreillä neljä maalinsylkijää ja täydellisellä illalla mustilla hevosillakin on vielä kavionsa pelissä. LPK-tyylisesti avoimia kysymyksiä on pelin alla siis paljon ja pelin jälkeen niitä on epäilemättä vielä enemmän. Joitain vastauksiakin kuitenkin saadaan tiistaina Jyskässä.

Ti 23.9. klo 19:30 PaRi - LPK Jyskä

Neljäs sija takataskussa, LPK-FCV 1-1(1-1)

Ähäkutti. Otteluennakon korulauseet paljastuivat täydeksi vedätykseksi ja sanahelinäksi, sillä LPK ja FCV pelailivat "sopuisan" tasatuloksen 1-1 Jyskän syksyisen viileässä lauantai-iltapäivässä. Kerho otti peliin lentävän lähdön ja siirtyi johtoon jo neljännellä peliminuutilla J-P Laitisen täysosumalla. FCV laittoi puntit tasoihin vartin kohdalla ja piti sen jälkeen hieman kärjistetysti palloa aina loppuvihellykseen saakka. Näennäinen kotijoukkue LPK osoitti urheiluhenkisyyttään pelaamalla loukkaantumisista johtuen viimeisen runsaan puolituntisen yhden miehen alivoimalla, mutta todellinen kotijoukkue FCV ei löytänyt hyökkäyspeliinsä punaista lankaa ja pisteet menivät jakoon.

LPK sai perinteisten motivointimetodien eli v****ilun, uhkailun ja katteettomien lupausten avulla tapahtumapaikalle 14 liikunnallisen aktiviteetin muiden viikonloppurientojen edelle laittavaa nuorukaista. Iisakki lisäsi team talkissa vettä myllyyn hyödyntämällä ilmeisesti tyttöjen joukkueiden valmennuksessa testattuja taisteluhengen kohottamiseen tähtääviä iskulauseita. Ehkä juuri siksi tai siitä huolimatta kodin, uskonnon ja varsinkin lähimpien sukulaistensa puolesta taistellut LPK teki avausmaalin heti kättelyssä. FCV:n alakerta ei saanut vahvasti pitkän syötön perään punnertanutta Lauri Berliniä kuriin ja Berlinin kolmen valelaukauksen jälkeen taustalla väijynyt J-P Laitinen korjasi hedelmät maalinedustalta.

FCV heräsi takaiskusta peliin ja otti pelitapahtumat haltuunsa. Palkinto tuli 15 minuutin kohdalla, kun yksi FCV:n harvoista maalia kohti suuntautuneista kaukolaukauksista jäi kakkospallona LPK:n maalin eteen ja ensimmäisenä reagoinut Jarmo Leskinen iski tasoitusmaalin lähietäisyydeltä. FCV jatkoi pelin rakentelua LPK:n puolustuksen ja keskikentän välistä löytyneen tilan kautta, mutta vahvasta pallonhallinnasta huolimatta FCV:n keinot päästä rangaistusalueelle todellisiin maalipaikkoihin olivat vähissä. LPK sai taas ensimmäisen puoliajan loppupuolella pientä otetta pelistä, tauolle mentiin kuitenkin lukemissa 1-1.

Toisella puoliajalla jatkettiin ensimmäisen puoliajan kaavan mukaisesti. 55 minuutin kohdalla tilanne näytti kääntyvän LPK:n kannalta entistä huonompaan suuntaan, kun takareisivammainen Teemu Paajanen joutui linkuttamaan pois kentältä. Kaikki vaihtonsa käyttänyt LPK jatkoi vajaalla, mutta pelin kulkuun tällä ei ollut mainittavaa vaikutusta. Kerhon puolustuspeli järkevöityi ja FCV:n hyökkäykset olivat yllättävän kärsimättömiä ja turhautuneita jo toisen puoliajan puolivälissä. Pallonhallintaprosentit olivat toki selkeät, mutta LPK:n rangaistusalueelta ei toisella puoliajallakaan FCV:n kärjille tilaa löytynyt. Yhtä ylärimaan tärähtänyttä kaukolaukausta lukuunottamatta FCV:n uhkailut jäivät odotettua vaisummiksi ja muutamista vastaiskuista Kerhollakin oli omat hetkensä. Lopputuloksena hyvin taisteltu ja hyvältä maistuva piste, jolla varmistui neljäs sija.

Jyskän Handelsbankenit:
(HB)(HB)(HB) Jukka-Pekka Laitinen
(HB)(HB) Ville Törmälä
(HB) Niko Kinnunen

Mainio puolustussuoritus myös koko LPK:n alakerralta Kai Rajala, Marko Juntunen, Petteri Juuti ja Ville Kotiranta. FCV:lle onnittelut lohkovoitosta ja onnea Kakkosen karsintoihin!

Pelin tilastot LPK:n award-winning kotisivujen foorumilta.

Vähiin käy ennen kuin loppuu

Kolmosen viimeistä edellisen sarjakierroksen pelipäivänä on LPK:n osalta lauantai 13.9. Kerho sparraa vahvasti sarjan kärjessä kohti Kakkosen karsintoja porskuttavaa FCV:tä Jyskän tekonurmella klo 14 alkavassa ottelussa. LPK:n otteluohjelma on elänyt vielä kauden loppumetreillä, sillä tätä alunperin lauantai-illalle suunniteltua peliä siirrettiin suuren maailman tyyliin aikaisemmaksi ja pelikenttäkin vaihtui Vehkalammesta Jyskäksi. Keski-Suomen trooppinen ilmasto on säälimätön pelikentille, joten myös LPK:n päätöskierroksen ottelu PaRia vastaan on tällä tietoa siirtymässä.

Sarjataulukkoa vilkaisemalla analyyttinen lajin seuraaja voi havaita, että yksikin piste varmistaisi FCV:lle Kolmosen Keski-Suomen lohkon ykköspaikan. LPK:lle yksi lisäpiste taas takaisi nelospaikan ja rauhallisen mielen Keski-Suomen Kakkosen joukkueiden kohtaloa odotellessa. 1 ynnä 1 laskevien ja loogista tasapeliä odottavien veikkaajien pettymykseksi on kuitenkin todettava, että kaikki loogisuuteen viittaava on kiertänyt LPK:n pelejä kaukaa ja Iisakin pelikirjakin tähtää enemmän baxtermaiseen voittamisen rakastamiseen kuin tasapelipinnojen napsimiseen.

Superlauantai-iltapäivän muiden samanaikaisten otteluiden (Liverpool-ManU, JJK-AC Oulu) puristuksessa ja Jyskässä "kotona vieraissa" olevan LPK:n markkinointiosasto on keskivertoa kovemman haasteen edessä. Kovin paljoa helpommalla Kerho ei tule pääsemään kentänkään puolella, mutta paineessahan ne timantitkin hioutuvat ja päivän kunto merkitsee paljon. Paidat pois ja vääntämään.

La 13.9. klo 14:00 LPK - FCV Jyskä

Pisteet kotiin pirteällä pelillä, KeuPa-LPK 1-3(0-1)

Kesän 2008 parhaat säät löytyivät vasta syyskuun alussa Keuruulta. Auringonpaiste veti suupielet väkisin hymyyn ja keskuskentän oikealla tavalla rento sunnuntaifiilis heijastui pelikentälle asti. LPK:n pallollinen pelaaminen toimi nyt paremmin kuin pitkiin aikoihin. Korhonen, Törmälä, Berlin ja Abahassine johtivat orkesteria Juutin ja Vähäsöyringin säestämänä. Perinteisesti nihkeitä puoliaikojen alkuja ja KeuPan 1-2 kavennusmaalin jälkeistä heikkoa jaksoa lukuunottamatta peli oli selkeästi ensimmäistä kertaa valkoisissa paidoissa esiintyneen LPK:n kontrollissa. Ei siis ripaustakaan harmaata ja kolme pistettä jossittelematta Jyväskylään lukemin 1-3.

Sunnuntain peliin valmistautuminen oli viime metreillä vastatuulessa, sillä puolikuntoisista vain kapteeni Törmälä tokeni pelikuntoon. Keuhkoputkentulehdusta, kuumetta, selkävaivoja ja lyhyitä kesälomia valitellutta vasenta pakkia Mikael Möttöstä ei miehen lukuisista aneluista huolimatta kelpuutettu mukaan. Muutaman muun viime hetken poisjäännin myötä reissuun lähdettiin lopulta vain 12 pelaajan voimin, mutta avauskokoonpanoon ei kuitenkaan jäänyt isompia paikkaamattomia aukkoja ja kun pallollisen pelaamisen voimaa oli käytettävissä mukavasti niin Iisakki evästi LPK:n kentälle luottavaisin mielin.

Ensimmäinen puoliaika alkoi hapuillen, mutta ote kääntyi pian Kerholle ja 45 minuutin aikana useampikin yrittäjä pääsi kokeilemaan KeuPan maalivahdin näppien pitävyyttä hyviltä tekopaikoilta. Ainoastaan Petteri Juuti onnistui aikeissaan 27 minuutin kohdalla, LPK:n leveän rintaman hyökkäyksen päätteeksi Juutin terävä veto painui etuylänurkkaan ja LPK siirtyi ansaitusti johtoon. KeuPan parhaan yrityksen mitätöi kotikentälleen palannut LPK-maalivahti Lemmetty pelastamalla takakulmaa kohti painuneen kaukolaukauksen tolppaan ja lopulta väljemmille vesille.

Toisen puoliajan alkutunnusteluiden jälkeen peli näytti jo ratkeavan, kun Jasin Abahassine puski 54 minuutin kohdalla Juha Korhosen kulmapotkun etutolpalta sisään. Vaarattoman näköisesti peliä rakennellut KeuPa pääsi kuitenkin vielä LPK:n puolustuspään hiukan sekoillessa keskitys-kimmoke -maalilla peliin mukaan. LPK:n pelin heikoin 15-minuuttinen ja vaihtomiesten puuttuminen näytti antavan prässiään nostaneelle KeuPalle vielä mahdollisuuden, mutta maalipaikkoihin asti kotijoukkue ei oikein päässyt. LPK sen sijaan ehti sössiä useita lupaavia ylivoimahyökkäyksiä ennen kuin Lauri Berlin liukui Eemeli Vähäsöyringin syötön takatolpalta maaliin ja sinetöi loppulukemiksi 1-3.

Kaiken kaikkiaan järkevä esitys pienellä ryhmällä kamppailleelta LPK:lta. Hieman tehokkaammalla viimeistelyllä ja maltillisemmalla hyökkäämisellä pelin loppuvaiheet olisi voitu tehdä huomattavasti helpommaksi. Syöttöpelissä oli edelleenkin parantamisen varaa, mutta välillä pallo liikkui jo sinne päin.

Handelsbankenit Keuruulta:
(HB)(HB)(HB) Jasin Abahassine
(HB)(HB) Juha Korhonen
(HB) Kimmo Tolvanen

Positiivisesti edukseen esiintyivät myös Petteri "starting eleven" Juuti, Ville "vanha" Törmälä ja Lauri "vaimo ajaa" Berlin.

Kokoonpano

Sunnuntaina Keuruulle

LPK:n viimeinen tulevan suur-Jyväskylän ulkopuolelle suuntautuva vieraspelimatka kauden 2008 Kolmosessa tehdään viikonloppuna Keuruulle. Hulppeissa stadionolosuhteissa on panoksena paitsi maine ja kunnia niin myös viimeiset Kolmosessa säilymisen turvaavat sarjasijoitukset. Kun kolmanneksi viimeinen sarjakierros on täydessä käynnissä, sijalla neljä majailevalla LPK:lla on pieni etumatka seuraavaan kolmen joukkueen ryhmään, jossa kotijoukkue KeuPan asetelmat ovat hiukan kohentuneet Jämsänkosken Ilveksen ja JPS:n keskinäisen tasapelin ja pistemenetysten myötä.

