Vanhat uutiset

Vuosi: 2007 2006 2005

Uutiset 2006

LPK III-divarin toinen

Keski-Suomen III-divisioona on tämän kauden osalta taputeltu. LPK:n kauteen mahtui hyvä alku, notkahdus keskivaiheilla sekä hieno syyskierros - tuloksena loppujenlopuksi sarjan toinen sija. LPK kiittää kuluneesta kaudesta sarjan muita joukkueita, tuomareita sekä kaikkia taustavaikuttajia.

LPK - Huima II 7-2 (4-1)

LPK voitti Huima II:n sarjan päätöspelissä selvin numeroin.

Raportti

PaRi - LPK 4-4 (1-3)

PaRi nousi toisella puoliajalla LPK:n kanssa 4-4 tasalukemiin Keski-Suomen III-divisioonan toiseksi viimeisellä kierroksella. Peli ei joukkuepelin osalta hienouksia tarjoillut ja molemmilla joukkueilla olivat myös vaihtomiehet vähissä. LPK:n puolustusosasto oli laitettu poissaolojen takia uuteen uskoon, mutta se selvitti silti hommansa hyvin - neljästä LPK:lle tehdystä maalista huolimatta. Sarjan viimeisessä pelissä ensi viikon lauantaina LPK:n vieraaksi Vehkalammelle saapuu Huima II.

Raporten

LPK - SäyRi 5-1 (3-0)

LPK ja SäyRi kilpailivat torstaina III-divisioonan laiskimmin pelaavan joukkueen tittelistä tuulisella Huhtasuolla. Kävelykisa päättyi tasan, mutta siinä sivussa pelatun jalkapallo-ottelun LPK voitti numeroin 5-1. Vaikka peli ei kulkenutkaan positiivista oli, että maaleja onnistuttiin tekemään. Maalit: Juuti, Berlin 2, Viurra 2.

Raportti

Kutsu Kaken 60-v juhliin

Kake haluaa tällä kutsulla kutsua kaikki vanhat ja uudet LPK:n pelaajat sekä entiset naisjoukkueen pelaajat 60-v juhliin (erillistä kutsua ei siis lähetetä).

Katso tarkemmat tiedot tästä.

LPK - JIlves 3-0 (2-0)

Ilves eli euraasialainen ilves (Lynx lynx) on keskikokoinen kissaeläin ja Euroopan sekä Siperian metsien tärkeimpiä petoja. Jämsänkosken Ilves (Jämsänkoski Lynx lynx) taas puolestaan matkasi LPK:n vieraaksi taistelemaan Keski-Suomen III-divisionan pisteistä. Pisteitä ei kuitenkaan tällä kertaa tupsukorville suotu, sillä LPK vei pisteet mukaan lukemin 3-0 (2-0). Ottelun ratkaisut nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla LPK:n hallitessa peliä, kun Lauri Berlin metsästi kaksi maalia. Toisella puoliajalla ote vaihtui vierailijalle, mutta erän ainokaisen ampui kuitenkin LPK:n Harri "Kainuun salakaataja" Heikkinen.

Tarkempi analyysi Harrin ja Laurin metsästysretkestä on luettavissa Andin  raportista.

Kausijulkaisu 2006

Jalkapallokausi ei ole vielä edes loppunut, kun LPK:n kausijulkaisu 2006 on nyt sitten virallisesti ilmestynyt. Aiemmista vuosista poiketen tämän vuoden kausijulkaisu julkaistaan pääasiassa sähköisesti *.pdf muodossa.

Megatavun kokoisen kausijulkaisun voit ladata tästä.

FCJ Blackbird - LPK 2-0 (0-0)

Loharit joutui nöyrtymään paremmalleen, kun "lohkon kätevin nimi" -tittelistä tiukasti kamppaileva FCJ Blackbird teki toisella puolikkaalla kaksi maalia. Ensimmäisellä puoliajalla LPK:n runsaalle kausikorttiyleisölle tarjottiin ehkäpä kauden parasta III-divaria ja vieläpä vieraiden lievässä hallinnassa. Maalipaikkojakin oli n. 3, mutta eipä onnistunut. Toisella puolikkalla Lohareiden ote heltisi ja kotijoukkueen nuori ja energinen ryhmä pääsi viimeistelemään kahdesti.

Kettusen tarkempi raportti.  