Siirtoikkuna on nyt sulkeutunut. Robinhoa & arabibiljonäärejä ei LPK:ssa toistaiseksi nähdä ja Berbatovia ei huolittu, mutta mukavan lisän loppusyksyn ratkaisuotteluihin tuo Kerhon vahvuuteen Helsingistä palaava Juha Korhonen. Journalismin ja paljaan pinnan eron hyvin ymmärtävän Korhosen lisäksi uutena pelaajana voidaan pitää myös vähitellen kuntoutuvaa pitkäaikaispotilas Ilkka "VIP" Peltokangasta. Jobinpostin puolella muutamia viime hetken kuntotestejä on luvassa sunnuntaille syksyisen flunssa-aallon ja loukkaantumisten johdosta.

Otteluennakossa ei tällä kertaa aviteta vedonlyöjiä ja paljasteta juonen kulkua etukäteen. HuKi-ottelussa löytynyt iloisempi ilme ja pelihuumori pyritään kuitenkin säilyttämään ja toivottavasti tulossa on värikäs ottelutapahtuma, jossa ainoa harmaa löytyy LPK:n pelipaidoista.

Su 7.9. klo 17:00 KeuPa - LPK Keuruu keskuskenttä

Hyökkäys on paras puolustus, LPK-HuKi 8-2 (3-1)

Syyssateen ropina ei estänyt LPK:ta ja HuKia maali-iloittelemasta 10 täysosuman verran Huhtasuon kohtuullisessa kunnossa olleella ykkösnurmella. Maaleja nakutettiin alusta loppuun asti ja vaikka pelaamisesta ei löytynyt kovin paljoa päätä eikä häntää niin kauden TOP-maalien listaa pistettiin ainakin uusiksi. HuKin pelihuumorin vienyt ottelun käännekohta nähtiin ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun useampien erikoisten tuomaripäätösten päätteeksi HuKilta vietiin rangaistuspotku ja avaimet 2-2 tasoitukseen. Hiukan myöhemmin Eemeli Vähäsöyrinki ajoi laidasta keskelle ja tempaisi upean 25-metrisen ristikon kautta sisään juuri ennen puoliaikaa. Toisella puoliajalla lukemat olisivat helposti voineet kaunistua enemmänkin, mutta ei makeaa mahan täydeltä.

Kuten odotettua, HuKia vastaan tietyn pelisysteemin noudattaminen oli hankalaa ja vahvasti hyökkäävien laiturien myötä pelaajien ryhmittyminen muistutti käytännössä läheisesti 4-2-4:sta. Ja kun tähän lisätään, että keskikentän keskustasta ja laitapakeiltakin löytyi hyökkäysintoa ja harhasyöttöjä annettiin roppakaupalla niin peli oli yhtä vastahyökkäystä ja keskialuetta käytettiin usein vain läpikulkuliikenteeseen. Kerhon maaliseppoina toimivat Kimmo Tolvanen (2), Petteri "supersub" Juuti (2), Caius Forsberg (2), Eemeli Vähäsöyrinki ja Jasin Abahassine. Vähäsöyringin taideteoksen lisäksi varsinkin Tolvasen maalit olivat tyylikkäitä viimeistelyjä ja maalikoosteisiin mahtuisi myös HuKin rangaistusalueen ulkopuolelta ammuttu avausmaalikin.

Erityismaininnan ansaitsevat vielä lukuisat kritisoijansa hiljentäneen Mikael "14" Möttösen priimakeskitykset, joilla pohjustettiin kokonaista 3 maalia. Toisella laidalla puolikuntoisena urhoollisesti uurastanut Jani "16" Kykyri ei tänään yltänyt nousuissaan vastaaviin tehoihin, mutta on enää päivien kysymys, kun lähtee oikein kunnon paketti matkaan. Nostalgiaa ottelussa tarjosivat uransa huipulla uurastavat ikinuoret topparit Rajala (LPK) ja Nyman (HuKi), jotka ovat luutineet LPK:n paidassa yhdessä jo viime vuosituhannella katselijan roolissa tänään näyttäytyneen Sir Kake Sairasen komennuksessa.

Corollan takapenkillä fiilispohjalta jaetut Handelsbankenit:
(HB)(HB)(HB)Kimmo Tolvanen
(HB)(HB) Petteri Juuti
(HB) Marko Juntunen

Tilastot

Maalihanat auki, taivaan hanat kiinni

Kristallipallo näyttää avointa ja hyökkäysvoittoista peliä, kun LPK ja HuKi kohtaavat torstaina Huhtasuolla. LPK:n edellisissä otteluissa on todistettu taktisempaa ja puolustuksen kautta lähtevää pelaamista, mutta HuKia vastaan mennään tyypillisesti päästä päähän ja maalitilanteita tulee liukuhihnalta, haluttiin sitä tai ei. 0-0 on siis käytännössä lähes mahdoton lopputulos, mutta joukkueiden ailahtelevien otteiden perusteella mikään muu ei tässä pelissä olekaan varmaa. Keväisen pelin nähtyään itse Jorma Vuoksenmaakin hylkää analyysin LPK:n peruspystyvyydestä ja Jani Kykyrin mahdollisen poissaolon vaikutuksista tässä kohteessa ja vetää puhtaasti fiiliksellä.

LPK:n valmistautumista H-hetkeen on viime päivinä vaikeuttanut Huhtasuon vetisten nurmikenttien harjoittelukelvottomuus. Alkusyksyn kelit huomioiden kenttämestarien päätös on erittäin perusteltu ja olosuhteiden osalta jyväskyläläiset ovat kuitenkin samalla viivalla. Alkuvihellystä siis odotellaan housut jalassa, mutta muuten antiikin Kreikan urhojen esimerkin mukaisesti ilman ilmiselvää luontaista lahjakkuutta häiritseviä treenejä. Toivottavasti Esteri kuitenkin pysyy tulevina päivinä paremmalla tuulella ja torstaina päästäisiin pelaamaan siedettävässä kunnossa olevalla kentällä.

Faneja odotetaan paikalle runsain mitoin, sillä kyseessä on viimeinen tilaisuus nähdä LPK tänä kesänä tositoimissa Huhtasuolla. Kiinnittäkää turvavyöt, kohta mennään.

To 28.08. klo 18:30 LPK - HuKi Huhtasuo

Mutapainin ystävät, JPS - LPK 1-0(0-0)

Huhtasuon kolmosnurmen lätäköissä ja mutavellissä potkittu turhauttava 90-minuuttinen jätti LPK:n toistamiseen peräkkäin ilman maaleja ja pisteitä Kolmosessa. Pehmeä ja vetinen kenttä karsi pelinrakentamisesta ja nopeista hyökkäyksistä toistuvasti parhaimmat palat pois ja lopputuloksena oli useita hätäisiä pelinavauksia, sumpputilanteita ja kaatumisia. LPK:lla oli muutamaan otteeseen ratkaisun avaimet käsissään, mutta lopulta vain JPS sai kuparisen rikottua.

Ensimmäinen 25-minuuttinen mentiin muutamia maalinedushässäköitä ja vetopaikkoja luoneen JPS:n selkeässä komennossa. Hitaanlaisesti eloon herännyt LPK sai kuitenkin ensimmäisen puoliajan toiselle puolikkaalle ja toisen puoliajan alkuun paremman otteen kaksinkamppailuihin ja pääsi sitä kautta hivenen niskan päälle pelitapahtumissa. Valitettavasti 3-4 erittäin potentiaalista maalipaikkaa jäi kuitenkin hyödyntämättä, shooting bootsien sijaan jalassa taisi olla kumisaappaat.

JPS onnistui toisen puoliajan alkupuolella nopeassa suunnanmuutoshyökkäyksessään ja sai lopulta survottua pallon verkkoon maalinedustalta toisella yrittämällä ja toisella yrittäjällä. Jos mahdollista peli muuttui maalin jälkeen entistä sekavammaksi puolin ja toisin. Puolittaisia tekopaikkoja ja keskustelua herättäneitä tilanteita nähtiin vielä molemmissa päädyissä, mutta vaikeissa pallotonta osapuolta suosivissa oloissa pallon verkkoon laittaminen osoittautui liian vaikeaksi tehtäväksi.

Kentän kärsineimpien kohtien kahluusaapaskeli sai jopa kaiken kokeneen Pölhövaaran Vuorisuon euroopanmestarin hämmästelemään LPK:n teknisellä alueella. Tähdet eivät Huhtasuolla tällä kertaa raadin silmiä häikäisseet.

Kokoonpano

Takaisin Huhtasuolle

Yhden hyvän ja yhden huonon vieraspelin jälkeen LPK palaa pe 22.8. tutulle Huhtasuon nurmelle (jos luoja ja kenttämestari suo), tällä kertaa vierasjoukkueen roolissa. Keväällä Vehkalammella tasaisen väännön jälkeen lukemin 1-0 kaatunut JPS isännöi Kolmosen paikalliskamppailua, jossa kotijoukkue pyrkii varmasti kohentamaan omia asemiaan ja kaventamaan LPK:n pientä etumatkaa sarjataulukossa. LPK tekee kaikkensa ettei näin tapahdu ja sarjan kärkikolmikon lukuisten keskinäisten pelien johdosta Kerho on vielä iskuetäisyydellä ja kyttäysasemissa parempiakin sijoituksia ajatellen.

Molemmat jyväskyläläiset ovat aloittaneet syyskauden samankaltaisilla otteluohjelmilla ja pisteitä on kertynyt molemmille kahdella voitolla ja tasapelillä 7 syksyn neljästä ottelusta. Lähtökohdat perjantaille vaikuttavat etukäteen erittäin tasaisilta myös JPS:n "sponsorin" Nordicbetin mielestä, joten enempi ennakkospekulointi on syytä jättää sikseen. Annetaan siis pelimiesten selvittää, saako JPS revanssin keväältä vai nappaako LPK kauden kolmannen "tuplan" jo saavutettujen HPP:n ja FC Keitelejazzin jatkoksi.

Pe 22.08. klo 18:30 JPS - LPK Huhtasuo

Hukkareissu, JIlves - LPK 3-0(0-0)

Vaisu, väkinäinen ja hiukan puolivaloilla pelannut LPK sai tällä kertaa Jämsänkoskella ansionsa mukaan ja jäi ilman kaivattuja sarjapisteitä. Paremmin ryhmityksensä kasassa pitänyt nuorekas kotijoukkuekaan ei kummoisia esittänyt, mutta kun Kerhon peli ei lähtenyt rullaamaan oikeastaan missään vaiheessa ja onnistumiset uupuivat niin lopputulosta voidaan pitää oikeutettuna. Kaukolaukaukset, sivuvaparit ja kulmapotkut poislukien LPK:n oikeastaan ainoa todellinen maalipaikka aukeni jo kolmannella peliminuutilla, mutta ylärimaan kolahtaneen laukauksen jälkeen pelin iloisemmat asiat olivat todella vähissä eikä joukkueen sytyttäminen onnistunut millään konstilla.

LPK:n terävin taistelutahto ja työntekohalukkuus oli ilmeisesti jätetty Äänekoskelle eikä ajatuskaan tuntunut pysyvän kasassa muutamaa hetkeä pidempään. Brittiläisiä raportoijakollegoita mukaellen Ilves esitti pelissä alusta asti kysymyksiä eikä LPK oikein löytänyt niihin vastauksia. Ensimmäisen puoliajan aikana Kerhon peliryhmitys ei oikein toiminut eikä toiselle puoliajalle tehdyillä lukuisilla pelaajavaihdoillakaan ollut positiivista vaikutusta esitykseen. Pelin edetessä kohtalaisesti toiminut puolustuspelaaminenkin alkoi rakoilla ja Ilveksen saatua lisävirtaa toisen jakson puolivälissä tehdyn tärkeän avausmaalin myötä peli oli lähestulkoon paketoitu.

Kaikin puolin kehno reissu ja peliesitys palautti LPK:n taas maan pinnalle, 80%:sella valmistautumisella ja suorituksella tulos on nähdyn kaltainen. LPK:n vähiten lampaat Jämsänkoskella:
(HB)(HB)(HB) Kimmo Tolvanen
(HB)(HB) Matias Lemmetty
(HB) Simo Ihalainen

Statistiikat

Jämsänkoski kutsuu

Lohikosken (HB)-sikermä asettuu avojonoon ja moottorimarssii keskiviikkona etelän helteeseen mittaamaan Jämsänkosken Ilveksen nykykunnon. Ottelu on lähtökohdiltaan äärimmäisen kutkuttava, sillä Jämsänkoskelaisilla on kotiyleisön tuki takanaan ja kärkijoukkueille kärsityt tappiot yhdessä tukalan sarjatilanteen kanssa saavat isännät varmasti antamaan kaikkensa. Toisaalta LPK nappasi varsin maukkaan voiton Äänekoskelta ja treeneissä on ollut yli 5 pelaajaa.

Tulevan kauden Kolmosen uudistukset huomioon ottaen syyskierroksen pelit ovat toinen toistaan tärkeämpiä, joten Ilveksen ja LPK:n pistetaistelu tulee olemaan kovaa ja omien puolesta liputetaan niin kuin pitääkin. Samalla näissä kahdessa seurassa uskotaan kuitenkin myös keskisuomalaisen jalkapallon yhteistyön voimaan. Ilves puhaltaa yhteen hiileen JJK:n A- ja B-juniorien kanssa ja LPK puolestaan tekee yhteistyötä FCJ:n kanssa.

Jatkuuko LPK:n voittoputki vai leijutaanko vielä perjantaista? Paraneeko Villen jalka peliin? Millaisia apuja saadaan FCJ:ltä? Saadaanko lista täyteen? Riittääkö kaikille autopaikkoja? Paljon maksaa istumapaikka Jämsänkoskella? Johtaako Ilves 20 minuutin pelin jälkeen 5-0? Onko reilua, että Disney on tehnyt Nalle Puhista pojan, vaikka kirjoissa se on tyttö? Ainakin joitakin vastauksia saadaan tänään:

Ke 13.08. klo 18:30 J Ilves - LPK Jämsänkoski pallokenttä

Äänekoskelta tuliaisia, FC Keitelejazz-LPK 1-2(0-0)

Huhut LPK:n uudesta heräämisestä osoittautuivat todeksi, sillä FC Keitelejazz-ottelun tuomisina oli märkien pelivarusteiden lisäksi riemastuttavasti myös kolme sarjapistettä. Koko päivän jatkuneen sateen takia pelitaktiikka jouduttiin rakentamaan jonkin verran olosuhteiden perusteella, mutta LPK:n kiitettävällä taisteluhengellä höystetty tiivis joukkuepuolustaminen, vastaiskut ja panostus erikoistilannepelaamiseen riitti juuri ja juuri enemmän palloa pitäneen kotijoukkueen kaatamiseen lukemin 1-2.

Ottelun ensimmäinen viisitoistaminuuttinen näytti LPK:n kannalta huolestuttavalta Jazzin voittaessa useimmat kaksinkamppailut ja lyödessä herkeämättä painetta Kerhon rangaistusalueelle. Maalivahti Lemmetty piti kuitenkin LPK:n pelissä mukana alun vaikeina hetkinä ja puoliaikaa kohden pelitapahtumat alkoivat tasoittua. Jazz piti enemmän palloa, mutta muutamia erikoistilanteisiin johtaneita pistohyökkäyksiä lukuunottamatta ratkaisuna oli LPK:n puolustuspaketin edessä pitkän pystypallon heittäminen hyvin luutineen LPK-alakerran päihin. Maalittoman ensimmäisen puoliajan aikana LPK:n syöttöpeli ja pelinrakentelu oli keskinkertaista, mutta aina kun pallo saatiin vauhdissa olleelle pelaajalle ja päästiin haastamaan Jazzin alakertaa, hyökkääminen vaikutti vaaralliselta.

Heti toisen puoliajan alussa pientä polemiikkia aiheuttaneen LPK-rajaheiton jälkitilanteesta Kykyri keskitti Jazzin rangaistusalueelle, jossa Forsberg väänsi pystypainin ja steppailujen jälkeen itselleen vetopaikan ja pallo hallitusti ylänurkkaan. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Forsberg siirsi Törmälän ja Möttösen esitöistä takatolppapuskullaan Kerhon jo 0-2 johtoon. Nopea laidanvaihtohyökkäys, nappikeskitys ja viimeistely sai jopa vaativan Iisakki-valmentajan osoittamaan suosiotaan. Jazz tuli heti perään takaisin peliin LPK:n lahjoittamalla omalla maalilla, mutta vaikka viimeisen puolen tunnin viivytystaistelun aikana tasoitus oli muutamaan otteeseen lähellä, LPK osoitti haluavansa enemmän voittoa ja sen se myös lopulta sai.

Juuri tällaisia pelejä varten Handelsbankeneita keväällä säästettiin, joten avokätiset tähdet jakautuvat tällä kertaa seuraavasti:
(HB)(HB)(HB) Caius Forsberg
(HB)(HB) Matias Lemmetty, Joonas Laaksonen
(HB) Ville Törmälä, Jani Kykyri, Mikael Möttönen

Tilastot

Vierasotteluputki alkaa Äänekoskelta

Useita Euroopan ja muidenkin maanosien maita sekä Pohjanmaita ja Pirkanmaita kattaneen kesälomareissaamisen jälkeen LPK-lauma keskittyy nyt Keski-Suomen matkailuun. Perjantaina 8.8. matkan määränpäänä on Äänekosken keskuskenttä, jossa Kerhoa vastaan asettuu sarjajohtaja FC Keitelejazz. Jazzilla on varmasti paljon hampaankolossa, sillä keväällä Vehkalammella LPK:lle lukemin 3-1 kärsitty tappio on edelleen äänekoskelaisten ainoa tappio kuluvan kauden Kolmosessa.

Vaikka tasaisen vahvasti koko kesän pelanneen Jazzin otteluraporteissa ei kokoonpanoja kerrotakaan niin poissaolijat on kyllä tuotu selkeästi esille. Niiden perusteella on selvää, että Jazz on liikkeellä laajalla pelaajamateriaalilla. Tiiviimmällä ydinryhmällä ja farmiavuilla etenevän sarjanelosen LPK:n pelimiehet ovat taas palanneet mukavasti "sorvin ääreen" ja viimeisen parin viikon aikana harjoituksissa ja peleissä onkin nähty astetta innokkaampia ilmeitä pienen keskikesän notkahduksen jälkeen.

LPK:n orastava ryhtiliike on huomioitu myös faniosastolla, sillä seuran molemmat kannattajat ovat osoittaneet kiinnostuksensa tähän vierasotteluun. Niin koti- kuin vieraskannattajienkin riemuksi käärmekeittoja on varmasti hämmennelty ahkerasti koko viikon molempien joukkueiden valmennusportaassa, ja tätä soppaa tarjoillaan siis perjantaina.

Pe 8.8. klo 18.30 FC Keitelejazz-LPK Äänekoski Keskuskenttä

Pitkästä aikaa voittokantaan, LPK-HPP 5-0(2-0)

LPK:n neljän ottelun mittainen voitoton taival Kolmosessa päättyi odotetusti keskiviikkoiltana HPP:ta vastaan. Molemmat joukkueet lähtivät helteisen päivän peliin leveällä kokoonpanolla, joten jaksamisen sijaan ratkaisua haettiinkin enemmän osaamisen perusteella. Kerho oli luokkaa kahta vastustajaansa edellä useimmilla pelin osa-alueilla, mutta toistuvat virheelliset ja epäonnistuneet ratkaisut hyökkäyssuuntaan sekä HPP:n konkarien kyky pitää pelin tempo matalana veivät ennätysmaalijuhlien tavoittelulta pohjan jo ensimmäisen puoliajan aikana.

Kerhon maalinteon aloitti ensimmäisen puoliajan loppupuolella kapteeni Törmälä, perässä seurasivat Forsberg, Juuti ja Turpeinen ja loppulukemat 5-0 naulasi taululle Abahassine. Muutamia yksittäisiä väläytyksiä ja "klassikkotilanteita" lukuunottamatta pelin anti jäi LPK:n näkökulmasta pieneksi pettymykseksi. Vierailijoista pisti positiivisena silmään loppuun asti pelaaminen, innokas maalin tavoittelu ja varsinkin erinomaisesti pelannut maalivahti Jussi Virta.

LPK:n Handelsbankenit HPP:ta vastaan:
(HB)(HB)(HB)Jasin Abahassine
(HB)(HB)Petteri Juuti
(HB)Tuomas Turpeinen

Kuuman päivän kylmät faktat

LPK:lle vieraita Haapamäeltä

Jalkapalloyleisölle tarjotaan keskiviikkoillan huumaa Huhtasuolla, kun LPK isännöi ottelua HPP:ta vastaan. Kertoimien ja sarjatilanteen perusteella LPK lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Nordic Bet tarjoaa vieraskerrointa 8.00 ja Haapamäkeläisten pistetili ammottaa tyhjyyttään tämän kesän osalta. Toisaalta LPK on tiettävästi ainoa joukkue, jota vastaan HPP on tällä kaudella pelannut johtoasemassa ja Haapamäen reissu kauden alussa oli varsin väkinäinen ja vaisu.

LPK:lla on myös omasta takaa kyky pelata uskomattoman huonosti, mikäli tilanne suo siihen mahdollisuuden. Pisteille olisi kuitenkin selvä tilaus, sillä voitolla päästäisiin tasoihin BETin kanssa ja kevätkierroksen lopun taaperruksen ansiosta varsinkin Jämsänkoskelaiset ovat takapuskurissa kiinni ja odottavat herkeämättä ohituskaistan alkua. Varokaa kuitenkin aukkoja riista-aidoissa ja vastuuttomia motoristeja.

Ke 30.7. klo 20:00 LPK-HPP, Huhtasuo

Vanhat viholliset väänsivät tasurin, LPK-BET 1-1 (1-0)

LPK sai salama-alun syyskierrokselle, kun avausottelua oli pelattu vasta joitakin sekunteja vastustajan maaliverkon heiluessa. Late pisti pallon pussiin Jussin vapauttavasta läpisyötöstä ennenkuin kukaan oli edes tajunnut pelin alkaneen. Räväkkä avaus oli kuitenkin huolellisesti laaditun suunnitelman mukainen, sillä tavoitteena oli pelata aktiivisesti niin kauan kuin potkua riittää - ja kovan alkulämpimän seurauksena mehut olivat suurimmalla osalla vähissä jo viiden minuutin pelin jälkeen.

Ensimmäinen puolikas oli kenties piirun verran paremmin lohareiden hallussa, mutta mistään dominoinnista on turha puhua. LPK pääsi hyökkäämään pari kertaa vaarallisesti ja muutaman potentiaalisen vaparin, mutta toisaalta myös BET pääsi n. 20 cm:n päähän maalitolpasta. Tauolle mentiin isäntien 1-0 johdossa.