LPK - Pamaus 2-0 (1-0)

Loharit kaatoi Huhtasuon hämärtyvässä tiistai-illassa sarjakäri Vihtavuoren Pamauksen 2-0. Peli ratkesi pääasiassa siihen, että LPK teki 2 maalia ja Pamaus ei. Voiton myötä Lohikosken lempilapset siirtyivät 2 pisteen päähän sarjan kärjestä ja Seiskan nimettömänä pysyttelevän tietolähteen mukaan LPK:n toimistolla tutkaillaan jo Harjun stadionin ensi kesän varausvuorolistaa. LPK:n maalit tekivät Harri "kesäolympialaisetkin on neljän vuoden välein" Heikkinen ja Ilkka "kentän pisin" Peltokangas. Ottelun todelliset hahmot olivat kuitenkin Mikko Juvonen ja Petteri Juuti, jotka itseään säästämättä keskeyttivät kotimatkansa ja hakivat talkoohiellä kustannetun ottelupallon Huhtasuon ojasta.

LPK hallitsi tilastoja (2 maalimerkintää, 4 varoitusta vs. Pamauksen 1 varoitus), mutta miten oli kenttätapahtumien laita? Koko totuus pelistä Larun raportista.

JPS - LPK 3-5 (2-1)

LPK kaatoi keskiviikkona Huhtasuolla käydyssä pelissä JPS:n perinteisillä vahvuuksillaan eli rautaisella juoksukunnolla ja tarkalla maalivainulla. (huom. sarkasmia) JPS johti ensimmäisen puoliajan jälkeen vielä 2-1, mutta LPK:n vaihdot puoliajalla toivat lisää terää peliin ja Jipsi tipahti kyydistä. Maalit: Pablo 2, Berlin 2, Törmälä 1. Voittoa ja kolmea pistettä tärkeämpää kuitenkin oli, että Jukka-Pekka pääsi pelipäivänä miehen ikään!

Lue lisää raportista.

LPK - FCV/Reds 7-0 (3-0)

LPK palasi virkeänä kesätauolta ja naputti seitsemän (7) maalia Vaajakoskelaisten verkkoon torstaina pelatussa pelissä. LPK:lle harvinaisen maalirikkaassa pelissä (kun lasketaan itse tehdyt maalit) maaleista vastasivat Pablo Viurra (3), Kimmo Tolvanen (2) ja Valtteri Nieminen (2).

Lue lisää raportista.

BET - LPK 2-2 (1-1)

LPK ja Blue Eyes Team tasasivat pisteet Huhtasuon sateen voitelemalla nurmella. Jo piinaavan pitkäksi venynyt tappioputki saatiin siis katki sopivasti ennen taukoa. Voittokaan ei ollut kaukana, mutta tällä kertaa näin. Lohikosken pallokerho kiittää kausikorttilaisia kevätkierroksesta ja vetäytyy lataamaan henkisiä akkuja muutamaksi viikoksi. Loman aikana seuran keskikenttäpelaajia voi tilata tanssimaan ripaskaa kesähäihin. Lisätiedustelut LPK toimistolta.

Lue Jani "parempi pyy pivossa kuin keskimäärin parempi muusta joukkueesta osa" Kykyrin täysmittainen raportti.

Huima II-LPK 1-0 (1-0)

Lohikosken pallokerho koki jälleen niukan tappion, kun Äänekosken helteisessä illassa palloa ei saatu maaliin. Tekopaikkoja oli toki muutamia, mutta pomppiva perunapelto, vieraiden viimeistelytaito ja tuomareiden jokseenkin persoonalliset vihellykset pitivät LPK:n nollilla.

Vaikean alun jälkeen peli saatiin jokseenkin uomiinsa ja viimeinen tunti oli tasaista vääntöä. Niukalla ja puolikuntoisella kokoonpanolla peliin lähtenyt LPK antoi vihiä sisukkuudestaan pysymällä pelissä mukana loppuun asti, vaikka kotijoukkue vaihtoi uutta verta kentälle tasaiseen tahtiin. Kourallinen tiukkaa vääntöä, pari huonoa pomppua ja hyppysellinen huolimattomuutta. Keitto-ohjeet tarjoilee Erde raportissaan.