Toisella puolikkaalla jalka alkoi painaa itse kullakin ja pelistä katosi tempo sikäli mikäli sitä oli kentällä aikaisemminkaan tavattu. LPK sulkeutui kuoreensa ja pääsi hyökkäämään lähinnä vastaiskuista. BET piti palloa paljon, mutta pitkään aikaan kypsintä puolustuspeliä esittänyt LPK pakotti vierailijat pelaamaan sitä tavanomaista, eli piiitkää palloa. Puoliajan parhaimmat maalipaikat olivat auttamatta BETillä, mutta LPK-maali varjeltui täysosumilta ja toiveikkaimmat alkoivat jo odottaa loppuvihellyksen tuomaa kolmea pistettä. Kuitenkin vain joitakin minuutteja ennen pelin päättymistä Kalle Lindgren pääsi puskemaan takatolpalta loppulukemiksi 1-1 ja pisteet päätettiin jakaa reilun pelin hengessä samalla jaolla.

Jos kevätkierroksen lopussa alkoi pelaajilla olemaan takit tyhjinä ja paikat hajalla, ei tämän ottelun perusteella tilanne juuri sen paremmalta näytä. Tauon aikana pelaajisto on virkistänyt itseään mitä moninaisimmin aktiviteetein, mutta ilmeisesti niistä ani harva on ollut luonteeltaan fyysistä suorituskykyä tai pallotuntumaa kohentavia. Tämä yhdistettynä lukuisiin poissaoloihin ei luo vankinta mahdollista perustaa vauhdikkaalle jalkapallo-ottelulle. Tällä kertaa pistetaistoa helpotti se, että toinenkin vaihtoalue oli väljästi miehitetty.

Kokoonpano ja tilastot

Syyskierros käyntiin - kunhan sade lakkaa

LPK:n osalta Kolmosen syyskierros potkaistaan vauhtiin tiistaina Huhtasuolla. Vastaan asettuu paikallisvastustaja BET, joka vei keväällä vahvan ilma- ja erikoistilannepelaamisen turvin voiton 3-0 lukemin. Alun perin maanantaille 21.7. suunniteltua peliä on jouduttu siirtämään jo kahteen otteeseen sateiden vuoksi ja seuraava yritys on keskiviikkona klo 18:30.

Tässä otteluparissa vastustaja varmasti tunnetaan läpikotaisin, mutta huhujen mukaan joukkueet ovat silti "scoutanneet" toisiaan kesätauolla normaalia enemmän ja monissakin yhteyksissä. Loppulukemat eivät keväälläkään kertoneet kaikkea, joten tiistaina nähdään, missä nyt mennään.

Ke 23.7. klo 18.30 LPK-BET Huhtasuo

Vaisu loharilauma löntysti laitumille LPK-PaRi 0-1 (0-1)

Viime kierroksilta tuttu linja jatkui myös kevätkierroksen viimeisessä ottelussa. Kaverille annettiin aluksi etumatkaa ja pelin taso ylipäätään jatkoi laskuaan. LPK pääsi kerran pilkulle, mutta maailmankaikkeuden oikeudenmukaisuus piti huolen siitä, ettei käsivirheestä hieman helpohkosti vihelletystä rangaistuspotkustakaan tullut maalia.

LPK:n "oma ja alkuperäinen" materiaali esiintyi ottelussa korkeintaan kohtuullisesti ja Blackbirdin avut olivat vielä silminnähden uuvuksissa edellisen päivän fysiikkatreeneistä. PaRi:n otteet eivät sinänsä vakuuttaneet, mutta vaisuja isäntiä vastaan panos riitti täyteen pistepottiin.

LPK:lla riitti ottelussa pelaajia jopa vaihtopenkille asti, mutta poissaoloja oli yhä paljon. Kesätauko tule joukkueelle siis hyvään saumaan ja parin viikon päästä laitumilta viheriöille palaavalta loharilaumalta voi ihan luvan kanssa odottaa piristynyttä ilmettä ja terveempiä pelimiehiä.

Kevätkierros pakettiin

LPK:n vaiherikkaasti käynnistynyt kausi 2008 saavuttaa puolimatkan PaRin vieraillessa Huhtasuolla torstaina. Tänä kesänä aavistuksen aiempia vuosia kapeammalla materiaalilla pelaava PaRi ei ole korjannut voittoja ihan totuttuun malliin, mutta pystyy parhaillaan ja parhaimmillaan haastamaan kenet tahansa Kolmosessa. Harmaapaitainen LPK on jo näyttänyt kynsiään, mutta hieman repaleisen pariviikkoisen jälkeen on mielenkiintoista nähdä, minkälaisista lähtökohdista Kerho vetäytyy kesälaitumille ja aloittaa syyskauteen valmistautumisen.

Otteluparin LPK ja PaRi välienselvittelyissä merkillepantavaa on perinteisesti ollut se, että kenttätapahtumien perusteella ns. "huonompi" joukkue on mystisesti korjannut täyden pistepotin toisen joukkueen kuitenkin pelatessa kauden "parasta" peliään. Jalkapallon ihmeellisyyksiä... Jos et ymmärtänyt tästä yhtään mitään niin ei hätää. Huhtasuolla selviää torstaina, nouseeko lohi vai pistääkö ampiainen ja koetaanko vääryyksiä tai oikeusmurhaa.

To 26.6. klo 20.00 LPK-PaRi Huhtasuo

LPK paljastaa tuhannet kasvonsa

Keskisuomalaisissa jalkapallopiireissä on koko kevään ajan kohistu, mistä LPK:n tasoinen huippukokoonpano on oikein tehty. Nyt uteliaat saavat kysymykseen varsin monipuolisen vastauksen uudistuneessa joukkue-esittelyssä, johon tähtisikermä on taltioitu paitsi kentältä, myös sen laidalta ja vieläkin kauempaa...

Ei pisteitä kärkikamppailussa

Kotijoukkue FCV ei jättänyt vierailleelle LPK:lle pistettäkään kotiinviemisiksi, vaan korjasi keskiviikkoiltana koko potin lukemin 3-0. Suhteellisen tasaista keskialueen vääntöä, lukuisia liukastumisia ja vaihtelevantasoista syöttöpeliä sisältäneen pelin ratkaisu tapahtui rangaistusalueiden sisällä. Kumpikaan joukkue ei kyennyt rakentamaan kovin montaa selkeää maalipaikkaa, mutta LPK lähestulkoon lahjoitti kolme osumaa kotijoukkueelle kun taas FCV ei vieraskoreuteen maalinedustalla sortunut.

Kun pelin opetukset on analysoitu ja toimenpidesuunnitelmat tehty niin tästäkin pelistä korjataan positiiviset asiat matkaan (niitäkin löytyi paljon) ja jatketaan kohti juhannusta, kevätkierroksen viimeistä ottelua ja pientä kesälomaa. Hyvää juhannusta koko Keski-Suomen palloiluväelle!

LPK:n Handelsbankenit Vaajakoskella:
(HB)(HB)(HB) Khyam Aftab
(HB)(HB) Jaakko Kotisaari
(HB) Kai Rajala

Faktat foorumilla.

Etelänmatka Vaajakoskelle

Kolmosen juhannuksen viettoon lähdetään kärkikamppailun merkeissä, kun Suomen Cupissa liigavauhtiakin kokeillut FCV saa keskiviikkoiltana Vaajakosken keskuskentällä vastaansa 5 ottelun voittoputkensa KeuPa-tasapeliin päättäneen LPK:n. Vuosia on vierähtänyt siitä, kun LPK on edellisen kerran lähtenyt FCV:n edustusta vastaan vaajakoskelaisia paremmalla sarjasijoituksella.

LPK:n lähtöasetelmat kevätkierroksen viimeiseen vierasotteluun eivät ole aivan parhaat mahdolliset, mutta toisaalta kokoonpanon vaihtuminen pelistä toiseen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Äänekoskella ärsytetylle kotijoukkueelle aiotaankin laittaa sisukkaasti kampoihin omilla vahvuuksilla. Keskiviikkona selviää, onko lopputuloksena komediaa, jännitystä vai draamaa.

Ke 18.6. klo 19.00 FCV-LPK Vaajakoski keskuskenttä

Takaa tällä kertaa tasoihin

Monin paikoin muuttuneesta kokoonpanosta huolimatta LPK jatkoi Huhtasuolla edellisen ottelun konseptia mukaellen. Erikoistilanteiden puolustamista alleviivattiin ennen peliä, mutta sanoista on matkaa tekoihin ja KeuPa karkasi ensimmäisen vartin aikana jo kahden maalin johtoon kulmapotkutilanteista. Ensimmäinen puoliaika kuitenkin päätettiin tasalukemissa 2-2, kun ensin LPK:n Kimmo Tolvanen viimeisteli puolittaisen karkumatkansa päätteeksi ja sitten Lauri Berlin puski yhden Eemeli Vähäsöyringin lukuisista namuvapareista perille.

Toisella puoliajalla tarvittiin kaksi kylmää suihkua ennen kuin LPK syttyi taisteluun. Toivuttuaan KeuPan 2-3 johtomaalista ja yhden miehen vajaalle joutumisesta Kerho käynnisti viimeiselle 15 minuutille rallin, joka huipentui Jaakko Kotisaaren 89 minuutilla kulmapotkusta puskemaan 3-3 tasoitukseen. Kutakuinkin oikeutettu pistejako tässä on-off pelissä, jossiteltavat tilanteetkin olivat lähestulkoon tasoissa. Yli jäänyt kolmas piste menee tällä kertaa kiistattomasti KeuPan taustaporukoille.

Handelsbankenit tänään:
(HB)(HB)(HB) Köyhän miehen Beckham, Eemeli Vähäsöyrinki
(HB)(HB) Jaakko Kotisaari
(HB) Lauri "Air" Berlin

Tarkemmat tilastot foorumilla.

Vierailijoita maakunnasta, LPK-KeuPa

EM-kisojen television katselijamääriin on tulossa hetkellinen notkahdus, kun LPK jatkaa Kolmosta ke 11.6 klo 20.00 Huhtasuolla. Kakkosessakin vierailleen ja sittemmin Kolmosen ja Nelosen väliä seilailleen "suurseura" KeuPan ja LPK:n voimasuhteet ovat Kolmosessa vuosien mittaan vaihdelleet paljon, joten lähtökohdat tämän hetkisen nokkimisjärjestyksen selvittämiseen ovat mielenkiintoiset.

Perinteisesti värikkäitä ottelutapahtumia kotikentällään järjestänyt KeuPa saapuu Huhtasuolle vain rahtusen vaatimattomampiin puitteisiin plakkarissaan 7 pistettä 6 ottelusta. Tasapelipinna Kolmosen kenties suurimpana ennakkosuosikkina pidettävältä FCV:ltä oli osoitus, mihin viime aikoina hieman alavireisesti esiintynyt KeuPa parhaimmillaan pystyy. LPK:n pulssi on vasta palaantumassa ennalleen viidennen peräkkäisen voiton tuottaneen HuKi-klassikon jäljiltä. 15 pisteen saldolla sarjan kakkospaikalla keikkuvan LPK:n päämäärät ja tavoitteet ovat tutut: saada pelaamisen ja tekemisen tasoa astetta korkeammalle.

Muutoksia ja yllättäviä käänteitä on varmasti luvassa, mutta edellisessä ottelussa saavutettuun yleisön viihtyvyyteen ei missään nimessä puututa. Tämän vakuudeksi LPK lupaa hinta-laatu -suhteeltaan varsin kilpailukykyisistä pääsylipuista rahat takaisin jokaiselle tyytymättömälle katsojille. Tervetuloa Huhtasuolle seuraamaan, joko ensimmäiset EM-kisojen taktiikkauudistukset näkyvät myös LPK:n pelikirjassa. Mikäli jotain sytykettä vielä kaivataan niin lisäväriä otteluun tuo LPK:n riveissä torjuva Matias
Lemmetty, joka siirtyi KeuPasta Jyväskylään vasta muutamia viikkoja sitten.

Ke 11.6. klo 20.00 LPK-KeuPa Huhtasuo

LPK teki huikaisevan nousun

Koska ennen illan kamppailua LPK:n peleissä oli syntynyt III-divisioonan vähiten maaleja ja yleisömäärät ovat olleet uhkaavassa syksykierteessä, kaivoi Isaac kalapakistaan uuden vieheen; annetaan vastustajan haukata iso ja mehevä pala, isketään takaisin ja lopuksi väsytetään saalis rantaan. Ja näin kävi.

Ennakolta tarkoin sovitusta taktiikasta autuaan tietämätön yleisö ehti jo ihmetellä loharilauman flegmaattisia otteita ja pelätä pahinta HuKin karatessa noin puolessa tunnissa 4-1 johtoon. HuKi teki ensimmäisen maalin jo parissa minuutissa ja LPK:n tasoituksesta toivuttuaan iski vielä kolmasti. Vierailijat eivät kuitenkaan tästä vaipuneet tai sortuneet vanhan koulukunnan itkuvalitustuittuiluun (jonka poissaolo on havaittu aina futisforumi 2:sta myöten, huom. nollatoleranssin mukainen kirjoitusasu) vaan suoristi selkänsä ja kavensi taukolukemiksi 4-3.

Toiselle puolikkaalle LPK tuli selvästi isäntiä terävämmin, mutta pitkän painostusjakson aikana palloa ei saatu maaliin ja HuKi pääsi peliin vielä mukaan ainakin hetkeksi. Eräänlaisena kulminaatiopisteenä voitaneen pitää vaihdosta kentälle tulleen Huki-punahousun epäonnistumista maalintekopaikasta, jota seurasi Lauri Berlinin pommi kentän toisessa päässä, 4-4. Vielä vartti ennen loppua LPK toi vaihdosta kentälle yhden parin tuoreita jalkoja ja vei ottelun lopulta 4-5.

Handelsbankenit:
(HB)(HB)(HB) Kimmo Tolvanen
(HB)(HB) Lauri Berlin
(HB) Petteri Juuti

Faktoja, täydennyksiä, tarkempia tilastoja ja lisäanalyysiä foorumilla.

Paikalliskamppailut jatkuvat, Huki-LPK

Puolustusvoimain lippujuhla ei tällä viikolla ole ainoa syy vetää lippuja salkoon, sillä LPK jatkaa tuloksellisesti hyvin startannutta Keski-Suomen kolmosdivaria to 5.6. klo 20.15 Huhtasuon nurmella Hukia vastaan. Huki, jos kukaan, on LPK:lle "se" paikallisvastustaja ja pelissä onkin vuosien mittaan ollut lähes poikkeuksetta hiukan enemmänkin kuin vain kolme pistettä.

Tällä kaudella onnetar on hiukan pyllistellyt hukilaisille eikä otteluohjelmakaan kaikkein suotuisin ole ollut, sillä sarjan ennalta kovimmat joukkueet ovat osuneet vastaan jo avauskierroksilla. Maaliverkkoja tiuhaan pöllytelleen Hukin saldona onkin toistaiseksi vasta kolme pistettä yhdellä voitolla. Neljällä peräkkäisellä voitollaan Kerho käynnistää Kolmosen Jyväskylän nurmikautensa kenties lievänä suosikkina, mutta pienillä marginaaleilla mennään ja tilastot ovat näissä peleissä muutenkin voitu heittää romukoppaan.

Torstain kiinnitä katseesi -pelaajat ovat ilman muuta monet kerrat Kerhon riesana ollut Hukin pelin sielu, kapellimestari ja myös kaukolaukauksistaan tunnettu Kimmo Huisman sekä Kerhon Hukin kaataja Jani Kykyri, jonka legendaarinen muutaman vuoden takainen Hukin tainnuttanut tykki Huhtasuon hiekalla on saavuttanut jo kulttiaseman. Kentän laidalla saatat nähdä myös Harri "Henri" Heikkisen, jonka mittavan pelaajauran aikana isketyistä osumista noin 96% on syntynyt juuri Hukia vastaan pelatuissa harjoituspeleissä.

To 5.6. klo 20.00 Huki-LPK Huhtasuo

Teemu teki lakkitempun

LPK:n talenttiakatemian komeetta Teemu Paajanen on saanut valkean lakin. Vielä vahvistamattomien huhujen mukaan Teemun kouraan olisi lyöty paperi, jossa on enemmän älliä kuin LPK:n pelissä. Seuran juniorikoordinaattori Oinas Jurvanen uhkui ylpeyttä herkällä hetkellä: "Teemu on hieno osoitus siitä, kuinka järkeviä nykynuoret ovat - myös kentän ulkopuolella. Teemu on lunastanut paikkansa edustusjoukkueessa ja näillä pelaajapalkkioilla elanto ei tule olemaan ongelma. Siitä huolimatta Teemu on suorittanut ylioppilastutkinnon ja hänellä on hyvät eväät jatkaa elämässään jalkapalloammattilaisuran jälkeen." LPK onnittelee tuoretta ylioppilasta!

LPK-JPS 1-0 (1-0)

LPK voitti JPS:n tasaisessa kamppailussa, jonka ainoan maalin viimeisteli Tarkko Savela ensimmäisen puoliajan lopussa. Ottelun alku antoi odottaa jopa korkeatasoista ottelua, kun pallo liikkui tasaista tekonurmea pitkin pelaajalta toiselle jopa suuremmissa määrin kuin edellispäivän divarikamppailussa Harjun hyppy-hyppy-pomppu-nurmella. Poikkeuksellisen runsaslukuisen yleisön harmiksi pelin taso kuitenkin laski pelin edetessä "normaalille" tasolleen.

Kenttätapahtumien ja lopputuloksen vastaavuudesta todettakoot, että LPK sai pallon maalin kertaalleen eikä JPS kertaakaan. Varsinkaan toisella puoliajalla isäntien pelinrakentelu ei oikein saanut tuulta purjeisiinsa ja vaarallisimmat paikat luotiin vastahyökkäyksistä (sekä poikkeuksellisesti Jani Kykyrin kaukovastiksesta, jonka etäisyys maalista voitiin tällä kertaa mitata yksittäisissä metreissä). JPS piti palloa enemmän, mutta ei onnistunut lopullisesti murtamaan LPK:n parhaiten onnistunutta osaa, eli puolustuslinjaa, vaikka se lähellä olikin. Potentiaalisia maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla ja paremmilla viimeistelytehoilla maaleja olisi voinut syntyä enemmänkin (kuten tavallista).

Positiivista ottelutapahtumassa oli osallistujien määrä. LPK:n lista oli nimeä vaille täynnä ja listan ulkopuolelle sekalaisista syistä jääneet pelimiehet esiintyivät siviilit päällä hyvällä prosentilla ja tahtotilalla. Lisäksi kentän laidalla esiintyi jonglööri, joka sai varsinkin valmentaja Isaac "pelataan palloa maata pitkin" Hamdin ajatukset sekaisin pitämällä kolmea palloa ilmassa yhtäaikaa.


Torstaina Palloseuran kimppuun

Lohikosken Pallokerho jatkaa Keski-Suomen kolmosdivaria torstaina 29.5. klo 20.15 Vehkalammella. Viidennellä kierroksella vastaan asettuu Jyväskylän Palloseura. Kerhon vastustaja on perinteisesti ollut nopea, liikkuva ja taitava. Kerho on tällä hetkellä sarjassa toisella sijalla. Saldona 3 voittoa, tappio, maaliero 8-6. JPS on saalistanut kaksi voittoa ja hävinnyt Jazzille sekä sarjakärki BET:lle niukasti 2-3. Palloseura on Kerhoon verrattuna suorastaan latonut maaleja: maaliero 17-8. Tulevan kohtaamisen kulmakivi onkin Kerhon puolustaminen ja jos se onnistuu, on kotijoukkue vahvoilla. Vaakaa kallistaa Kerhon suuntaan myös se, että JPS:llä on ollut otteluita tiiviiseen tahtiin. Sarjapelien lisäksi se on tahkonnut Suomen Cupia, jossa se tippui viikonloppuna Riverballille Cupin neljännellä kierroksella. Saa nähdä painaako pelisuma Palloseuran poikien jaloissa... to 29.5. klo 20.15. LPK-JPS Vehkalampi

Sarjatilanne

JPS:n kuulumisia

JPS - BET ottelutapahtumia

Kerho kaatoi Ilveksen

LPK - JIlves 2-1 (1-1)

LPK ja Jämsänkosken Ilves kohtasivat Vehkalammella torstaina 22.5. Molemmat joukkueet lähtivät hakemaan kolmea pistettä. LPK:n tarkoituksena oli prässätä ylhäältä ja näin pakottaa Ilves hätäisiin ratkaisuihin. Se ei onnistunut kovin hyvin. Ilveksen pitkät syötöt onnistuivat hyvin ja joukkueen pelinrakentelu oli parempaa kuin Kerholla. Kerhon puolustus toimi kuitenkin hyvin, mutta purkupallot ja pelin avaaminen ontuivat. Keskikenttäpelaajille tuli ajoittain orpo olo seuratessaan palloa, joka lenteli pään yli molempien joukkueiden hyökätessä pitkillä palloilla. Molemmille joukkueille tuli maalipaikkoja ja molemmat osuivat kerran. Ilves iski ensin 20 minuutilla, kun LPK:n Mikael Möttönen loukkaantui ja Kerhon pakka oli hieman sekaisin. Ilves pelasi vasemmalta nopean kuvion ja Mikko Pietilä sijoitti pallon läheltä, 0-1.
Kerho tasoitti 31 minuutilla, kun Lauri Berlin jatkoi pitkän pallon Kimmo Tolvaselle, joka laukoi päin Ilves molaria. Kakkospallon pisti sisään Tarkko Savela. Taukotulos 1-1.

Toisella jaksolla Kerho teki muutaman vaihdon ja se piristi peliä. Muutenkin kotijoukkue yritti pelata enemmän maata pitkin ja se paransi peliä, mutta Ilves oli edelleen vaarallinen. Puolustus pelasi onneksi hyvin ja maalipaikkojakin saatiin. Ottelun ratkaisu tuli 81 minuutilla, kun Kimmo Tolvanen taklattiin läpiajossa rankkarialueella. Caius Forsberg pisti pallon pilkulta maaliin, 2-1. Loppuerässä Ilves painoi pahasti, mutta LPK kesti, viimeisenä lukkonaan MV Matias Lemmetty. LPK:kin sai vastaiskuista paikkoja mutta kumpikaan joukkue ei maalannut, joten ottelu Lohareille 2-1.

LPK:n parhaana palkittiin kolmella Handelsbankenin tähdellä toppari Sami Abahassine, kaksi saalisti Ville Törmälä ja viimeinen meni keskikentällä taistelleelle Savelalle.