LPK-BET 0-1 (0-0)

Blue Eyes Team vei pisteet Vehkalammen lämpimässä illassa toisen puoliajan alussa tehdyn vastaiskumaalin turvin. Toisaalta allekirjoittanut sössi pelin alussa täydellisen maalipaikan. Toisaalta LPK sai pallon kerran maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi (ja sitä se kyllä olikin toim. huom.). Toisaalta Lelu puski kerran ylärimaan ja kerran BET:in pakki pelasti maalin omalta maaliviivaltaan. Toisaalta BET veti rankkarista tolppaan.

Jalkapallo on hieno, vivahteikas ja yllätyksellinen laji, mutta häviäminen ei ole koskaan kivaa. Lue lisää Kaulakoru-Berlinin kriittisestä raportista

LPK-PaRi 1-5 (0-2)

LPK:sta ei ollut vastusta Palokan riennolle torstai-illan III-divisoonan pelissä. Pelin alku lupaili hyvää LPK:lle, mutta muutamasta selvästä maalipaikasta ei palloa verkon perille saatu. PaRi taas käytti omat paikkansa hyvin ja ansaitsi voittonsa.

Lue lisää raportista

SäyRi-LPK 2-2 (1-1)

SäyRi ja LPK tasasivat pisteet torstaina käydyssä verkkaisessa pelissä lukemin 2-2. Talven jäljiltä ruoho oli vielä kentällä harvassa aina ennen hyvässä kunnossa olleella Säynätsalon kentällä. Pienet tuulenpuuskat puhalsivat kentällä, mutta luvattu vesisade jäi tälläkin kertaa pois. Itse pelistä lisää tulevassa otteluraportissa.

Lue lisää raportista

Cup-tappion syy selvisi

LPK:n kirvelevä tappio yli viikko sitten on vihdoinkin analysoitu. LPK:n Lappeenrannan kirjeenvaihtaja ennusti tähtikartastaan myös kaksi päivää sitten pelatun ottelun voimasuhteita...

Lue lisää raportista

LPK kaatoi Ilveksen

LPK otti vierasvoiton nuorentuneesta Jämsänkosken Ilveksestä numeroin 0-2 (0-0) perjantai iltana. Ottelu pelattiin varsin hyvässä kunnossa olevalla Oinaalan kentällä eikä uhkaava vesisadekkaan tullut loppujenlopuksi ottelua häiritsemään. LPK:n molemmat maalit metsästi toisella puoliajalla Pablo Viurra. Lordin kansanjuhla jäi tällä kertaa näkemättä, mutta vieraskentältä tuodut kolme pistettä lämmittävät aina mieltä.

Lue lisää raportista

LPK taival cupissa katkesi

LPK hävisi Suomen cupin neljännen kierroksen ottelun Lappeenrannassa FC Terminalille 2-0 (1-0). Lopputulos oli oikeudenmukainen, sillä kotijoukkue oli juuri kahden maalin verran parempi. Tarkemmat tiedot pelistä löytyvät lähipäivinä ilmestyvästä otteluraportista.

LPK - FCJ BB 1-1 (0-1)

LPK ja FCJ Mustarastaat (Turdus merula) tasasivat pisteet torstaina käydyssä pelissä numeroin 1-1. LPK:lla oli ollut pitkä tauko Vehkalammella treenamisesta ja se näkyi helppoina virheinä syötöissä ja haltuunotoissa; tuntuma alustaan puuttui. Tästä huolimatta loppuun asti yrittäminen toi palkinnon, sillä LPK:n tasoitus tuli vain muutamia sekunteja ennen loppuvihellystä. Ja tietenkin jo tuttuun tapaan kentän valot sammuivat ennen pelin loppua. Onneksi pilvettömänä iltana tämä ei oleellisesti pelin loppua haitannut.

III-divisioona saatu päätökseen

Lohikosken pallokerho kiittää III-divisioonan vastapelureita sekä tuomareita kuluneesta kaudesta. Talviteloille LPK ei kolmosen loppumisesta huolimatta kokonaan siirry, sillä seuraavaksi kausi jatkuu futsalin merkeissä. Futsal-kauteen LPK lähtee uusin kuvion. Lisää aiheesta myöhemmin...