Kerholle vieraita Jämsänkoskelta

Jämsänkosken Ilves ( J impetus flumen lynx lynx) saapuu mittaamaan Lohikosken Pallokerhon (salmo impetus flumen pila stipes) taidot Keski-Suomen III-divarin neljännellä kierroksella. Ilves on aloittanut kautensa kohtalaisesti. Päänahka KeuPalta, tasuri Jazzin kanssa ja niukka 0-1 tappio Vaajakoskelle. Ilveksen tavoite on tänä vuonna jälleen kerran nousu II-divariin. Kerho on aloittanut kautensa hieman paremmin ja viimeinen peli oli parasta Kerhoa, pitkään aikaan. Jos sama nousujohteisuus pelitasossa jatkuu, on Ilveksellä vaikea ottaa pisteitä, varsinkin kun pelataan Vehkalammella.
To 22.5. klo 20.15. LPK-J Ilves, Vehkalampi

Jukka muistelee BET -tappiota

Joukkueenjohtaja Jukka Väliverronen tekee tiliä kauden avanneesta tappiosta erikois(pika?)raportissaan.

Kerho löysi oikeat sävelkuviot

LPK - FC Keitele Jazz 3-1 (1-0)

LPK ja Jazz iskivät yhteen Vehkalammella perjantaina. Ottelun ennakkotunnelmat eivät kotijoukkueelle juuri pisteitä luvanneet. Pakkikalusto uusittiin edellisestä ottelusta täysin ja Kimmo Tolvanen sai komennuksen maalin.

Ensimmäisellä jaksolla Kerho painotti puolustamista ja yritti iskeä nopeilla vastaiskuilla. Puolustaminen sujui ja hyökkäyksiäkin saatiin järjesteltyä hyvin. Keskikenttä kokonaisuudessaan, sekä hyökkääjät pelasivat järkevästi palloa. Kerho saikin muutamia "namupaikkoja" tuloksetta. Pääosin pitkää palloa pelannut Jatsi pääsi myös ajoittain paikkoihin, mutta lopulta MV-Tolvanen pääsi helpolla. Erän ainoan maalin teki LPK:n Ville Törmälä upealla laukauksella 25 metristä.

Toisella jaksolla Keitele lisäsi höyryä. Pitkää palloa tuli, mutta Kerhon pakkilinja poimi ykköspallot ja keskikenttä kakkospallot. LPK sai ajoittain rakenneltua paikkoja, mutta Jatsi oli hallitsevampi. Kerho iski tilanteeksi 2-0 55 minuutilla. Maalin teki Tuomas Turpeinen Eemeli Vähäsöyringin ja Teemu Paajasen esityöstä. Jatsi kavensi 70 minuutilla ja tämän jälkeen paine oli lähinnä kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Vastaiskuja saatiin ja kellon näyttäessä täyttä aikaa Berlin vapautti Turpeisen maalintekoon. Tuomas kuitenkin sai pallon vain tolppaan ja Petteri Juuti maalasi viivalta loppuluvuiksi 3-1.

Positiivisena ongelmana ottelussa oli, ettei tähtiraati kyennyt palkitsemaan ketään Handelsbankeneilla. Joukkueen otteet olivat tasaisen hyviä joka puolella kenttää.

LPK testaa Keiteleen Jazzin

Muusikkopiireissä on Jazzia kuvattu seuraavanlaisesti: Jos soitat biisissä kerran väärin, on kyseessä moka. Jos soitat biisin aikana kahdesti tai useammasti väärin, on kappale jazzia.

LPK ja FC Keitele Jazz kohtaavat toisensa Keski-Suomen III-divarissa. Peli pelataan Vehkalammella perjantaina 16.5. klo 19.30 alkaen. "Jatsi" lähtee hienoisena ennakkosuosikkina otteluun, sillä se on aloittanut kautensa Kerhoa paremmin. Ensimmäisellä kierroksella kaatui HPP peräti 8-0 ja viime viikonloppuna "Jatsi" ja Ilves tasasivat pisteet 1-1 tuloksella. Jälkimmäisessä ottelussa Jazzin kapteeni Tuomas Luukkanen lensi pihalle nollatoleranssin takia , joten hän ei pelaa LPK:ta vastaan. Kerhon tilanne paranee HPP-pelistä, sillä muutama puolustuspään pelaaja palaa lomilta ja joukkueen togolainen laitapakki Afizou "Afiz" Traore saanee peliluvan. LPK - FC Keitele Jazz pe 16.5. klo 19.30, Vehkalampi

Peliennakko FC Keitele Jazzin sivuilta

Kerholle kolme pistettä Haapamäeltä

HPP-LPK 1-3 (1-0)

HPP isännöi Kerhoa su 11.5. Haapamäen keskuskentällä. Ottelu oli Kerholle vaikea, sillä pakkiosastolla oli loukkaantumisia ja muuta menoa. Pikakomennuksen alakertaan saikin juuri korkean paikan Espanjan leiriltä kotiutunut Ilkka Peltokangas.LPK:n avauksessa oli Ilen lisäksi pääosin Ville-nimisiä pelaajia.

Ensimmäinen jakso alkoi kohtuullisesti. Kerho painosti alussa, mutta parista vaarallisesta maalipaikasta huolimatta oli HPP se joukkue joka meni johtoon. 13 minuuttia oli pelattu, kun usean virhepompun jälkeen vastustajan kärki pääsi juoksukilpailuun pakkien kanssa ja pisti kotijoukkueen 1-0 johtoon. Se oli myös taukotulos.

Toisella jaksolla LPK yritti ottaa ylempää kiinni ja helpottaa pelintekoa maata pitkin syöttelemällä. Homma toimikin paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla, joskin ajoittain HPP pääsi vastaiskuihin, jotka sitten hyydytettiin hyvin. Maalejakin LPK teki. Juha Korhonen tasoitti numeroiksi 1-1 (62min) Ville Törmälän ja Petteri Juutin esityöstä. Tämän jälkeen Kerho teki pari vaihtoa ja vaihtomies Teemu Paajanen järjesti Kimmo Tolvasen 1-2 maalin 75 minuutilla. Teemu pelasi muutenkin pirteästi. Hän oli mukana myös Törmälän kanssa järjestelemässä 1-3 loppulukuja, maalin viimeisteli Korhonen kuusi minuuttia ennen pelin loppua. Myös toinen vaihtomies Valtteri Nieminen toi uutta virtaa peliin, mutta maalinteossa hän ei onnistunut. Tulos siis 1-3 LPK:lle.

LPK:n parhaana kolmella Handelsbankenilla palkittiin Korhonen, kaksi Törmälälle ja yksi Tolvaselle.

Äitienpäivän ilta Haapamäellä

Lohikosken Pallokerho jatkaa sunnuntaina 11.5. klo 18.30 III-divisioonaa. Haapamäellä rautatiemuseoon tutustumisen ohella Kerho pelaa toisen kierroksen ottelunsa paikallista Peli Pojat-joukkuetta vastaan. Kerho on hienoinen ennakkosuosikki ottelussa, sillä HPP putosi viime kauden päätteeksi IV-divariin, mutta sai kabinettipäätöksellä paikan tämän kauden kolmoseen. Viime kauden otteluissa Kerho oli parempi 3-0 (k) ja 2-1 (v). Millaisen kokoonpanon LPK saa kasaan on vielä arvoitus. Osa porukasta on viettämässä äitienpäivää ja muutamalla pelaajalla on jopa ohjelmassa korkean paikan leiritys ulkomailla. HPP-LPK 11.5. klo 18.30 Haapamäki keskuskenttä.

Kerholle kävi köpelösti kolmasti

BET-LPK 3-0 (1-0)

LPK:n kesäkauden avaus sujui kovin vaihtelevasti. Arkkivihollinen BET aloitti tehokkaasti ja teki ensimmäisen maalin n. 10 minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen LPK sai rakennettua hyökkäyspeliään ajoittain yllättävänkin näyttävästi ja tolppia kolauteltiin pari kertaa. Yleisö haukkoi henkeään trillerin edetessä kun pelin tuoksinnassa pallo kävi myös LPK:n maaliviivalla pariin otteeseen.

Tauon jälkeen LPK:n ote heltyi, rakentelun järki jäi ja BET pääsi niskan päälle. Toki oli LPK:llakin paikkansa, mutta jos kaveri tekee kaksi ja itse ei yhtään, niin pisteitä ei tule. Peli päättyi siis 3-0 tappioon, mutta tilannetta ei sovi kutsua vielä "täydeksi katastrofiksi". Muutamat pelaajat väläyttelivät varsin ansiokkaasti kykyjään ja pelaaminen koko joukkueena toimi ajoittain hyvin. Kunhan kausi etenee ja jonkinasteisen uudistuksen kokenut ryhmä löytää paremmin Iisacin säveltämän menestysmarssin sävelen, voi tästä tulla vielä jotain suurta ja ihmeellistä :)

Handelsbankenin tähdet:
xxx Miika Kastarinen
xx Kimmo Tolvanen
x Eemeli Vähäsöyrinki

Sunnuntaina tositoimiin

LPK aloittaa Keski-Suomen III-divarin sunnuntaina 4.5.08. klo 19.00 Tuolloin Blue Eyes Team isännöi Kerhoa Vehkalammella Joukkueet tuntevat toisensa todella hyvin, sillä BETiä valmentaa ex-LPK valmentaja Jari "Lelu" Lehtinen.
BET lähtee suosikkina otteluun, ainakin tilastojen valossa. Kahteen vuoteen Kerho ei ole voittanut joukketta. Viime kaudella BET voitti keskinäiset kohtaamiset 2-0 ja 4-0. Olisiko nyt tilastotappion vuoro?
BET on valmistautunut alkavaan kauteen hyvin. Takana on jo kaksi voittoa Suomen cupissa, jossa se on kaatanut Viitasaaren Jalkapalloklubin ja 28.4. Sinisilmät voittivat Nilsiässä Pallohaukkojen ikämiesporukan. Jyväskyläläisjoukkue eteni jo cupin 4:nnelle kierrokselle. Myös Kerhon harjoittelu on sujunut hyvin. Pelitempoa on parannettu ja taktiikkapuoli on kehittynyt, siinä saattaisi olla avaimet kolmeen sarjapisteeseen. Mutta mikään ei ole varmaa ennekuin valot sammuvat. BET-LPK 04.05.08 klo 19.00, Vehkalampi

Uuteen nousuun?

Uudet tuulet puhaltaa ja vanha uskollinen paperikausijulkaisu on päätetty jättää väliin ainakin tänä vuonna. Mutta koska taustajoukkiomme janoavat visioita, tarjoamme julkaisussa aikaisemmin koetun henkisen sisällön nyt kotisivuilla. Ensimmäisessä jutussa puheenjohtaja syväanalysoi seuran kokonaistilannetta, viimeaikojen kehityssuuntia ja tulevia trendejä.

Lue juttu

Kerho ja Blackbird nyhjäsivät 0-0

LPK ja FCJ Blackbird pelasivat vastakkain torstaina 24.4. Vehkalammella. Ottelu oli viimeinen peli Kerholle ennen III-divarin alkua.

LPK:n valmennusjohto oli scoutannut vastustajan hyvin. Pelitapa ja heikkoudet etenkin tiedettiin, joten ensimmäisellä jaksolla Kerho lähti rohkeasti prässäämään korkealta, onnistuen siinä kohtalaisesti. FCJ joutui pelaamaan paljon pitkiä palloja, jotka Lohari-puolustus poimi muutamaa lukuunottamatta. Niistä muutamasta hazardista Linnut pääsivät rakentelemaan maalipaikkansa. Pallo oli parhaimmillaan LPK-maalin ylärimassa, muttei sen lähempänä. Jos LPK:n puolustuspeli onnistui hyvin, niin hyökkäyspeli ei ollut kaunista katseltavaa. Kerholla oli muutama paikka ensimmäisella jaksolla, mutta pääosin maalipaikkaan johtava syöttö tai oivalllus jäi puuttumaan.

Toiselle jaksolle LPK vaihtoi 6 miestä. Peliin tuli hieman enemmän liikettä ja yritystä, mutta muuten sama tyyli jatkui. Joukkueiden väsyessä avautui maalipaikkoja enemmän molemmille joukkueille, mutta palloa ei saatu maaliin. Peli päättyi 0-0.

LPK:n paras ja kolme tähteä otti jälleen kerran Juha Korhonen, 2 tähteä maalissa pelanneelle Kimmo Tolvaselle ja kapteeni Ville Törmälä saalisti yhden.

Kerho haastaa FCJ Blackbirdin

Lohikosken Pallokerho ja FCJ Blackbird iskevät yhteen torstaina 24.4.08 klo 19.30 alkavassa ottelussa. Peli on tärkeä molempien joukkueiden valmistautuessa omiin sarjoihinsa, FCJ BB aloittaa II-divarin Kuusankoskella 3.5. ja Su 4.5. LPK kohtaa BETin Keski-Suomen III-divarissa.Torstain harjoituspeli on molemmille viimeinen tosikoitos ennen sarjaotteluita. Tunnin peli on siis tärkeä molemmille...Blackbirdin pitää olla iskussa ja Kerho testaa viimeisen kerran uusikkoja ja yrittää pelata puolustuksellisesti hyvän pelin. FCJ Blackbird-LPK to 24.4.08 klo 19.30 Vehkalammella.

Kerhon valmennus uudelle vuosikymmenelle

Lohikosken Pallokerhon valmennus siirtyy uudelle vuosikymmenelle, kun tänään sunnuntaina 20.4. joukkueen valmentaja Isaac Hamdi saavuttaa 40 vuoden iän. Vuosipäivää "Iisakki" juhlii perheen ja sukulaisten seurassa. LPK onnittelee.

Futsalin piirinsarja halutaan paremmaksi

Keski-Suomen futsalin II-divisioonan viime talven neljä kärkijoukkuetta jättivät eilen piirille esityksen piirinsarjan kehittämisestä... Lue lisää futsal -osastolta.

Kisa terävämpi derbyssä - HuKi-LPK 3-1 (1-1)

Huhtasuon Kisa ja LPK mittasivat paremmuutensa keskiviikkon 9.4.08, Vehkalammen sateisessa ja varsin koleassa illassa. Ottelu alkoi LPK:n kannalta suotuisasti. Vain 55 sekuntia oli pelattu, kun Juha "Hesari" Korhonen teki Kerholle 0-1 näyttävän sommitelman päätteeksi. Maalin jälkeen Kerho jatkoi kenttätapahtumien hallintaa. Maalipaikkoja oli, hyviä paikkoja oli mm Aki Pohjolalla ja Mikael "Kansantanhu" Möttösellä jopa ylärima. Jakson loppua kohti Kisa sai enemmän otetta ja tasoitti pelin nopealla vastaiskulla 10 minuuttia ennen erän loppua. Taukotulos 1-1.

Toisella jaksolla LPK pelasi ajoittain hyvää peliä, mutta suurimmaksi osaksi peli oli räpeltämistä. Jos ensimmäisellä jaksolla HuKi sai paikkansa laidoilta, niin toisella jaksolla tilanteita tuli koko kentän leveydeltä. Kerhollakin oli paikkoja, mm Korhonen ja A-J Noronen pääsivät yrittämään. Ei tullut Kerholle maaleja, mutta HuKi sen sijaan sai kaksi. Toisen tosin teki epäonninen LPK-toppari. Lopputulos 3-1 HuKille.

LPK pelasi ajoittain todella hyvää peliä. Ajoittain iski ihmeellinen paniikki, kun kommunikaatio ei pelannut ja pelaajat tekivät pahoja syöttövirheitä. Kuitenkin pelistä jäi positiivinen kuva. Parhaimmillaan Loharit on hyvä joukkue, tasaisuutta pitää saada.

Kerhon parhaana kolmella tähdellä palkittiin Korhonen, kaksi tähteä Ilkka "Salama" Peltokankaalle ja yhden sai Pohjola.

Kerho ja HuKi napit vastakkain ke 9.4.08

LPK ja Huhtasuon Kisa mittaavat taitonsa keskiviikkona 9.4. klo 20.45 alkaen. Joukkueet eivät ole muutamaan vuoteen kohdanneet virallisessa ottelussa. Perinteikäs HuKi on nimittäin ottanut vauhtia alemmilta sarjatasoilta, mutta on varmasti tänä vuonna kova luu Keski-Suomen III-divarissa. LPK:lle peli tuo hyvää harjoitusta, mutta tarjolla on myös henkinen niskalenkki kesän sarjapeliä ajatellen.

Ile ja Berlin kävivät lenkillä - Iivari voitti sertin

LPK:n huhtikuu lähti vauhdilla käyntiin, kun kuukauden ensimmäisen päivän juoksutreenien vauhdista vastasivat Ilkka Peltokangas ja Lauri Berlin. Pahat kielet kertovat runsaslukuisen lenkkiporukan joutuneen tapahtuneesta aavistuksenomaiseen hämmennystilaan.

Kummastusta ei keventänyt se, että futsal-vahti Mikko Juvonen tuli koirineen vastaan hölkätessään kotiin tottelevaisuuskoulutuksesta. Iivari oli palkittu sertillä erinomaisesta käytöksestä!

LPK ja FCJ Blackbird yhteistyöhön

Lohikosken Pallokerho ja FC Jyväskylä Blackbird ovat solmineet jalkapallokautta 2008 koskevan yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä viisi FCJ:n pelaajaa liittyy myös LPK:n miesvahvuuteen. Vielä eilen LPK:n riveistä ei ilmaantunut halukkaita testaamaan taitojaan FCJ:n treeneissä, mutta ovet ovat auki molempiin suuntiin. Lohariperhe toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi!

Yhteistyösopimus on luonnollinen jatko Isaac Hamdin valinnalle LPK:n peräsimeen ja osa seuran kasvojen kohotusta. Sopimuksen myötä LPK näyttäytyy (jos vain mahdollista) entistäkin houkuttelevampana vaihtoehtona erityisesti niiden aikuistuvien junioreiden silmissä, jotka eivät ole vielä valmiita korkeammille sarjatasoille. Heille LPK tarjoaa nyt oivallisen mahdollisuuden kehittyä ja ottaa askel sarjaporrasta ylemmäksi.

FC Jyväskylä Blackbird

Helsingin Spartak futsal 1-divariin

Lisätietoja Futsal -osastolla.

Vaikeeta oli, LPK-KaDy 3-1 (2-1)

KaDy ja LPK kohtasivat toisensa Vehkalammella sunnuntaina 30.3. Ottelun voitosta käytiin tiukka ja fyysinen kamppailu, jonka Kerho lopulta voitti.

Ensimmäinen jakso alkoi Kerhon pelikirjan mukaan. Maalintekopaikkoja saatiin ja puolustuskin toimi niin hyvin ettei naapurilla montaa paikkaa ollut. Reilun 10 minuutin kohdalla Tuomas Turpeinen laukoi 1-0. Pari minuuttia edellisestä oli sama mies läpiajossa. Dynamopakki kamppaili Tuomaksen kanssa ja kaatoi hänet...Pilkulta "Moppi" Turpeinen teki ottelun toisen maalinsa. Ekaa jaksoa pelattiin vielä kymmenkunta minuutta täysin LPK:n tunnelmissa, mutta sitten KaDy sai juonesta kiinni. Se lisäsi voimaa, nopeutta ja fysiikkaa peliin, eikä Kerho ei pystynyt vastaamaan kuin ajoittain. Hieman ennen jakson loppua KaDy kavensi vapaapotkusta taukotilanteeksi 2-1.

Toisella jaksolla jatkettin siitä mihin oli ekalla jaksolla jääty. KaDy painosti ja LPK ei saanut pelinrakenteluaan kunnolla käyntin. Dynamolla oli toisella jaksolla paremmat paikat, mutta jakson ainoan maalin teki LPK:n Juha Korhonen, ottelun viimeisellä minuutilla.

LPK:sta palkittiin kolmella tähdellä Jaakko Kotisaari, kahdella Turpeinen ja yhden tähden saalisti Kai Rajala.

III-divarin varoitusjärjestelmä uudistuu

Kertyneitä varoituksia ei voi anoa pois kauden aikana missään sarjassa.

Varoitusten kertyminen on kilpailukohtaista ja henkilökohtaista. Ottelutuloksen muutoksella tai mitätöinnillä ei ole vaikutusta pelaajaan saamiin varoituksiin tai niistä seuraaviin pelikieltoihin. Suomen Cupissa saadut varoitukset kerryttävät varoitustiliä siinä sarjassa, missä joukkue pelaa. Cupin varoitukset otetaan huomioon miehissä siitä vaiheesta lähtien, kun Kakkosen joukkueet tulevat mukaan. Suora kentältäpoisto Cupissa ennen Kakkosen jouk-kueiden mukaantuloa tietää pelikieltoa aina pelaajalle, vaikka joukkue putoaisikin jatkosta.

Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

a) Pelaajan saatua ensimmäiset neljä varoitusta, on seurauksena yhden ottelun pelikielto.
b) Seuraavat kolme varoitusta aiheuttavat yhden ottelun pelikiellon.
c) Seuraavat kaksi varoitusta aiheuttavat yhden ottelun pelikiellon ja tästä seuraavat kaksi varoitusta aiheuttavat aina yhden ottelun pelikiellon.

Futsalin 1-divarijoukkueet viimeistä vaille selvillä

Lisätietoja Futsal -osastolla.

Kalavelat maksuun, LPK-KaDy su 30.3.08

Futsalin 1-divarissa pelanneet Lohikosken Pallokerho ja Kampuksen Dynamo kohtaavat toisensa jalkapallo-ottelussa. Lohareilla on hieman kalavelkoja maksettavana futsal-kaudesta, joten pelaajilta ei ainakaan asennetta puutu. Ottelu pelataan Vehkalammen tekonurmella sunnuntaina 30.3.08 klo 19.30 alkaen.

Tyylipisteitä ei jaeta, JPS-LPK 1-2(0-1)

JPS ja LPK kohtasivat keskiviikkona 19.3.08 Vehkalammen viileässä illassa. Joukkueet pelaavat kesällä molemmat Keski-Suomen III-divarissa ja viime vuonna JPS oli muutaman pisteen parempi. Luvassa oli siis tasainen ottelu.

Ensimmäinen jakso alkoi molempien hakiessa rytmiä. Varsinkin Kerhon pelinrakentelu ontui pahemman kerran. Avaussyötöt olivat heikkoja ja keskikenttä piti palloa liikaa - nopeus ja suoraviivaisuus puuttuivat. Puolustaminen sentään alkoi puolittain toimia, vaikka muutaman paikan JPS sai. Kerhokin sai muutaman paikan: kellossa oli 20 minuuttia, kun Lauri Berlin sai pallon keskialueella ja pelasi Petteri Juutin puolittain läpi. Dieter haastoi ja pelasi takaviistoon, josta Juha Korhonen maalasi taukotulokseksi 1-0 Kerholle.

Toiselle jaksolle tehtiin keskikentälle ja puolustukseen hieman muutoksia. Tämä auttoi hetkeksi ja Kerho pelasi ajoittain hyvää peliä, mutta vain ajoittain. JPS tasoitti keskikentän pallonmenetyksen jälkeisellä nopealla vastaiskulla. LPK:n peli ei tästä toipunut, mutta lopussa sentään saatiin hieman painetta aikaiseksi. Viimeisellä minuutilla Kerho sai vaparin keskiviivalta. Kimmo Tolvanen heitti sen maalia kohti ja Tuomas Turpeinen teki voittomaalin Kerholle.