Syyskokous

LPK:n syyskokous pidetään 8.10.2005 klo. 16:00 alkaen Honsun saunalla. Tervetuloa.
Ilmoittautukaa Montoselle, niin tiedetään suurin piirtein kuinka monta osallistujaa tulee!
Esityslistalla on tuttuun tapaan seuraavat asiat:

  1. Valitaan kokouksen pj ja sihteeri, 2 pöytäkirjantarkastajaa ja ääntenlaskijat.
  2. Todetaan kokouksen laillisuus.
  3. Määrätään varsinaisen ja kannattavien henkilöjäsenten jäsenaksujen suuruus seuraavalle kalenterivuodelle.
  4. Valitaan jkunnan pj, vpj sekä 3-5 muuta jkunnan jäsentä ja 2 tilintarkastajaa varamiehineen seuraavalle kaudelle.
  5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle kalenterivuodelle.
  6. Muut esille tulevat asiat.

Illan ohjelma:
- Syyskokous
- Palkitsemiset
- Kauden yksityiskohtaisien tilastojen esittely
- Valmentajien puheenvuorot päättyneestä kaudesta
- Futsal-valmentajien mietteet tulevalle kaudelle
- Muut puheenvuorot
- Saunomista
- Haukutaan Keski-Suomen tuomarit
- Kehutaan kuinka hyviä jätkiä ollaan
- Saunomista
- Uhotaan kuinka kovaa treenataan ens kautta varten
- Kehutaan Keski-Suomen tuomarit
- Jossitellaan kuinka korkealla oltais oltu sarjassa, jos Montonen ois tehny enemmän maaleja
- Lauletaan "murheellisten laulujen maa" 17-äänisesti
- Lisää saunomista

(sovellettu wanhasta vitsistä)

LPK - Pamaus 3-3 (2-1)

Kauden viimeinen peli ja pakasta vedetty kokoonpano toivat LPK:lle vielä yhden pisteen. Voittokaan ei ollut monen minuutin päässä. Sekä LPK:lla että tuomarilla oli pelissä mustat hetkensä ;) LPK:n viimeisen maalin teki M. Juntunen. Mutta millä? Siitä keskusteltiin illalla. Lopullinen totuus Managerin jäähyväisraportissa lähipäivinä.

KeuPa - LPK 2-2 (1-2)

KeuPa ja LPK tasasivat pisteet kauden toiseksi viimeisessä pelissä. LPK:n peli oli vaisua, kun taas KeuPa:n nuorilla miehillä riitti virtaa, jota tuli mahdollisuudesta vielä taistella karsijan paikasta ja sarjassa pysymisestä.

KeuPa - LPK ennakkotunnelmat

Huki, Huima II seuraavaksi siis KeuPa? Jatkuuko LPK:n kauden pisin voittoputki, kun pimenevässä perjantai-illassa vastaan asettuu Keuruun ylpeys? Tuleeko ratkaisu tällä kertaa ennen 87. minuuttia? Onko LPK:n maalikipsi lopullisesti murtunut? Tekeekö Pablo vihdoin maalin? Voidaanko BET tai ehkäpä jopa Huima II vielä ohittaa sarjataulukossa?

Asennetta ja pelihuumoria ei tarvitse rautakangella kaivaa kun kyseessä on kauden viimeinen vieraspeli. Ennakkoasetelmat ovat niin kutkuttavat, että heikoimmilta loppuu happi ja Keuruulla viritetään ylijännitesuojat äärimmilleen. Fanibussi starttaa vanhalta linja-autoasemalta klo 8:13, loput jännittäkööt raporttia.

LPK - Huima II 3-1 (1-0)

LPK:n hyvä syysvire jatkui pelissä Huima II:sta vastaan. LPK:n ensimmäinen maali oli historiallinen, sillä se oli vuosikausia LPK:ssa pelanneelle Petteri Juutille uran ensimmäinen (mukaan laskettuna kaikki treenit sekä futsal-pelit). 2-0 maalin teki M. Möttönen, kun 3-0 maalista taas vastasi hieman 30 maalin tavoitteestaan jäljessä oleva Montonen.

HuKi - LPK 1-2 (0-0)

LPK vei voiton HuKi:sta tiistai-iltana pelatussa pelissä. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta toisella puoliajalla M. Möttönen iski kahdesti. Ensimmäistä maalia Möttönen sai yrittää lähietäisyydeltä ainakin kolme kertaa, jonka jälkeen HuKi:n pakki kyllästyi jatkuvaan pallosta ohi potkiskeluun ja päätti malliksi pistää pallon omaan reppuun. Toisessa maalissä Möttönen pisti Pablo Viurran ylärimasta takaisin kentälle kimmoneen vedon jälkeen pallon tarkasti maaliin. HuKillakin oli pelissä omat paikkansa, mutta LPK:n hyvin pelannut puollustus kesti loppuun asti.