Ottelu oli Kerholle vaikea. Syötöt eivät pysyneet sektorissa ja pallonmenetyksiä tuli liikaa. Maalinteko onnistui kuitenkin kohtuullisen hyvin. Myös puolustaminen sujui. Kerhosta 3 tähteä sai Tolvanen 2 Korhoselle ja yksi maalivahti Mika Haloselle.

Treenaus jatkuu, JPS-LPK keskiviikkona 19.3.08

Loharit saivat uutta intoa treenaamiseen hyvin sujuneesta treenipelistä. Ennen mämminsyöntitaukoa eli pääsiäistä Kerho testaa itsensä JPS:ää vastaan. Ottelu pelataan Vehkalammen hiekkatekonurmen tapaisella alustalla keskiviikkona 19.3. klo 20.45 alkaen. Parempi alusta helpottanee pelaamista ja ottelusta on odotettavissa tasainen, hyvä tasoinen mittelö.

Kerholla hyvä avaus, BET-LPK 3-2 (1-0)

BET ja LPK ottivat yhteen harjoituspelin merkeissä tiistaina 11.3 klo 21.00 Hipposhallissa. Ottelu oli kaikenkaikkiaan tasainen, joskin sitä sävytti hieman hallin pinta, joka ei suosinut heikon taitotason omaavia pelaajia. Eipä niitä kyllä kentältä löytynytkään.

Ensimmäinen jakso alkoi hieman sinisilmäisessä meiningissä. Pian alun jälkeen Kerho sai juonesta kiinni ja jopa ajoittain hallitsi kenttätapahtumia. Molemmilla oli paikkansa, niitä tuli puolustuspään virheistä ja ennenkaikkea näyttävällä pelillä. Ensimmäisen jakson ainoan maalin teki BETin Mikko Partio parin virhepompun jälkeisellä läpiajolla. Tauolle mentiin siis 1-0 tilanteessa.

Toisella jaksolla sama kaava jatkui, BET pelasi pääosin pitkää palloa ja LPK sumputti. Kerholaisten hyökkäyskuviot pyrkivät noudattelemaan lyhytsyöttöpelin käsikirjaa, vaihtelevalla menestyksellä. 50 minuuttia oli pelattu ja Kimmo Tolvanen tasoitti. Hetkeä myöhemmin BETin Tomi Kinnunen vei kotijoukkueen 2-1 johtoon. Kerho taisteli vielä tasoihin, kun Petteri Juuti iski kulmakuviosta tasoihin. Viimeisen maalin teki kuitenkin BETin Tero Mehtälä keskityksen näköisellä laukauksella.Ottelu siis BETille 3-2.

Ottelu oli Kerhon osalta lupaava. Vaikea alusta aiheutti virheitä, mutta perusliikkuminen, puolustaminen ja pallon liikuttelu onnistui hyvin. Maaleja olisi voinut tulla enempi, mutta kukapa joka paikasta maalaisi.

Raati valitsi Kimmo Tolvasen kolmen tähden arvoiseksi, Juha Korhoselle kaksi ja laitapakki Afizou "Djimi" Traore pokkasi yhden tähden.

Kolmosen otteluohjelma julki

Lohikosken Pallokerho aloittaa taipaleensa Keski-Suomen 3-divarissa sunnuntaina 4.5. 08 Blue Eyes Teamia vastaan. BETin isännöimä ottelu pelataan Vehkalammella klo 19.00 alkaen. Päättymisaika taasen on samalla hetkellä kuin kentältä sammuvat valot.

Kerhon ensimmäinen kotiottelu on perjantaina 16.5. 08 klo 19.30 FC Keitele Jazzia vastaan. Sekin Vehkalammella. Kesäkuussa päästään jo nurmikentille, yhtään peliä koko kaudella ei ole merkitty hiekalle. Ensimmäinen kierros päättyy LPK:n osalta torstaina 26.6. klo 20.00 Palokan Rientoa vastaan kotipelissä Huhtasuolla. Sarjataukoa kestää maanataihin 21.7. jolloin vastassa on jälleen BET. Koko kausi on taputeltu lauantaina 20.9.08 klo 14.00 alkavan Palokka vieraspelin jälkeen, ellei tule karsintoja ylös tai alaspäin.

Ensi vuoden kolmonen on tiukka. Pelejä ei toki ole enempää kuin ennenkään, mutta kun Keski-Suomen ja Itä-Suomen piirien 3-divarit yhdistetään, on 2009 kolmoseen jaossa vain 6 paikkaa. Vähemmän jos nelosesta haluaa joku joukkue nousta ja/tai 2-divarista tulee joku alueen joukkue alas. Pahimmillaan tulevan kauden 3-divarin joukkueista säilyy ainoastaan 3 parasta..

Keski-Suomen 3-divari 2008

Vihdoinkin pihalle, BET-LPK tiistaina 11.3.08

Kuten edellisestä näkee, pääsi LPK vihdoinkin ulos. Tämä ei tarkoita suoranaista pihalla oloa, mutta maaliskuun kunniaksi treenailtiin pitkästä aikaa Vehkalammmen vihreäksi maalatulla alustalla. Varsinainen testi kahden ensimmäisen treenin onnistumisesta on tiistaina 11.3. klo 21.00 alkaen Hippoksen täysmittaisessa pomppulinnassa, siis yläkerrassa. Vastaan harjoitusottelussa asettuu Blue Eyes Team, Jyväskylä. Vastustaja tuntee Loharilauman metkut hyvin, sillä BET-valmentajana toimii parin viime vuoden LPK-valmentaja ikoni Jari "Lelu" Lehtinen. Onko LPK saanut kikkapussiinsa uusia harhautuksia, vaiko viekö sinisilmät kerholaisia 100-0 ? Tiistai 11.3. klo 21.00-22.30 BET-LPK, Hippos, yläsali, (ensimmäiset treenit sujuivat ilmeisesti hieman löysästi, kun mv Juutilla oli aikaa ottaa valokuvia...)

Loharilauma pääsi irti

LPK:n saliaresti päättyi vihdoin kun ensimmäiset ulkotreenit pidettiin Vehkalammen tekonurmella. Pakkasta oli kohtalaisesti, mutta onneksi tempo oli korkealla ja pelaajat pysyivät lämpiminä. Ensinäkemän perusteella LPK:n verkkoon ei tulla tekemään yhtään maalia. Tai sitten LPK ei tule tekemään yhtään maalia. Mene ja tiedä :)


Pelimiesten kehoista nousi mittavat määrät höyryä

Eräjärvellä onnistunut maajoukkuedebyytti

II-joukkue ei lähde 1-divarikarsintaan

Lisätietoja Futsal -osastolla.

Superlauantai onnistui mallikkaasti

LPK:n organiseeraama Lumifutisturnaus oli jälleen kerran valtaisa menestys ja ennen viikonloppua harmaita hiuksia aiheuttanut turnauspaikan vaihto osoittautui loppujenlopuksi hyväksi asiaksi. Kiitokset vielä kerran talkooväelle ja kaikille osallistujille.

Futsalin ykkösjoukkueen hoitaessa tuomarointivastuuta Hippoksella, kakkosjoukkue esiintyi edukseen piirin futsalsarjan lopputurnauksessa. Illalla saunottiin ja palkittiin futsalkauden parhaita. Lisätietoja Futsal -osastolla.

Kiirusta pitää - Lumifutiksen SM turnaus ja futsalin II-divarin Final Four ensi viikonloppuna

Loharit järjestää ensi viikonloppuna Lumifutiksen SM-turnauksen lauantaina 16.2. 2008. Pelipaikkana on Hippoksen pesäpallostadion. Turnaukseen osallistuu 32 joukkuetta, eli aika iso kasa lumifutaajia.

Futsal II-joukkueella on samana päivänä (16.2.08) futsalin Keski-Suomen II-divarin Final Four turnaus. Joukkue hakee runkosarjan kolmannelta tilalta turnauksen voittoa. Voitto välierissä ja voitto sen jälkeen mestaruusottelussa toisi paikan I-divarikarsinnoissa. Välierissä LPK II kohtaa U.S. Skädämin klo 15.20 Leppävedellä pelattavassa ottelussa. Sen jälkeen on ohjelmassa joko mestaruusottelu tai pronssiottelu. Toisessa parissa kohtaavat KaDy II ja Souls AC. Ja ison kentän futistakin pitäisi treenata..

Lumifutis
Keski-Suomen 2-divarin runkosarjan tulokset
Lopputurnauksen ohjelma

Helmikuun treenaaminen vauhtiin

Helmikuun treenaaminen on käynnistynyt hyvin. Aikaisempiin kausiin verrattuna futsalin aikaisempi loppuminen on tuonut nostetta Lohareille. Treeneissä Hippoksella on pyörinyt tusinaa enempi pelaajia ja harjoitus ja treenaaminen on pelaajille maistunut. Vahvistuksiakin on scoutattu ja muutama uusi kasvo treeneissä on jo näkynyt. Vanhatkin vertyvät, kun lähdetään nollasta liikkeelle ja treenit näyttävät erilaisilta kuin keväällä 2007. Mihin se riittää ratkaistaan vapun ja syyskuun lopun välisenä aikana.Täysi hurmos saadaan päälle viimeistään lumifutiksen jälkeen.

Harjoitukset käyntiin, tervetuloa mukaan uudet ja vanhat!

Uuden valmennusjohdon ensimmäiset tutustumis- ja ideointipalaverit on pidetty ja LPK:n talvi- ja kevätkauden treenauksen suuntaviivat on hahmoteltu. Futsalkauden vedellessä viimeisiään harjoitusten painopistettä aletaan vähitellen siirtämään jalkapallon puolelle. Puhtaasti ison kentän pelaamiseen tähtäävät harjoitukset mm. Hippoksen alakerrassa starttaavat tammi-helmikuun vaihteessa viikolla 5, tarkemmat treeniajat ja -paikat julkaistaan viikolla 4.

Myös uusille pelimiehille ja pelimiesten aluille on tilaa. III-divisioonatason pelaajakokemus on tuleville lohareille eduksi, mutta kaiken perustana on kuitenkin oikea asenne, ennakkoluulottomuus ja pyrkimys tekemisen parantamiseen. Passiiviset, olemassa olevaan tyytyväiset tai virkamiesmäiset jalkapallon harrastelijat älkööt vaivautuko, paitsi jos pyrkimys on päästä kyseisistä ominaisuuksista eroon.

Tervetuloa esittämään mielipiteitä ja näyttämään, millaista jalkapallon pelaamisen tulisi olla. Uskomme, että uusiutuva LPK pystyy tarjoamaan mukavasti uutta potkua ja ns. näytön paikkoja.

Lisätietoja: jukka.valiverronen(at)sysopendigia.com

Tulevan kauden valmennus pääpiirteissään selvillä

LPK lähtee kauden 2008 III-divisioonaan Isaac Hamdin ja O-P Ollikaisen muodostaman valmennustiimin johdolla. Useista jyväskyläläisistä seuroista tuttu jalkapallopersoona Isaac Hamdi tuo seuraan ja valmennustiimiin kaivattuja uusia tuulia sekä monipuolista kokemusta korkeammankin sarjatason seurojen toiminnasta. Aisaparinaan Isaacilla toimii jo useamman vuoden LPK:ssa vaikuttanut ja Keski-Suomen Kolmosen metkut tunteva O-P Ollikainen.

Tarkempaa tietoa valmennus- ja harjoitteluasioista sekä LPK:n järjestäytymisestä tulevaan kauteen on luvassa vuoden vaihteen jälkeen.