HuKi vs. LPK ennakko

Tiistaina 23.8. LPK kohtaa Huki:n Huhtasuon nurmella. Kevätkierroksen kohtaamisessa HuKi oli selvästi parempi, joten LPK lähtee peliin selvänä altavastaajana.

LPK - JJK II 0-3 (0-2)

JJK II oli LPK:ta parempi numeroin 0-3 keskiviikkona pelatussa ottelussa. Ottelu pelattiin monien vaiheiden jälkeen Hippoksen nurmikentällä, koska Huhtasuon portit pistettiin jälleen kiinni vesisaiteiden takia. Peliä oltiin jo siirtämässä hiekalle, mutta onneksi vaihtoehtoinen pelipaikka nurmelta löytyi. Kaikki pelaajatkin yhtä lukuunottamatta saatiin paikalle muuttuneeta pelin alkamisajankohdasta huolimatta.

LPK - JPS 3-1 (0-1)

LPK nousi 3-1 voittoon JPS:stä huolimatta umpisurkeasta ensimmäisestä puoliajasta. Lue lisää raportista.

LPK-JPS trilleri

Oliko LPK:n voitto sinisilmistä ainoastaan vastustajan heikkoutta? Pitääkö ilmatieteenlaitoksen vettä ja navakkaa tuulta ennustus? Joudutaanko lähetys katkaisemaan "turvallisuuden vuoksi"? Onko LPK todella eksoottisten olosuhteiden joukkue? Pärjääkö vanha ja kankea nuorelle ja notkealle? Onko maalitulppa auki? Entä miten LPK kestää Nordicbetin 1.65 kotivoittokertoimen paineet?

Kaikki tämä Säynätsalon nurmella keskiviikkona klo 19.00. Ole paikalla tai jännitä raporttia. Omat sateenvarjot mukaan.

BET - LPK 0-2 (0-0)

LPK oli Säynätsalon sateisella nurmella Blue Eyes Teamia 0-2 parempi. Ensimmäisellä puoliajalla LPK:lta hylättiin kaksi maalia paitsiona ja pallo kävi kertaalleen myös ylärimassa, joten mahdollisuuksia runsasmaalisempaankin peliin oli olemassa. Lue tarkempi selustus pelistä otteluraportista.

BET - LPK ennakko

Torstaina LPK matkustaa Blue Eyes Teamin vieraaksi Säynätsaloon. Kevätkierroksen pelissä LPK oli 3-0 parempi, mutta odotettavissa on tiukka kamppailu. Nähtäväksi jää millä puolustuslinjan miehityksellä LPK lähtee peliin, sillä monet alakerran avainpelaajista ovat toipilaana. Tiistain sateisissa peliin valmistavissa treeneissä LPK kohtasi harjoitusottelun merkeissä HuKi:n vahvistettuna LPK:n parhaimistolla (Andy ja Erkka). Maalissa pelanneen Väliverrosen sekä aina tarkan maalivainun omaavan Petterin loistopelien ansiosta LPK vei tiukan väännön lukemin 3-2

Pari kellisti LPK:n

Pari oli LPK:ta parempi numeroin 1-4 (2-1). LPK:n kannalta katsottuna ensimmäinen puoliaika oli vielä kivaa, mutta toinen puoliaika oli jälleen kaikkea muuta. Tarkemmat tiedot pelistä löytyvät otteluraportista.

Syyskierros alkoi

Syyskierros pyörähti LPK:n osalta käyntiin 0-3 (0-1) tappiolla JIlvestä vastaan. Peli pelattiin sateisella Säynätsalon kentällä, jonka nurmi oli loistavassa kunnossa. Ensimmäiset 30 minuuttia LPK pysyi pelissä hyvin mukana, mutta sen jälkeen ei avaimia pelin voittoon enää löytynyt. Toisen erän alussa peli oli jälleen parempaa, mutta erän loppua kohden jutun juoni katosi kokonaan.Ilmoittaudu!